Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5064406 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Ирина44

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #97035 : 25 Березня 2022, 17:46:15 »
Я чувствую себя крысой сбежавшей с тонущего корабля. Не все родственники захотели уезжать из Чернигова. Я тоже не хотела , но когда после обстрела минометами рядом с домом , ребенок начал себя вести как попало , поняла что надо что-то делать. Сейчас мы в относительной безопасности ( не за границей) , но успокоится и выдохнуть все-равно не могу. С родными хоть связь сейчас появилась, умудрились телефоны зарядить. Не голодные и живые . Без света, воды , отопления. Скорее бы это все закончилось. Как прежде уже не будет, город будет другой, лишь бы все были живы , я очень хочу вернуться.

Рысёнок

• Звезда форума
« Reply #97036 : 25 Березня 2022, 17:50:21 »
Да тут каждый ждёт заветного "можна вернутся в Че!" :cray2:

ПРО ОПЛАТЫ И РАЗДАЧИ В ЛИЧКУ!

шелена

• Местный житель
  • об оплате и раздаче в личку
« Reply #97037 : 25 Березня 2022, 18:36:15 »
Я чувствую себя крысой сбежавшей с тонущего корабля. Не все родственники захотели уезжать из Чернигова. Я тоже не хотела , но когда после обстрела минометами рядом с домом , ребенок начал себя вести как попало , поняла что надо что-то делать. Сейчас мы в относительной безопасности ( не за границей) , но успокоится и выдохнуть все-равно не могу. С родными хоть связь сейчас появилась, умудрились телефоны зарядить. Не голодные и живые . Без света, воды , отопления. Скорее бы это все закончилось. Как прежде уже не будет, город будет другой, лишь бы все были живы , я очень хочу вернуться.
Где-то читала статью, что сейчас чувство вины многие переживают. И те кто уехал из ада, и кто по определённым причинам не могут воевать, и даже военные, которые не на передовой.
Это нормально, ведь мы переживаем за других
Я уехала с детьми сразу, в первый день. Мама мне позвонила( из села под Белорусью)около 4 утра. Рыдала, говорила, летят самолёты, в селе танки, взрывы вдалеке. Война
Теперь она в окупации. Хорошо, что есть куры, кролики, консервация. Спичек почти нет. Но чувство вины перед ней не покидает

Qwerty

• Местный житель
« Reply #97038 : 25 Березня 2022, 19:56:43 »
Ми залишаємося в Че. Важко. Але відносно сьогоднішніх реалій- все добре. Сподіваюся, що скоро цих скотин проженуть за поребрик та можна буле жити с покійно. А почуття провини.. то зайве. Кожен робить для себе вибір тікати чи лишатися. У кожного різний "запас міцності". Єдине що мене хвилює- дуже багато людей навіть у нас в Україні не розуміють що відбувається прямо зараз. Війна фактично іде в декількох містах - Чернігів, Харків, Київ та околиці, Маріуполь... Решта- легкий переляк. Чому так говорю? Бо отримала питання із Одеси- а ви на роботу ходите (фінансова компанія) ?  Тобто у людей не має розуміння, як це постійні обстріли, відсутність електрики у місті, тощо

Sahara

• Звезда форума
  • Ира
« Reply #97039 : 25 Березня 2022, 21:44:33 »
Дівчата, рідненькі, тримайтесь будь ласка і нехай Вас та ваші сім'ї Бог та ЗСУ береже, вибачте, що залишили місто...не витримали на 20й день(( душа на шматки  рветься...

