Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1579243 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Круче всех

• Звезда форума
Re: Обо всём
« Reply #29265 : 13 Грудня 2021, 08:51:00 »
https://www.facebook.com/792731460826171/posts/4453690518063562/ - вот, это пост о станции сортировки мусора в Чернигове. Начала работать в июне 2020 во дворе кинотеатра Щорса, спустя год переехала на Белова, 4.
Принимают разные виды мусора, на месте показывают-рассказывают, как сортировать, что подлежит переработке, а что нет.
Мы уже второй год моем-сушим-сортируем и да, на троллейбусе-маршрутке раз в месяц отводим пару приличных мешков. Всё реально, главное желание )
Конечно, не весь наш мусор идёт на переработку, но как минимум пластиковые бутылки, тетрапаки, бумага, упаковки из-под бытовой химии, пакеты в мусорку уже не идут.
Кстати, они недавно стали перерабатывать пластик тут, в Чернигове (крышечки от бутылок точно). Почитайте на странице Еко місто, там много информации.
ооо супер!!!!  :yahooo: :super:
що є в Чернігові сортувальна станція ... і не потрібно глобально  поки ніяких заводів, бо іх будівництво не буде означати, що у ваші брудні пакети почнуть вишукавати в ваших чорних кульках з-поміж голів з сельодки ,що ви на звалище викинули ... завод зявиться як тільки у місті буде достатньо сировини, а поки немає сенсу про нього і мову заводить ...

ще раз продублюю посилання на спільноту https://www.facebook.com/eco.cn.ua/
Читайте,  збирайте, здавайте донейтіть, бо без внесків вони не можуть існувати,  бо вони навіть плату за спалювання не беруть як я розумію, на цій станції де я здаю це послуга платна , і крім оплати я ще донейчу ім ..
найвідоміша сортувальн станція в Укріїні - " Украіна без сміття" вона збирає найбільшу кількість сировини, можете пошукати їх в фб, там багато корисної інфи як перероблять на що переробляють, і для якої вторсировини це майже мінусова справа (тетрапаки)  .. і чому і від якого пакування краще взагалі відмовлятись на користь іншої тари ... все в наших руках ,якщо покупець буде робити свідомий вибір і відмовлятись від чого, то виробники швидко перекваліфікуються на іншу , більш відновлювану тару
в прошлом ogle)))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #29266 : 13 Грудня 2021, 08:53:06 »
https://www.facebook.com/eco.cn.ua/

а ось відношення волонтерів до пакетиків
 :)
Ось і настав день, якого хтось так чекав, а хтось, можливо, боявся! З 10 грудня вступає в силу перший етап закону щодо обмеження обігу поліетиленових пакетів. Що це означає?
Уявімо, ввечері, після роботи, ви, як завжди, забігаєте до магазину, аби купити продуктів на вечерю. Аж тут — мандарини зі знижкою! Простягаємо руку за безкоштовним пакетом, щоб зважити кілограмчиків зо два і… Страшне! Пакетиків немає!
Звісно, для багатьох наших підписників, які  вже давно відмовилися від використання зайвого пластику — це не біда. Та й, кажуть, що пакетик таки ще можна буде отримати за гроші. Та чи не приємніше не залежати в цьому питанні від обставин, економити сімейний бюджет і непомітно вносити свій вклад у збереження довкілля? Сьогодні ми дамо деякі поради, які допоможуть вам робити комфортні покупки з користю, використовуючи екологічні альтернативи одноразовим пластиковим упаковкам.
☝️ Але спершу, деяка лякаюча статистика, якщо раптом цей допис читає хтось, хто твердо вирішив дотримуватися старих традицій, з полегшенням згадує стратегічний запас накопичених пакетиків вдома і, подумки, вже виділяє місце для сушки випраного поліетилену на балконі.
Сьогодні світ охопила не тільки пандемія коронавірусу, а й пластику. Якщо говорити конкретно про поліетиленові пакети, щороку кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів. Нам дуже далеко до європейських показників, там припадає в середньому до 90 пакетів на одну людину. Більшість наших пакетів, так чи інакше, все одно потрапляють на сміттєзвалища або розносяться вітром, подорожуючи країною. В той час, як рівень їх переробки становить менше 1 %.  Від пакетів щороку помирає близько одного мільйону птахів та 100 тис. тварин. Пластик становить загрозу людському здоров’ю, бо його частки можуть потрапляти у харчі та воду. Крім того, для виробництва пакетів використовують невідновлювані ресурси – 35 л нафти на 1000 одиниць. Ці та інші причини спонукали більше 33 країн світу повністю відмовилися від пластикових пакетів, а 53-и ввели часткове обмеження або податкову систему.
Давайте протидіяти цьому разом!
в прошлом ogle)))

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #29267 : 13 Грудня 2021, 09:56:47 »
а в мене до цього часу лежать торбинки ще пошиті моєю мамою, коли цукор, борошно... купували саме так )) треба діставати
а как на весах отминусовать вес торбочки? Тем более, если взвешивают прямо на кассе, как в атб  ???

