Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5081999 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

таняz

• Гість
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #97125 : 16 Квітня 2022, 13:41:31 »
Жінки з дітьми евакуйовувалися з гарячих точок  навіть у Другу світову, у страшні часи залізного Сталіна, як їх можна зараз  засуджувати - не розумію. Ці люди виїзджали, не знаючи доїдуть чи помруть у дорозі - скільки машин підірвалися на мінах чи були разстріляні і люди з них похоронені на узбіччях доріг :'(
 Медпрацівники бездітні або з дітьми , що вже  виросли і стали дорослими людьми, могли залишитися виконувати свої обов'язки. Але і їх не будемо засуджувати - ми не Боги! Можливо , треба було закон прийняти , не випускати працівників мед закладів , у яких нема дітей до 18 років.
У радянські часи були військові лікарі, якщо я не помиляюся , вони оперували військових навіть у польових воєнних госпіталях. Це військовозобов'язані були люди. Зараз є такі посади?

А Есть мужики-ждуны с позицией "я жду победы", при этом ничего не делая...
« Останнє редагування: 16 Квітня 2022, 14:31:17 від ТаняСонце »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #97126 : 16 Квітня 2022, 15:05:04 »

У радянські часи були військові лікарі, якщо я не помиляюся , вони оперували військових навіть у польових воєнних госпіталях. Це військовозобов'язані були люди. Зараз є такі посади?

всі медики віськовозобов'язані,
всі робітники критичних інфрастурктур мають бронь від мобілізації, з розрахунку що вони будуть працювати,
але це нікого не стримало, тікали всі, і хто на броні, і хто зобов'язаний був лишитися.
Але це питання не стільки до людей, скільки до влади центрально та місцевої теж.

Капуста

• Звезда форума
« Reply #97127 : 16 Квітня 2022, 15:07:38 »
Виїхав за кордон - сцикун.
Як показали події 20-х чисел лютого, більшість чоловіків сцикуни натуральні - обісралися від перших прильотів і з випученими очами запихали речі в автівки і орали "Маша бістрее нада ехать!!!!!" - цікаво, Маші й досі цих своїх чоловіків за самців сприймають.

natali3

• Местный житель
  • Стать: Жіноча
« Reply #97128 : 16 Квітня 2022, 16:05:19 »
А якщо у медперсонала діти? Хто за ними глядітиме?

Вы думаете 2 женщинам было легко?
Дежурить сутками с тяжелыми детьми.
Дети кстати, после обстрела поступали.

Просто когда оставались люди в городе , была что ли надежда к лучшему. Когда уежали пустота  и страх.
Про женщин и детей я молчу, надо спасать.
Вообще хорошо, что  люди возвращаются. Хочется , чтобы всё было как раньше.
Но забыть не возможно, много было перемен.

natalie843

• Звезда форума
  • 0677169196
« Reply #97129 : 16 Квітня 2022, 17:19:39 »
А что, была возможность эвакуации ? Мамам с детьми, кто не водит машину, надо было на выезде из Чернигова стоять ?

таняz

• Гість
« Reply #97130 : 16 Квітня 2022, 19:28:29 »
Была волонтерская эвакуация мам с детьми, например, от 1 школы
У моей приятельницы муж сам вывез их с детьми  в западную, а сам вернулся в Чернигов на работу

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #97131 : 16 Квітня 2022, 20:40:13 »
А что, была возможность эвакуации ? Мамам с детьми, кто не водит машину, надо было на выезде из Чернигова стоять ?
ну відвезли дружин з дітьми, ііііі ....? повернулися до праці одиниці

Рысёнок

• Звезда форума
« Reply #97132 : 16 Квітня 2022, 20:50:42 »
Була,людей автобусами вивозили волонтери. Досить багато виїхало,і в першу чергу брали саме мам з дітками ,інвалідів і т.д.

ПРО ОПЛАТЫ И РАЗДАЧИ В ЛИЧКУ!

Olya1985

• Звезда форума
  • 097-314-75-02
« Reply #97133 : 16 Квітня 2022, 21:19:38 »
ну відвезли дружин з дітьми, ііііі ....? повернулися до праці одиниці
І не повернулися  :wacko:
Наш кум, наша гордість, лікар в клініці Тесла, з першого дня війни не був вдома, спочатку в ТО, лікарні, потім добровільно пішов у військкомат.
Дружина з дітками поїхала в безпечне місце з волонтерами, так як власного авто у сім'ї немає.
А він до сих пір в Чернігові  :super:

Seamni

• ★SuperStar★
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #97134 : 16 Квітня 2022, 21:43:58 »
А я знаю таких, що виїхали з міста в більш безпечне місце в Україні і мають змогу працювати, щоб прогодувати сім'ю і платити податки. Не обов'язково всі ті, хто виїхав з міста і поки що не повернувся - сцикуни, а ті хто залишився - герої, не заперечую, що є і такі, хто відсиджується, але кожен робить те, що може. Хтось захищає зі зброєю, хтось поповнює бюджет, хтось лікує, хтось волонтерить.
 Як ви вважаєте, людина, яка ніколи в руках зброю не тримала, багато користі принесе? І повинна стати гарматним м'ясом просто тому, що носить горде звання чоловічої статі? Або ж може все таки принести користь країні тим, що вміє? Я зараз маю на увазі лише тих, хто дійсно працює, а не сидить під спідницею у дружини чи своєї дівчини.

