А взагалі вважаю, що все це вивчення декількох мов - це марна справа ...
незабаром , думаю це питання , років 10-ти .. з'явиться змога перекладати це все дуже якісно, майже без затримки ,в реальному часі за допомогою якось дивайсу , хитромудрого и дуже зручного у використанні ...
так що думаю наші внуки будуть вчити лише одну рідну мову ,але якісно .. а далі, спілкуйся з ким хочеш, хоч на хінді
Ця тенденція вже є, просто та техніка у нас ще не набула широкого розповсюдження.
Ще 20 років тому знання англіської мови суттєво впливало на можливості пошуку роботи чи просто заробітку перекладачем. Потім однієї мови вже не вистачало. А тепер твоє знання англійської/німецької/французької особливо вже нікому і не потрібне. Треба вміти щось робити, мати якусь професію у руках. а іноземні мови - то вже приємний додаток до твоїх вмінь та знань.
І зараз я категорично не раджу вступати на англійську філологію, наприклад, якщо не збираєшся викладати цю мову, бо влаштуватися на роботу буде вкрай важко.
так що так воно і буде, сядуть на перемовинах делегації, покладуть на стіл якийсь девайс, тай будуть собі спікати/шпрехати, а воно перекладатеме.