Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5138201 раз)

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Круче всех

• Звезда форума
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #64980 : 08 Липня 2019, 19:58:07 »
ни коровьи ни чьи-то другие в чистом виде не удобряют.   не говорю уже о паразитах и инфекциях. да, тут нитраты просто цветочками покажутся.  :walldash:
...и есть же люди которые это поддерживают  :walldash:
в смысле в чистом?

то, что я видела в детстве, в самом что ни на есть чистом  ;D

на колхозных полях точно также  .. никто никаких микстур с них не делал ...
в прошлом ogle)))

melka

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #64981 : 08 Липня 2019, 20:02:52 »
в смысле в чистом?

то, что я видела в детстве, в самом что ни на есть чистом  ;D

на колхозных полях точно также  .. никто никаких микстур с них не делал ...
мне искренне  вас жалко. пожалуйста, не агитируйте никого этим. потому как нитраты в ваших продуктах, зашкаливали (если действительно, они не перегнивали хотя бы год).
вы клубнику хоть мыли перед едой или какашки на клубнике это тоже эко?

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #64982 : 08 Липня 2019, 20:05:04 »
Удобряют землю перед посадкой, в процессе роста. Я так поняла, что писали о поливе уже в процессе сбора урожая

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64983 : 08 Липня 2019, 20:09:31 »
мне искренне  вас жалко. пожалуйста, не агитируйте никого этим. потому как нитраты в ваших продуктах, зашкаливали (если действительно, они не перегнивали хотя бы год).
вы клубнику хоть мыли перед едой или какашки на клубнике это тоже эко?
Нет, не мыли ... в селе дети веками ничего не мыли ... и мы не мыли ..

Я ничего не агитирую, я пишу, что видела тогда, когда считалось, что все єко  ;D

Сейчас я ничего не выращиваю , ем с супермаркетов без зазрения совести  :D
в прошлом ogle)))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64984 : 08 Липня 2019, 20:11:18 »
Удобряют землю перед посадкой, в процессе роста. Я так поняла, что писали о поливе уже в процессе сбора урожая
В процессе сбора урожая, насколько мне помнится оно пожжет усе ))))
И урожая не будет ...  могут пеплом подкормить ... но сами кизяки ж жгут зелень ...  ???
в прошлом ogle)))

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #64985 : 08 Липня 2019, 20:12:36 »
Щоб свіже розкидали не пам'ятаю, і то, не тому що там паразити чи ще хтось )) а тому що у свіжому навозі маса насіння з лугу, щоб город не перетворився на ліс, розкидали перегній.

А от із свіжого робили добриво рідке, заливали водою, настоювали і поливали. Чудово все росло.

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64986 : 08 Липня 2019, 20:19:14 »
Вообщем, вывод один - кушайте с супермаркетов... потому, что эко- продукты на какашках...

Оно всегда так ))) 

Я , например, хоть все детство мое ела домашнюю молочку ... сейчас не могу... последних пару лет совсем ... даже если угощают не беру ... брезгую  ::)  как представлю эту корову, хлев в какахах, ведра, цедилки там всякие, банки, склянки , мухи ...  :wacko:
в прошлом ogle)))

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #64987 : 08 Липня 2019, 20:21:48 »
Щоб свіже розкидали не пам'ятаю, і то, не тому що там паразити чи ще хтось )) а тому що у свіжому навозі маса насіння з лугу, щоб город не перетворився на ліс, розкидали перегній.

А от із свіжого робили добриво рідке, заливали водою, настоювали і поливали. Чудово все росло.
Ага! Вы расскажите это тем, кто так боится нитратов и предпочитает своё, чистенькое.... :D Они почему-то уверены, что можно собирать урожай СОВСЕМ ничем не удобряя землю.... И забывают, что издревле крестьяне или натурпродуктом удобряли. Или позже химией стали удобрять. НО совсем ничем не удобрять невозможно!

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64988 : 08 Липня 2019, 20:24:47 »

Згадала )))
В мене дід таким добривом табак піддобрював ...

