Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1577875 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Gulchitay

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
Re: Обо всём
« Reply #30465 : 02 Березня 2023, 14:02:19 »
Я не жалілася на відсутність світла так, як це робили інші.
Але ось товариша вимикали так само, як і інших ( не вручну) 3 тижні, а потім перестали це робити.
Тобто вимикання вручну не пояснює оте того, на що я не жалілася.
Підприємства - це біль. Знаю виробництво у Чернігові, яке зупинилося саме через відсутність світла, бо генератор їх би не врятував. Підприємство виробник, імпортер і експортер сировини, платник чималих податків, багато робочих місць. У минулому. Бо люди без світла працювати не мали змоги і звільнилися.
І тут - вулиця. Це навіть не порівняти. Схоже, місту податки не потрібні. Розвиток виробництв також. Тих, що залишилися поки що.
підприємствам і зараз відключають?

так вийшло, що я процитувала ваше повідомлення, взагалі зверталась до всіх, не мала на увазі вас конкретно

вулицю включати потрібно, бо аварій повно було, як не ідеш з роботи так і аварія, поки не сидиш за кермом особисто - здається, що тихше їхати треба і дивитись уважніше, але все далеко не так... багато залишилось людей, які так і не завели звичку ходити з ліхтариком чи щось на себе чіпляти, зае не позбулись звички переходити дорогу де заманеться, а це тінь для водія, яка прошмигнула раптом, і добре, якщо встигнеш зорієнтуватись швидко
« Останнє редагування: 02 Березня 2023, 14:07:32 від Gulchitay »

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30466 : 02 Березня 2023, 14:58:39 »
підприємствам і зараз відключають?

так вийшло, що я процитувала ваше повідомлення, взагалі зверталась до всіх, не мала на увазі вас конкретно

вулицю включати потрібно, бо аварій повно було, як не ідеш з роботи так і аварія, поки не сидиш за кермом особисто - здається, що тихше їхати треба і дивитись уважніше, але все далеко не так... багато залишилось людей, які так і не завели звичку ходити з ліхтариком чи щось на себе чіпляти, зае не позбулись звички переходити дорогу де заманеться, а це тінь для водія, яка прошмигнула раптом, і добре, якщо встигнеш зорієнтуватись швидко
Підприємствам - не знаю, напевно, що вже ні, нікому ж зараз не виключають.
Але це ситуацію вже не виправить.
В принципі згодна за світло на вулиці і не маю нічого проти, самій так зручніше, але просто тригерить оте, що було.
Це було ось тільки но, щойно. Це просто значить, що не було отої потреби так робити. Чи в нас енергія раптово ось з"явилася та ще й стільки, що і на місто вистачило, а не лише споживачам. Це ото як у дитинстві мати мені казала, що грошей на одну шоколадку у місяць ми не маємо, раз у півроку, якщо пощастить. А насправді могли і раз в місяць купити. Так ото відчуття несправедливості, так і зараз. Відчуття, що могли дати і споживачам, і підприємствам ( їм у першу чергу після об"єктів критичної інфраструктури) ту енергію, але чогось не давали.

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #30467 : 02 Березня 2023, 15:12:36 »
Підприємствам - не знаю, напевно, що вже ні, нікому ж зараз не виключають.
Але це ситуацію вже не виправить.
В принципі згодна за світло на вулиці і не маю нічого проти, самій так зручніше, але просто тригерить оте, що було.
Це було ось тільки но, щойно. Це просто значить, що не було отої потреби так робити. Чи в нас енергія раптово ось з"явилася та ще й стільки, що і на місто вистачило, а не лише споживачам. Це ото як у дитинстві мати мені казала, що грошей на одну шоколадку у місяць ми не маємо, раз у півроку, якщо пощастить. А насправді могли і раз в місяць купити. Так ото відчуття несправедливості, так і зараз. Відчуття, що могли дати і споживачам, і підприємствам ( їм у першу чергу після об"єктів критичної інфраструктури) ту енергію, але чогось не давали.
цього не знаю, наскільки все було критично...   
недарма проводили "режимний день", щоб розуміти реальне споживання, може це допомогло збільшити ліміти області, не знаю
по факту команда іде з Києва, а наші вже її виконують і відключають в першу чергу тих, кого їм зручніше відключити, а не по справедливості   ???

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30468 : 02 Березня 2023, 18:41:57 »
Еще б сделали наоборот: сначала включили город, а через 2 недели нас   :wacko:
в деяких містах саме так і було
я залишилися в телеграм-групі міста, де ми були весною, то там сварилися, що як так, вулиці освітлюються, а вдома світло по 2-3 години на добу. Причому освітлювалися не тільки саме вулиці для безпеки руху, а й парк, стадіон, зона відпочинку. У них схема була 2 - світло, 4 - немає, а по факту, могли і на 15-30 хвилин лише включити і все. Люди лиш котли починали запускати, як все знову відключалося.

