Министерство здравоохранения Украины (укр. Міністерство охорони здоров'я України) — государственный орган исполнительной власти Украины, отвечающий на деятельность государственной системы здравоохранения и функционирующий под контролем Кабинета министров Украины.
Министр здравоохранения Украины: Виктор Ляшко
Предшественник: Министерство здравоохранения УССР
Информация с https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%8F+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F&oq=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%8F+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80&aqs=chrome.2.0i512j69i57j0i512l6.8609j0j7&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Koss, МОЗ, как и МОН формирует лишь государственную политику в соответствующих сферах.
Все остальные вопросы уже очень давно относятся к компетенции местной власти, а местная власть в городе - это мер.
Читаем Постанову КМУ про МОЗ
Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.
МОЗ є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, а також захисту населення від інфекційних хвороб, протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням, попередження та профілактики неінфекційних захворювань, забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах:
епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, промоції здорового способу життя та запобігання факторам ризику, попередження та зниження рівня вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, безпеки харчових продуктів, регламентації факторів середовища життєдіяльності населення, гігієнічної регламентації небезпечних факторів, створення національної системи крові, управління системою якості щодо безпеки крові, біологічної безпеки та біологічного захисту, боротьби із стійкістю до протимікробних препаратів, реагування на небезпеки для здоров’я та надзвичайні стани в сфері охорони здоров’я, а також забезпечення формування державної політики у сферах санітарного та епідемічного благополуччя населення;
розвитку медичних послуг, впровадження електронної системи охорони здоров’я, забезпечення державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення;
технічного регулювання медичних виробів, медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантують, косметичної продукції;
забезпечення населення якісними, ефективними та безпечними лікарськими засобами, створення, виробництва, контролю якості та реалізації лікарських засобів, медичних імунобіологічних препаратів, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу, а також безпечних медичних виробів та косметичної продукції;
розвитку кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, вищої медичної, фармацевтичної освіти та науки.
Теперь читаем основные направления и задания Управления здравоохранения Черниговского городского совета
Основні функції та напрямки роботи:
1. Забезпечення реалізації державних, регіональних, міських програм в галузі охорони здоров’я.
2. Організація надання комунальними закладами охорони здоров’я медико-санітарної допомоги населенню та здійснення заходів щодо підвищення її якості.
3. Прогнозування розвитку мережі закладів охорони здоров’я для нормативного забезпечення населення медико-санітарною допомогою.
4. Зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів, що знаходяться у комунальній власності.
5. Запровадження механізмів оптимізації використання майнових, фінансових, кадрових та інших ресурсів, залучених у систему надання медичної допомоги.6. Впровадження прогресивних форм господарювання та сучасних методів управління в галузі охорони здоров’я.
7. Здійснення заходів, спрямованих на запобігання інфекційних захворювань, епідемій та їх ліквідацію.
8. Пропаганда медичних і гігієнічних знань, здорового способу життя, профілактики захворювань.
Итого имеем то, о чем писала ранее. Какие будут больницы и отделения решает городская власть. Городская власть в нашем городе = мер