Len4ik4ik

• Местный житель
« Reply #97040 : 25 Березня 2022, 21:57:59 »
Всім доброго вечора! І нехай він буде дійсно добрим! Ми будемо триматися до останньої скотиняки, ці тварі обов'язково будуть відповідати за все, що коять зараз. З нами Бог та ЗСУ!  >:(

<POLINA>

• Звезда форума
  • Мегацентр, интернета нет на выходных
« Reply #97041 : 27 Березня 2022, 18:19:19 »
Ми залишаємося в Че. Важко. Але відносно сьогоднішніх реалій- все добре. Сподіваюся, що скоро цих скотин проженуть за поребрик та можна буле жити с покійно. А почуття провини.. то зайве. Кожен робить для себе вибір тікати чи лишатися. У кожного різний "запас міцності". Єдине що мене хвилює- дуже багато людей навіть у нас в Україні не розуміють що відбувається прямо зараз. Війна фактично іде в декількох містах - Чернігів, Харків, Київ та околиці, Маріуполь... Решта- легкий переляк. Чому так говорю? Бо отримала питання із Одеси- а ви на роботу ходите (фінансова компанія) ?  Тобто у людей не має розуміння, як це постійні обстріли, відсутність електрики у місті, тощо
это точно, у меня подружка из Зап.Украины говорит, что вышлет мне через  Н. П. передачу,я ей объясняю, что абсолютно всё обесточено и закрыто, что идешь за водой и не заметили вернешься, не знаешь или проснешься в разбомбленой квартире или вообще не проснешься, а ещё...так хочется кофе, но его просто негде взять, но больше всего на свете хочется МИРНОГО НЕБА НАД ГОЛОВОЙ  !!!
Avon -27%^ Oriflame^20% женск.духи Eclat weekend-479гр
Остатки парфюмерии/косметики http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=139973.msg10097686#msg10097686

oxi

• Звезда форума
  • Мегацентр, Рокосс
    • Лучший оргЛучший орг
« Reply #97042 : 27 Березня 2022, 21:27:48 »
Смотришь по городу такое чувство что только пенсионеров тут оставили, детей и молодежи почти нет
Бак.закваски http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=13302.0
 рюкзаки,дорожные,др сумки http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=14596.0
 Дет.обувь http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=15121.0
 курточкипальто http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=25119

Ромашка

• Звезда форума
  • Оксана
« Reply #97043 : 27 Березня 2022, 23:14:03 »
Девочки , я с первых дней войны , просидела 8 дней в подвале , Я с р-на  Бобровица , (счас этот р-н полностью разрушен), мы выехали из Чернигова .Мои сотрудники в Это  время ходят на работу (Это центр Красная площадь )И при этом ещё хватает совести обсуждать нас ,какие мы трусы ,а они герои .Начальник сказал что они работают ,деньги зарабатываю ,+премия будет .Я ответила что мне жить негде ,в дом залетел снаряд , буду бомжевать , тогда он трошки рот закрыл .

КатюшонОК

• ★SuperStar★
  • дзвонити з 16 до 18
« Reply #97044 : 28 Березня 2022, 12:13:13 »
Ми теж тут, у місті, чоловік кожного дня під обстрілами йде на роботу (робити світло бодай з того, що вціліло)
Батьки в Возн-у (Ул), не можу їх покинути, і хоч би що. І чоловік каже я буду робити те, що маю і вмію. Душа болить за всіх, він зранку іде, а я день сиджу і думаю прийде чи ні, і коли прийде, сама з дітьми вдома. Добре, що сусіди допоможуть води принести, бо далеко ходимо, продукти є ще, для мене головне що діти не голодні, а ми вже переживемо 
Брат один виїхав з родиною на Зах, а тепер дзвонить ниє, що все дуже дороге, грошей мало... Інший в К, але ж ось вийшов на роботу, і продуктів каде в магазинах вистачає
Ну а ми вже будемо триматись, важкої, але вистоїмо, інакше просто не може бути