Власа

• Звезда форума
  • Viber 093 336 563 четыре
« Reply #97135 : 16 Квітня 2022, 22:08:41 »
А я знаю таких, що виїхали з міста в більш безпечне місце в Україні і мають змогу працювати, щоб прогодувати сім'ю і платити податки. Не обов'язково всі ті, хто виїхав з міста і поки що не повернувся - сцикуни, а ті хто залишився - герої, не заперечую, що є і такі, хто відсиджується, але кожен робить те, що може. Хтось захищає зі зброєю, хтось поповнює бюджет, хтось лікує, хтось волонтерить.
 Як ви вважаєте, людина, яка ніколи в руках зброю не тримала, багато користі принесе? І повинна стати гарматним м'ясом просто тому, що носить горде звання чоловічої статі? Або ж може все таки принести користь країні тим, що вміє? Я зараз маю на увазі лише тих, хто дійсно працює, а не сидить під спідницею у дружини чи своєї дівчини.
Згодна на всі 100%  :super:
Про оплату пишіть в ОСОБИСТІ будь ласка ) Дякую

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #97136 : 16 Квітня 2022, 22:09:26 »
А я знаю таких, що виїхали з міста в більш безпечне місце в Україні і мають змогу працювати, щоб прогодувати сім'ю і платити податки. Не обов'язково всі ті, хто виїхав з міста і поки що не повернувся - сцикуни, а ті хто залишився - герої,
ну я про тих, хто мав працювати, хто має бронь від мобілізації - це медики, комунальники, днс, поліція ... вони не мали права тікати, робота в них така

таняz

• Гість
« Reply #97137 : 16 Квітня 2022, 23:47:17 »
ну я про тих, хто мав працювати, хто має бронь від мобілізації - це медики, комунальники, днс, поліція ... вони не мали права тікати, робота в них така
Так, саме про це і йшла мова, а люди не дочитали , і давай  про своє писати - про гарматне м'ясо і т.д. А треба було всього-навсього уважно прочитати, про що мова йде.....

rudik77

• Звезда форума
« Reply #97138 : 17 Квітня 2022, 08:08:52 »
Виїхала. Жалкую.  Злякалась, за дитину, почалися відкати. Стадо дуже страшно після жахливого нічного обстрілу 17 числа. На збори було 20 хвилин. Почуваюсь бомжем, тут за кордоном. Можу багато писати про стан речей, відсутність житла, умови, але зараз не про це!!!
Вже місяць дивуюсь тому, скільки чоловіків тут! І українців і ні!! На рівні з жінками і дітьми.
Декілька днів назад перевозили нас з табору в табір. В автобусі більша частина була .....чоловіків. 5-7 людей похилого віку. Більша частина цыган і мусульман. Виявляється, вони теж українці......   :walldash: ......лять. Як вони виїхали-питання. Багато хто с мусульман є громадянином іншої держави, але прикривається тим, що навчався в Україні.  Він та його 26 родичів чоловічої статі :walldash: Про цыган взагалі окремо не можу сказати нічого крім....це піз...ць :walldash: Те що вони тут творять -дуже соромно.!!!  Про справжніх українців.  Їх тут тоже дофіга. Багато пар з тваринами і без дітей.  Багато з однією дитиною. І сидить ця вся команда тут, їх годують, все їм надають, вони як на курорті. Музичку слухають.....каву з цигаркою на сонечко......Наглючі такі....А наші справжні чоловіки в цей час життям ризикують.

Вибачте накипіло.  :beer:
Убедительная просьба об оплате и раздаче сообщать в личку.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #97139 : 17 Квітня 2022, 11:37:57 »
Имея родственников на расие, интересно, какая у кого позиция среди близких там?
Конечно же там тоже разные люди!
От таких, у кого дети в это время оказались в армии и они молятся о том, чтоб скорее вернулись домой и не попали в эту "спецоперацию", до таких, которые утверждают, что это сами националисты нас убивают и бомбят, а скидывают все на Россию.
Есть такие, что выходят на митинги, поддерживают, пишут и переживают. До таких, которые заблокировали все контакты, чтоб им не писали и не рассказывали ложь....
За границей ведь, тоже, во многих местах, именно русские общины оказывают помощь беженцам из Украины. Там нет отдельно русских или украинских общин.
« Останнє редагування: 17 Квітня 2022, 11:40:19 від Лaдa »