Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5129021 раз)

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.

Gulchitay

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #87210 : 18 Березня 2021, 10:56:44 »
моя думка - різні дпа/екзамени, що завгодно, повинні бути впродовж всього навчання - це мій висновок з мого шкільного життя
якщо дитина стресує при таких перевірках - краще пережити, прийняти, переварити це впродовж навчання, ніж потім на першому в житті, але реально важливому екзамені сидіти і стресувати

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #87211 : 18 Березня 2021, 11:07:57 »
Не соглашусь. В школьные годы не сдавала никаких экзаменов, кроме выпускных. Была освобождена и нервная система целее была.
По сути первый серьезный экзамен был уже в колледже, нормально все прошло, хотя от него зависело переведут ли на бесплатную форму обучения. Понимала, что серьезно, собралась и сдала. Нервов не было, был расчет. Но уже ж почти взрослый человек была, 18 лет.
У дочки в школе постоянного какие-то срезы, зачеты и прочая ерунда, последние полтора месяц прессинг вы должны привыкать, а то не попадете в 10 класс (она пока еще в 5). Ребенок дерганный, появились проблемы со сном, со школы приходит с головной болью. Пришли со школы, поели, за уроки. Утром - уроки. На выходных - уроки.
Она хочет учиться, но, смотрю, из-за постоянного дедлайна пропадает всякое желание.
Зачем эти стрессы? Отбить всякое желание учиться, угробить здоровье?

ЇжА-чоК :)

• ★SuperStar★
« Reply #87212 : 18 Березня 2021, 11:10:19 »
Я не знаю как проходит ДПА в 9 классе, но в 4 - это просто итоговая контрольная, при чем ничего супер сложного или страшного там нету ??? Если ребенок усвоил материал, учился, то он без проблем ее напишет.
Главное не разводить лишнюю панику родителям и учителю.
Самый красивый наряд для девушки - это счастье. Носите его не снимая.

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #87213 : 18 Березня 2021, 11:44:29 »
Не соглашусь. В школьные годы не сдавала никаких экзаменов, кроме выпускных. Была освобождена и нервная система целее была.
По сути первый серьезный экзамен был уже в колледже, нормально все прошло, хотя от него зависело переведут ли на бесплатную форму обучения. Понимала, что серьезно, собралась и сдала. Нервов не было, был расчет. Но уже ж почти взрослый человек была, 18 лет.
У дочки в школе постоянного какие-то срезы, зачеты и прочая ерунда, последние полтора месяц прессинг вы должны привыкать, а то не попадете в 10 класс (она пока еще в 5). Ребенок дерганный, появились проблемы со сном, со школы приходит с головной болью. Пришли со школы, поели, за уроки. Утром - уроки. На выходных - уроки.
Она хочет учиться, но, смотрю, из-за постоянного дедлайна пропадает всякое желание.
Зачем эти стрессы? Отбить всякое желание учиться, угробить здоровье?
ну я ж не про пресінг
я про те, що дитина вчиться і знає, що раз на рік буде таке собі дпа,
раніше ми писали різні річні контрольні і зараз пишуть, але я саме за перевірку у форматі того ж зно, щоб потім саме зно не стало психологічним сюрпризом
далеко не всі діти можут не хвилюватись, навіть якщо вчились добре, а так кожен рік дпа/зно, випуск - звичне вже зно

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #87214 : 18 Березня 2021, 11:48:32 »
ну я ж не про пресінг
я про те, що дитина вчиться і знає, що раз на рік буде таке собі дпа,
раніше ми писали різні річні контрольні і зараз пишуть, але я саме за перевірку у форматі того ж зно, щоб потім саме зно не стало психологічним сюрпризом
далеко не всі діти можут не хвилюватись, навіть якщо вчились добре, а так кожен рік дпа/зно, випуск - звичне вже зно
Оксана, я не поняла немножко вашу мысль ::). Вы за то, чтобы ДПА каждый год было? А сейчас как? Только в 4 и 9 классах?
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #87215 : 18 Березня 2021, 11:51:18 »
Мені подобається ідея ДПА, не заважало б іх робити не тільки в 4 та 9-му )))

Це - в першу чергу систематизація знань... так, діти отримують оцінки на см та кр , але спробуйте дати ці ж завдання через місяць, а це краще через пів-року, чи через рік ... є таке поняття як оцінювання остаточных знань, не знаю як цей термін на укр перекласти правильно ... так ось ДПА і є оцінювання цих остаточних знань , всього що вивчилось за останні 2 роки .. і підготовка до нього - це глобальне закріплення пройденного матеріалу ... те, як воно оцінюється - це справа 13-та .. для мене, насамперед, головне - підготовка ... і я дуже радію, що для моєі дитини ці варіанти залегкі, це оцінка впершу чергу мені  ^-^  ::) що я 5 років(!) за рік до школи я почала займатись  ::) я тримала руку на пульсі іі знань ( не оцінок)

В нашій школі підготовка до ДПА не зупиняється, сьогодні мала розказала, що будуть кр роботи по варіантах ДПА .. з англійськоі буде не іспит, а 4 види кр робіт ...

ПС хвилюватись я ій дозволила лише стосовно вступу в червні в ліцей ( вступаємо в два, для підстраховки запасний видбрала , хоча ще думаю над цим, поки лише в один заявку подала  ::) шкода моральних сил дитини ...