Я не памятаю про перегній  ^-^... я тільки куриним займалась, то воно було з курника , збиралось рік .. чи скільки там ... сухе таке ))))

Коровяк , мабудь , і підгнивав в навозній кучі ... але пташине було сухе  :D 100%
Клубніку жерли з грядок , скільки хотіли ...
он вимахала майже сорокет ))) жива- здорова, розумово невідстала ))) начеб- то )))!
в прошлом ogle)))

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #64989 : 08 Липня 2019, 20:32:34 »
ой. ще новину розповім. а то багато хто мабуть і не знає ))
а хати знаєте чим мастили? не оці сучасні цегляні чи дерев'яні. а старі хати мазанки? ))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64990 : 08 Липня 2019, 20:33:47 »
ой. ще новину розповім. а то багато хто мабуть і не знає ))
а хати знаєте чим мастили? не оці сучасні цегляні чи дерев'яні. а старі хати мазанки? ))
Коровяком?
в прошлом ogle)))

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #64991 : 08 Липня 2019, 20:35:54 »
Коровяком?
майже ))
кінський навоз - свіжий - збирали прямо на дорозі. додовали до глини. а тоді вже мастили
тепліше та краще трималося ))

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64992 : 08 Липня 2019, 20:45:27 »
Я дуже люблю домашню бринзу, овечу ... та що  грудками така, смердюча - страшне  :wacko: її можна купити на ринках на західній ..

якось одна людина, що родом з цих місцин , побачила ,що в мене в холодильнику лежить майже мішок такої (я полюбляю з чаєм шматочок вгризти) та й каже... знає, яка я до домашнього молочного мнітельна .. ти бачила як її роблять? кажу ні.. а як овечок доять? кажу ні .. ну, не раджу це їсти, бо корови в хлеву та банки -це хірургічна палата в порівнянні з виготовленням цього продукту .. мовляв, все дитинство це ця людина їла, але зараз не може навіть дивитися як хтось їсть  ... 
 ;D
але мене це не зупиняю, в супермаркетах така бринза не продається  :-[  та що є  воно зовсім не таке  :negative:
але ж 100% натуральний продукт  ;D  ;) це точно  ;)

в прошлом ogle)))

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #64993 : 08 Липня 2019, 21:42:29 »
Я дуже люблю домашню бринзу, овечу ... та що  грудками така, смердюча - страшне  :wacko: її можна купити на ринках на західній ..

якось одна людина, що родом з цих місцин , побачила ,що в мене в холодильнику лежить майже мішок такої (я полюбляю з чаєм шматочок вгризти) та й каже... знає, яка я до домашнього молочного мнітельна .. ти бачила як її роблять? кажу ні.. а як овечок доять? кажу ні .. ну, не раджу це їсти, бо корови в хлеву та банки -це хірургічна палата в порівнянні з виготовленням цього продукту .. мовляв, все дитинство це ця людина їла, але зараз не може навіть дивитися як хтось їсть  ... 
 ;D
але мене це не зупиняю, в супермаркетах така бринза не продається  :-[  та що є  воно зовсім не таке  :negative:
але ж 100% натуральний продукт  ;D  ;) це точно  ;)
Чесно кажучи зацікавили:)), але нічого огидного в тому не побачила
https://youtu.be/2mlGRD1Q3AQ

Круче всех

• Звезда форума
« Reply #64994 : 08 Липня 2019, 22:02:54 »
Чесно кажучи зацікавили:)), але нічого огидного в тому не побачила
https://youtu.be/2mlGRD1Q3AQ
ну, як мені розказували, то овечки (їх доять ззаду, часто "какають" у молоко,  це можуть невиловлювати, якщо овечок багато  ) .. а ще на західній, овечок зганять на літо, чи на період того, як вони дояться , я вже точно не знаю кудись далеко .. пасе їх там людина за оплату  .. обо люди ... овечки там від багатьох господарів ..  ці господарі по черзі  приносять  їжу пастухам , та забирають вже готовий сир, там вже в селі якось його ділять між собою пропорційно  (там ціла процедура, довго писати, цікава, ціла традиція)  а готовлять бринзу там десь в горах, чи де там випасаються ці овечки .. там є літні будиночки для пастухів та умови там начебто  :negative: плюс цю бринзу таскаюсь туди сюди , по горах , без холоду ..  мухи та все інше ...

там тільки подивитися треба як її продають десь в Ворохті влітку на базарі і можна впасти  :D
« Останнє редагування: 08 Липня 2019, 22:05:37 від Круче всех »
в прошлом ogle)))