Мені подобається ідея ДПА, не заважало б іх робити не тільки в 4 та 9-му )))
Це - в першу чергу систематизація знань... так, діти отримують оцінки на см та кр , але спробуйте дати ці ж завдання через місяць, а це краще через пів-року, чи через рік ... є таке поняття як оцінювання остаточных знань, не знаю як цей термін на укр перекласти правильно ... так ось ДПА і є оцінювання цих остаточних знань , всього що вивчилось за останні 2 роки .. і підготовка до нього - це глобальне закріплення пройденного матеріалу ... те, як воно оцінюється - це справа 13-та .. для мене, насамперед, головне - підготовка ... і я дуже радію, що для моєі дитини ці варіанти залегкі, це оцінка впершу чергу мені

що я 5 років(!) за рік до школи я почала займатись

я тримала руку на пульсі іі знань ( не оцінок)
В нашій школі підготовка до ДПА не зупиняється, сьогодні мала розказала, що будуть кр роботи по варіантах ДПА .. з англійськоі буде не іспит, а 4 види кр робіт ...
ПС хвилюватись я ій дозволила лише стосовно вступу в червні в ліцей ( вступаємо в два, для підстраховки запасний видбрала , хоча ще думаю над цим, поки лише в один заявку подала

шкода моральних сил дитини ...
Хоча ось с сайта роздрукувала варіанти - дала вчора, принесла через 30 хвилин зі словами «яка легкотня» , але я засмутилась, помилок достатньо починаючи від неправильно перепискноі умови, закінчуючи парочкою дуже грубих із-за того, що умову по діагоналі прочитала ... якби хвилювалась, можливо була б уважнішою