Ми з графіком 6/3 лише пару тижнів побули, потім виявилося, що в поліклініці псуються вакцини, а ми на одній лінії, то нам майже перестали вимикати. В квартирах світло було, а будинкові комунікаціїї не працювали, вони на іншій лінії, яку вимикали. То ми без води 6/3 були, але то не критично

Julian

• Звезда форума
  • 068-1ноль7-ноль8-11 Юля
« Reply #30469 : 02 Березня 2023, 18:56:55 »
Девочки, где можно провести поминки?
1)CП  деткам  ТМ "Барбаррис"  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=36647.msg2355291#msg2355291
2)CП Шикарная домашняя обувка для всей семьи http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=41356.msg2659122#msg2659122

oxi

• Звезда форума
  • Мегацентр, Рокосс
    • Лучший оргЛучший орг
« Reply #30470 : 02 Березня 2023, 20:09:47 »
кафе кабриолет
Бак.закваски http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=13302.0
 рюкзаки,дорожные,др сумки http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=14596.0
 Дет.обувь http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=15121.0
 курточкипальто http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=25119

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30471 : 02 Березня 2023, 20:29:39 »
в деяких містах саме так і було
я залишилися в телеграм-групі міста, де ми були весною, то там сварилися, що як так, вулиці освітлюються, а вдома світло по 2-3 години на добу. Причому освітлювалися не тільки саме вулиці для безпеки руху, а й парк, стадіон, зона відпочинку. У них схема була 2 - світло, 4 - немає, а по факту, могли і на 15-30 хвилин лише включити і все. Люди лиш котли починали запускати, як все знову відключалося.

Ми з графіком 6/3 лише пару тижнів побули, потім виявилося, що в поліклініці псуються вакцини, а ми на одній лінії, то нам майже перестали вимикати. В квартирах світло було, а будинкові комунікаціїї не працювали, вони на іншій лінії, яку вимикали. То ми без води 6/3 були, але то не критично

Мені здається, без води гірше, ніж без світла. Якщо є хоча б холодна вода, можна банально руки помити, а якщо плита газова, то і їжу приготувати, чай заварити. Як на мене, світло - це найменша із комунікаційних проблем. Опалення і вода важливіші. А людей розумію з того міста, але то таке.....як то кажуть......ми у своїх домівках, а не десь в окопах у полі, де точно нема ні води, ні тепла, ні світла, ні нормальних звичних умов. То скиглити не маємо права на відсутність благ, не по-людські це. Інша справа, що ми так і не дізнаємося, була необхідність ото чи ні, бо так увімкнули різко вулиці якось. Якби так погано було, то навярд чи це зробили. Скоріш за все ціну підняли, тепер можна використовувати.

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #30472 : 02 Березня 2023, 22:53:08 »
Мені здається, без води гірше, ніж без світла. Якщо є хоча б холодна вода, можна банально руки помити, а якщо плита газова, то і їжу приготувати, чай заварити. Як на мене, світло - це найменша із комунікаційних проблем. Опалення і вода важливіші.
Води можна і про запас набрати, а електрики ні. Я більшість часу вдома, відсутність світла дуже напружувала - бо колись і працювати потрібно, а близько 5 годин на добу, половина з яких уночі, якось малувато на все.
Ось коли довго води немає, то вже проблема.

Sandora

• Частый гость
  • **
« Reply #30473 : 02 Березня 2023, 23:54:04 »
Кафе Ангел, возле рынка Нива, недалеко от перекрестка Пухова - Всехсвятская

ЇжА-чоК :)

• ★SuperStar★
« Reply #30474 : 03 Березня 2023, 09:11:40 »
Мені здається, без води гірше, ніж без світла. Якщо є хоча б холодна вода, можна банально руки помити, а якщо плита газова, то і їжу приготувати, чай заварити. Як на мене, світло - це найменша із комунікаційних проблем. Опалення і вода важливіші. А людей розумію з того міста, але то таке.....як то кажуть......ми у своїх домівках, а не десь в окопах у полі, де точно нема ні води, ні тепла, ні світла, ні нормальних звичних умов. То скиглити не маємо права на відсутність благ, не по-людські це. Інша справа, що ми так і не дізнаємося, була необхідність ото чи ні, бо так увімкнули різко вулиці якось. Якби так погано було, то навярд чи це зробили. Скоріш за все ціну підняли, тепер можна використовувати.
А що підвищили тарифи на електроенергію?  ???
Самый красивый наряд для девушки - это счастье. Носите его не снимая.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #30475 : 03 Березня 2023, 11:06:43 »
А що підвищили тарифи на електроенергію?  ???
Планують. З травня.

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #30476 : 03 Березня 2023, 11:28:11 »
В нашей стране и действительности ничего не планируют.
С НГ и расценки на воду "планировали" повысить, никто не повысил.

ЇжА-чоК :)

• ★SuperStar★
« Reply #30477 : 03 Березня 2023, 12:27:35 »
В нашей стране и действительности ничего не планируют.
С НГ и расценки на воду "планировали" повысить, никто не повысил.
Ну ось і я ніде не зустрічала інформації офіційної про те, що планують підвищення.
І наче заявляло керівництво країни про те, що не буде підвищення тарифів до кінця військового стану :-\
ТИм паче, що підвищення заробітних плат в цьому році не буде, індексацію відмінили і тільки ціни зростають))
Самый красивый наряд для девушки - это счастье. Носите его не снимая.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #30478 : 03 Березня 2023, 12:35:41 »
Писали ще раніше, що для юридичних осіб підвищити повинні були з нового року ( не знаю, чи зробили), а для фізичних з березня-квітня зустрічала інформацію. При чому у 3-4 рази. А як воно буде.....будем жити - побачимо. Офіційно поки все, як було для нас.
« Останнє редагування: 03 Березня 2023, 12:37:28 від Dgessica »

Julian

• Звезда форума
  • 068-1ноль7-ноль8-11 Юля
« Reply #30479 : 13 Березня 2023, 09:54:30 »
кафе кабриолет
Кафе Ангел, возле рынка Нива, недалеко от перекрестка Пухова - Всехсвятская
Спасибо девочки.
1)CП  деткам  ТМ "Барбаррис"  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=36647.msg2355291#msg2355291
2)CП Шикарная домашняя обувка для всей семьи http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=41356.msg2659122#msg2659122

Kupi.cn.ua