марша222

• Постоялец
« Reply #97045 : 28 Березня 2022, 18:21:45 »
Девочки , я с первых дней войны , просидела 8 дней в подвале , Я с р-на  Бобровица , (счас этот р-н полностью разрушен), мы выехали из Чернигова .Мои сотрудники в Это  время ходят на работу (Это центр Красная площадь )И при этом ещё хватает совести обсуждать нас ,какие мы трусы ,а они герои .Начальник сказал что они работают ,деньги зарабатываю ,+премия будет .Я ответила что мне жить негде ,в дом залетел снаряд , буду бомжевать , тогда он трошки рот закрыл .
У меня родители с того р-на, вообще ужас, как жалко всех. Там ни магазина, и света и воды не будет точно, сам мер сказал р-н опасный. Сидеть в подвале 24/7 не вариант, вы спасали жизнь, а не уехали на отдых.
Марша22

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #97046 : 29 Березня 2022, 23:24:46 »
Єдине що мене хвилює- дуже багато людей навіть у нас в Україні не розуміють що відбувається прямо зараз. Війна фактично іде в декількох містах - Чернігів, Харків, Київ та околиці, Маріуполь... Решта- легкий переляк. Чому так говорю? Бо отримала питання із Одеси- а ви на роботу ходите (фінансова компанія) ?  Тобто у людей не має розуміння, як це постійні обстріли, відсутність електрики у місті, тощо
Вибачте, але більшість останні вісім років не розуміли, що в країні війна і нікого це особливо не хвилювало, доки їх безпосередньо не торкнулося. Тепер жнемо те, що посіяли вісім років тому. Від війни не втікати треба, а перемагати, лише потім вона закінчується.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #97047 : 29 Березня 2022, 23:34:01 »
Одразу доповню, коли казала не втікати мала на увазі чоловіків, які нарівні жінок з дітьми виїзджали з міста, ну втечуть вони сьогодні з Чернігова, ніхто не залишиться, завтра війна прийде в Черкаси або ще далі. Все життя не втікатимеш.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #97048 : 31 Березня 2022, 23:54:11 »
Привіт усім. Я вдома. Тримаємось.
Важко без води і без звичної гігієни, особливо у дівчачі дні. Вдома дуже холодно, плюс шість, купатися з кружкою теплої води у тазику холодно, той ще закал. Але головну проблему бачу наразі у відсутності каналізації в місті. Не всі багатоповерхівки розуміють що до чого.
І так, багато людей покинуло місто. Їх важко звинувачувати, я цього не роблю, але як факт: полишали батьків вдома, які не можуть собі 5 л води принести. Турбуються, просять перевірити їх тих, хто залишився. Але молоді залишилось мало, в основному залишились ті, хто не може дати собі раду, про них треба комусь турбуватись. Залишили багато тварин, які раніше були гордістю сімей, породою яких хизувались перед друзями. Ще тиждень тому вони були красивими і доглянутими, а зараз брудні, зі збитою шерстю, хворі, голодні, покусані кліщами. Одна собака викинулася з сьомого поверху, її там залишили одну колишні господарі. Це ж який в неї був жах і яке безсилля. Слідуюче....людей, які можуть бути корисними, замало. Виїхало і чимало працівників критичних інфраструктур. І тому, можливо, не вдається лагодити все швидко, бо немає кому. Ті, хто залишився, працюють як можуть, вони дуже виснажені, їм не вистачає "рук". Що ми будемо, хто ми будемо, якщо усі поїдуть? Чим менше людей у місті залишається, які можуть принести користь, тим ми стаємо слабкіші. Не буде кому лікувати насамперед, кому лагодити світло, воду, каналізацію, продавати ліки, продукти і так далі. Хочу висловити велику вдячність тим, хто мав мужність залишитись і допомогати місту і містянам.

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #97049 : 02 Квітня 2022, 12:57:17 »
Unchain HELP CARD
Допомога українським сім'ям від світової криптоспільноти

https://unexbank.ua/site/page.php?lang=UA&id_part=6329

"Нагадаємо, за умовами програми, допомога надається:
мамам із новонародженими малюками (2022 року народження);
сім’ям, в яких є 2 та більше дітей до 16 років;
вказаним категоріям, що перебувають у найскладніших умовах та зареєстровані в регіонах, де проходять інтенсивні бойові дії."