Хоча ось с сайта роздрукувала варіанти - дала вчора, принесла через 30 хвилин зі словами «яка легкотня» , але я засмутилась, помилок достатньо починаючи від неправильно перепискноі умови, закінчуючи парочкою дуже грубих із-за того, що умову по діагоналі прочитала  ... якби хвилювалась, можливо була б уважнішою  ???
в прошлом ogle)))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #87216 : 18 Березня 2021, 12:00:45 »
Щоб не відповідати на повідомлення, в 2- х словах напишу тут, в приваті поспілкуюсь з задоволенням  :girlsmile:

По-перше дуже дякую, дівчата, ::) якось навіть, незручно  ::) я зашарілась

Тепер, я мама двох дівчат,  меншу назвали Мія :girlsmile: нам 4 місяці

Насправді, дитинка вимоглива, але , скоріш всього , сприймаються всі  труднощі мною зовсім не так зараз   :girlsmile: ніж 10 років назад...  :girlsmile:
в прошлом ogle)))

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #87217 : 18 Березня 2021, 12:10:26 »
Олечка, это понятно, согласна с тобой, поэтому мы в течении всего года повторяем все, что учили. Если это математика - у нас отдельная очень толстая тетрадь, где постоянно даю решать разные задачи, примеры смотрю, что понимает, а что нет. Если нет - тогда можем решать несколько таких подобных задач и повторяем их в течении года. Ребенок прежде всего должен понимать задачу. Сначала читает, потом прошу закрыть книгу и повторить условие своими словами и объяснить мне как он понял и как будет решать. Только потом уже пишет в тетрадь решение. Да, так раньше делали, сейчас уже он большой, в 4 классе и в основном все пишет и решает сам, без меня. Если задача новая и не понимает - тогда приходит ко мне и спрашивает. Повторение - мать учения).
« Останнє редагування: 18 Березня 2021, 12:12:15 від abvshka »
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #87218 : 18 Березня 2021, 12:16:36 »
Щоб не відповідати на повідомлення, в 2- х словах напишу тут, в приваті поспілкуюсь з задоволенням  :girlsmile:

По-перше дуже дякую, дівчата, ::) якось навіть, незручно  ::) я зашарілась

Насправді, дитинка вимоглива, але , скоріш всього , сприймаються всі  труднощі мною зовсім не так зараз   :girlsmile: ніж 10 років назад...  :girlsmile:
Ещё раз отвлекусь не по теме ::), последний раз)), две девочки :girlsmile:, какая красота! Не то, что двое мальчишек)).
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #87219 : 18 Березня 2021, 12:20:49 »
Оксана, я не поняла немножко вашу мысль ::). Вы за то, чтобы ДПА каждый год было? А сейчас как? Только в 4 и 9 классах?
так, я за перевірку кожен рік без винятків (в наш час були "автомати")

згодна з тим, що Оля написала про залишкові знання
зараз так - тільки у 4 і 9-ому класі

також зараз є поняття "пробне зно", а могло б бути кожен рік і не потрібне пробне, дитина розуміє, що її чекає + зрозуміло, що залишилось у голові після року навчання

ну це моя думка   :)

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #87220 : 18 Березня 2021, 12:28:06 »
так, я за перевірку кожен рік без винятків (в наш час були "автомати")

згодна з тим, що Оля написала про залишкові знання
зараз так - тільки у 4 і 9-ому класі

також зараз є поняття "пробне зно", а могло б бути кожен рік і не потрібне пробне, дитина розуміє, що її чекає + зрозуміло, що залишилось у голові після року навчання

ну це моя думка   :)
Теперь поняла, проверка знаний каждый год это неплохо, конечно, но я делала бы такое не раньше 6 класса. И это должно быть без лишних стрессов и переживаний для ребенка.
ДПА только в 4 и 9 классах - мне непонятно это.  ???
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #87221 : 18 Березня 2021, 12:37:07 »
Щирі вітання!
Здоров'я Мії, а вам з чоловіком - задоволення від батьківства  :daisy:

ЇжА-чоК :)

• ★SuperStar★
« Reply #87222 : 18 Березня 2021, 12:38:27 »
Киев идет на трехнедельный строгий карантин Больше читайте здесь: https://kyiv.tsn.ua/ru/kiev-idet-na-trehnedelnyy-strogiy-karantin-perechen-vseh-zapretov-1746730.html
Самый красивый наряд для девушки - это счастье. Носите его не снимая.

Glanna

• ★SuperStar★
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #87223 : 18 Березня 2021, 14:06:16 »
Теперь поняла, проверка знаний каждый год это неплохо, конечно, но я делала бы такое не раньше 6 класса. И это должно быть без лишних стрессов и переживаний для ребенка.
ДПА только в 4 и 9 классах - мне непонятно это.  ???
:super:
Проверка и так есть, они ж пишут итоговые контрольные работы.
А в 4 классе были бы сначала контрольные, а сверху еще и ДПА.
Прям базис с надстройкой. Мне 5 класс у дочери сейчас напоминает советскую пятилетку

таняz

• Гість
« Reply #87224 : 18 Березня 2021, 14:11:40 »
Ещё раз отвлекусь не по теме ::), последний раз)), две девочки :girlsmile:, какая красота! Не то, что двое мальчишек)).
Все , кого Бог дал -хорошо :P