Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5150564 раз)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

ogle

• Гість
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #62340 : 26 Квітня 2019, 21:47:00 »
Це як вам буде краще. Я не наполягаю. :)
я про те, що коли мова заходить про помилки, то розмова , як ,правило, вже вичерпала себе ))) і на цій позитивній ноті все згасає  ;D
це з досвіду

Avrorkina

• Частый гость
  • **
  • Стать: Жіноча
« Reply #62341 : 26 Квітня 2019, 21:47:50 »
Ось бачите, навіть лаятись не хочеться!  Приємного спілкування!

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #62342 : 26 Квітня 2019, 21:48:25 »
Оля, так в том-то и дело, что главное слово в твоем предложении - "приедь"! Т.е. - ты не родился здесь и не являешься коренной национальностью данной территории! А во всех цивилизованных странах, где есть две или три основных, коренных национальности - есть и два или три государственных языка!Ой! Ти диви!  :D Ще й українською нарешті змогла розмовляти! Не лише на російській пости писати про те: яка не гарна й ворожа російська мова! :))
Тут краще вжити " російською публікувати дописи". Всього найкращого!

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #62343 : 26 Квітня 2019, 21:48:40 »
А взагалі вважаю, що все це вивчення декількох мов - це марна справа ...

незабаром , думаю це питання , років 10-ти .. з'явиться змога перекладати це все дуже якісно, майже без затримки  ,в реальному часі  за допомогою якось дивайсу , хитромудрого и дуже зручного у використанні  ...

так що  думаю наші внуки будуть вчити лише одну рідну мову ,але якісно .. а далі, спілкуйся з ким хочеш, хоч на хінді
Ця тенденція вже є, просто та техніка у нас ще не набула широкого розповсюдження.
 Ще 20 років тому знання англіської мови суттєво впливало на можливості пошуку роботи чи просто заробітку перекладачем. Потім однієї мови вже не вистачало. А тепер твоє знання англійської/німецької/французької особливо вже нікому і не потрібне. Треба вміти щось робити, мати якусь професію у руках. а іноземні мови - то вже приємний додаток до твоїх вмінь та знань.
І зараз я категорично не раджу вступати на англійську філологію, наприклад, якщо не збираєшся викладати цю мову, бо влаштуватися на роботу буде вкрай важко.
так що так воно і буде, сядуть на перемовинах делегації, покладуть на стіл якийсь девайс, тай будуть собі спікати/шпрехати, а воно перекладатеме.
« Останнє редагування: 26 Квітня 2019, 21:53:29 від Kurabiye »

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #62344 : 26 Квітня 2019, 21:49:38 »
я про те, що коли мова заходить про помилки, то розмова , як ,правило, вже вичерпала себе ))) і на цій позитивній ноті все згасає  ;D
це з досвіду
Так))). Ми всі живі люди, можемо помилятися.
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

ogle

• Гість
« Reply #62345 : 26 Квітня 2019, 21:50:18 »
я завжди вважала ,що українська мова ,вона дуже лагідна та ніжна ...

у мене не виходить лаятись нею ... це російськам мова, навіть за тембром якась агресивна , на ній зовсім інша риторика  ;D

ogle

• Гість
« Reply #62346 : 26 Квітня 2019, 21:51:52 »
Так))). Ми всі живі люди, можемо помилятися.
)))) авжеж ...
просто коли вже все сказано, то залишається тільки зайнятися візуальним  "оформленням"

Avrorkina

• Частый гость
  • **
« Reply #62347 : 26 Квітня 2019, 21:53:47 »
Я давно помітила,  що в людини навіть тембр голосу міняється,  коли розмовляє українською :)

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #62348 : 26 Квітня 2019, 21:58:03 »
этот универсальный язык никак не русский  ;D 

чтобы  понимать русский  не нужно учить его 10 лет, как и белорусский ...
Согласна, что не русский. Но и русский - один из нескольких международных языков, на котором всегда найдутся говорящие, практически во многих цивилизованных местах, куда можно приехать: и в Европе, и в Австралии, и в Америке....
Когда на Фейсбуке, например, говоришь на русском - тебя поймут выходцы из многих стран! А когда говоришь на украинском - то жители многих других государств, просят перевести сказанное на русский....

Хиппуня

• Звезда форума
« Reply #62349 : 26 Квітня 2019, 22:00:47 »
Я давно помітила,  що в людини навіть тембр голосу міняється,  коли розмовляє українською :)
Це ви просто не чули справжніх лайок українською. Там "в писок" і "в дупу" теж посилають. Особенно красноречивы с западной Украины. Так что не надо про лагідність.

ogle

• Гість
« Reply #62350 : 26 Квітня 2019, 22:02:10 »
Согласна, что не русский. Но и русский - один из нескольких международных языков, на котором всегда найдутся говорящие, практически во многих цивилизованных местах, куда можно приехать: и в Европе, и в Австралии, и в Америке....
Когда на Фейсбуке, например, говоришь на русском - тебя поймут выходцы из многих стран! А когда говоришь на украинском - то жители многих других государств, просят перевести сказанное на русский....
я вважаю, що обов'язок сучасних батьків дати дітям таке знання англійської, щоб діти змогли спілкуватися за межами країни,та  на  фб англійською.. і їх зрозуміє набагато більше людей ... без російської навіть ... хоча вони будуть і її знати

я не сприймаю рос мову ,як мову спілкування з іноземцями
« Останнє редагування: 26 Квітня 2019, 22:04:11 від ogle »

ogle

• Гість
« Reply #62351 : 26 Квітня 2019, 22:03:21 »
Це ви просто не чули справжніх лайок українською. Там "в писок" і "в дупу" теж посилають. Особенно красноречивы с западной Украины. Так что не надо про лагідність.
так ,але це так кумедно  ;D   ))))

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #62352 : 26 Квітня 2019, 22:03:30 »
вихідці з багатьох країн, то мабуть мається на увазі СРСР? Бо щось я не зустрічала ні американців, ні європейців, котрі розуміють російську мову. Є такі, що читали там Достоєвського з Толстим, але мови не знають.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #62353 : 26 Квітня 2019, 22:06:08 »
оооо, то не такі лайки ))
там так смачно лаються, що хочеться просто занотувати все та вивчити на пам'ять ))
ні з гемби мови. ні з дупи перду ... краса ж, поезія
до сраки дверцята

Avrorkina

• Частый гость
  • **
« Reply #62354 : 26 Квітня 2019, 22:07:56 »
У Фейсбуці  є переклад на мову регіону.