Власа

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • Viber 093 336 563 четыре
« Reply #29268 : 13 Грудня 2021, 10:12:33 »
а как на весах отминусовать вес торбочки? Тем более, если взвешивают прямо на кассе, как в атб  ???
С мукой и сахаром действительно проблема, а вот с овощам и фруктами - можно выложить и оттарировать весы)
Про оплату пишіть в ОСОБИСТІ будь ласка ) Дякую

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #29269 : 13 Грудня 2021, 10:21:35 »
А навіщо це робити.. яка економія і цьому? моя сама велика торба, в яку пакую овочі, хоча в неї і цукор з борошном можна, вона нейлонова , нічого з неї не сиплеться .. по розміру як маленький  брендований пакет з супермаркета .. хоча сипучі - не купляю на вагу ..
важить 15 г
Якщо по вартості  цукру це десь 50 коп.. якщо скажімо чогось дорожчого, нехай 70 грн за кг - це буде 1 грн .. дешевше ніж пакет купить
Ніколи навіть і не замислювалась відмінусовувать її вагу.. вперше щойно зважила, самій цікаво стало «втрати»)))
« Останнє редагування: 13 Грудня 2021, 10:24:46 від Круче всех »
в прошлом ogle)))

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #29270 : 13 Грудня 2021, 10:21:52 »
С мукой и сахаром действительно проблема, а вот с овощам и фруктами - можно выложить и оттарировать весы)
ну муку и сахар, как и мясо, пока можно и в пакетики бесплатно, но если овощи-фрукты взвешивают на кассе и класть их на транспортер насыпом, то зачем тогда торбочка? Закинул потом в большой пакет да и всё.

pronira

• Местный житель
« Reply #29271 : 13 Грудня 2021, 10:27:56 »
Мне тоже интересно. В АТБ проще, там можно набрать в корзинку фрукты и выложить на их весы, потом в сумку свою переложить. Кассиры не возмущаются, я уже экспериментировала)) Я так хурму и мандарины брала. Но это дополнительное время на кассе. Что будет, когда люди будут на праздники закупаться...

Марfуша

• Модератор
  • ★SuperStar★
« Reply #29272 : 13 Грудня 2021, 11:19:24 »
Мне тоже интересно. В АТБ проще, там можно набрать в корзинку фрукты и выложить на их весы, потом в сумку свою переложить. Кассиры не возмущаются, я уже экспериментировала)) Я так хурму и мандарины брала. Но это дополнительное время на кассе. Что будет, когда люди будут на праздники закупаться...
грибы например, килограмма два, да помельче  :D

❅ Zmeyshka ❅

• Звезда форума
  • Трудно быть доброй, когда вокруг все хитрые...
« Reply #29273 : 13 Грудня 2021, 19:35:35 »
поделюсь своим удивлением)
заказал мой сын недавно на Алиэкспрессе гирлянду водопад. выбрал самый большой размер, вобщем вот такую точно - https://sezon.org.ua/products/shtora-rosa-300l-3m2m-15linij-8-rezh-statich-bilij-teplij на пульте, 8 режимов... говорит цена была смешная - 27 КОПЕЕК. я его послушала и подумала, ну что там может быть за такие деньги  :-X и благополучно забыла об этом.
пришла сегодня посылка  :o
она реально крутая  :super: пульт рабочий, режимы меняются... не пойму, как это - 27 копеек?  :D

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #29274 : 13 Грудня 2021, 19:45:42 »
заказал мой сын недавно на Алиэкспрессе гирлянду водопад. выбрал самый большой размер, вобщем вот такую точно - https://sezon.org.ua/products/shtora-rosa-300l-3m2m-15linij-8-rezh-statich-bilij-teplij на пульте, 8 режимов... говорит цена была смешная - 27 КОПЕЕК. я его послушала и подумала, ну что там может быть за такие деньги  :-X и благополучно забыла об этом.
она реально крутая  :super: пульт рабочий, режимы меняются... не пойму, как это - 27 копеек?  :D
Это для новых пользователей. Моя тоже себе заказала.
Там постоянно такая акция. Я так себе упаковку страз заказывала пару лет назад.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #29275 : 13 Грудня 2021, 19:58:22 »
Ясно. А то я только что зашла, так 200-300-500 грн. Почти также, как и тут заказывают многие...

lilittt

• Новичок
  • *
« Reply #29276 : 13 Грудня 2021, 20:02:40 »
[quote author=Круче всех link=topic=10
що є в Чернігові сортувальна станція ....

ще раз продублюю посилання на спільноту https://www.facebook.com/eco.cn.ua/
Читайте,  збирайте, здавайте донейтіть, бо без внесків вони не можуть існувати,  бо вони навіть плату за спалювання не беруть як я розумію, на цій станції де я здаю це послуга платна , і крім оплати я ще донейчу ім
[/quote]

Так же сдача мусора на сжигание платная. Около 50 грн/кг. Я собираю месяца 3-4 и сдаю. На сжигание за этот период получаеться около 2 кг.

❅ Zmeyshka ❅

• Звезда форума
  • Трудно быть доброй, когда вокруг все хитрые...
« Reply #29277 : 13 Грудня 2021, 20:04:37 »
да он мне так и сказал), но всё равно не верилось.

Lysichka

• ★SuperStar★
  • 0939775640
« Reply #29278 : 13 Грудня 2021, 20:57:38 »
отличная цена :super:

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #29279 : 13 Грудня 2021, 21:20:30 »
Так же сдача мусора на сжигание платная. Около 50 грн/кг. Я собираю месяца 3-4 и сдаю. На сжигание за этот период получаеться около 2 кг.
Це даром))) я плачу за обєм .. пакет обємом  , мабуть  :-\ 60л  -  200 грн .. десь за місяць збираю , не сильно натрамбований він у мене , можна і довше збирать було б, але раз на місяць їду на станцію завжди, бо багато за місяць збирається скла ( воно важке і обємне, дома довго не накопичуватимеш)  , то вже і на спалювання відвожу .. скільки є - сплачую цей мінімум 200 грн .. але пені не шкода, бо в них великі витрати …
Споріш всього в Чернігові станція або за копійки орендує приміщення, або зовсім не платить, що можуть за такі розцінки існувать .. в Києві це шалені кошти , і так на межі рентабельності існують.. без донатів не тянуть . На самоокупність, наскільки я знаю, жодна станція не виходить, без пожертв  :-[
в прошлом ogle)))

Kupi.cn.ua