Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5150626 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

abvshka

• ★SuperStar★
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #62325 : 26 Квітня 2019, 21:29:58 »
та нема питань
у нас вдома завше говорили українською, ще за царату :) я маю на увазі за СРСР. Мою маму завжди просили виступити на загальношкільних зборах від класу, бо тільки вона вміла так гарно та вільно говорити українською. Не знаю, для чого їм це було потрібно, бо школа була російськомовна. І мкене змушені були туди віддати, бо на той час у нас у Чернігові було лише 2 україномовних школи, 23 та 4.

Потім інститут, де викладали з п'яте на десяте, хто як хотів, так і викладав, хто як хотів, так і відповідав. Хоча чудово пам'ятаю, як в 91 році на мою українську якась жіночка в тролейбусі волала, що я бандерівка :) Потім якось народ трохи попустило.

Потім працювала в україномовні школі, потім в російськомовній, потім у російськомовному виші, і так вже звикла, шо вдома з друзями та знайомими українською, а десь на публіці, зокрема на форумі, російською. Хоча інколи переходжу на українську, бо росіських слів не вистачає. Тай таке.
Дуже добре! Так буде завжди або тільки зараз вирішили показати свої знання?
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #62326 : 26 Квітня 2019, 21:30:10 »
Вот потому и мёртвый, что все делят на каком языке кому и где говорить. А стремление нормальных людей понимать всех очень даже не смешное, а правильное.
ну не знаю, де ви там у світі бачили людей, які намагаються всіх  розуміти, та щей однією мовою. Хіба шо росіяни за умови, що спільна мова російська, або американці, за умови, що спільна мова англійська, ще й бажано, в американському її варианті.
Хотіла б я побачити француза, якому б сказали,  перейти на якусь там загальнолюдську мову :) та він би в очі плюнув, бо, як не дивно, в плані мови та не тільки, більших нацистів/фашистів/бандерівців секеред європейців, ніж французи, важко знайти. А ще поляки, пся крев :) з їхнім гонором....
Як би ми не мріяли про якісь там спільні мови, не буде того. Тому вчимо свою.

ogle

• Гість
« Reply #62327 : 26 Квітня 2019, 21:30:36 »
Що може влаштеємо флеш моб якогось дня .. будемо гутарити один день повністю українською,  бо дивлюсь зовсім не вірять , що можемо  :D

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #62328 : 26 Квітня 2019, 21:32:49 »
Дуже добре! Так буде завжди або тільки зараз вирішили показати свої знання?
Для мене то не є проблема. Просто треба звикнути, що форум тепер входить до україномовної сфери мого життя.

Avrorkina

• Частый гость
  • **
  • Стать: Жіноча
« Reply #62329 : 26 Квітня 2019, 21:33:51 »
Почему на русском пишут? Почему бы не начать общение на украинском языке на форуме? Так сказать, от слов к делу.
Вы нас провоцируете, ну такова ваша натура.  Предлагаю, тем кто любит и знает украинский язык, хоть пару дней писать на нём. Практика не помешает, и посмотрим много ли действительно поддерживают родной язык. Будьмо!

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #62330 : 26 Квітня 2019, 21:33:57 »
О що саме це має  змінити?

у мене була така ідея декілька років тому , але на хвилі того, что тут як раз почались добревідомі події, та наші "добрі" сусіди беззупинно тренділи, про те, що тут   пригнічували рос. мовних, я принципово вирішила продовжувати,і в житті, і тут, на форумі спілкуватись виключно  рос мовою..
і продовжую це робити, и таким чином й далі відстоюю позицію ,что я рос. мовна, але ані мене, ані мою мову в моїй країні ніхто не знищує .. и я навіть вважаю себе патріотом , моя мова ніяк мені в цьому не заважає ...

але я можу вважати ,що я вільно спількуюсь українською , можливо , не маю такого гарного словникового запасу , та мені притаманний , в деякій мірі,  "акцент"  ...

моя дитина буде володіти теж двома мовами, але вже  приблизно на одному рівні
Скажу зразу, що мені це не потрібно. Це ви наполягаєте, що спілкуватися потрібно обов'язково на українському.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

ogle

• Гість
« Reply #62331 : 26 Квітня 2019, 21:35:08 »
А взагалі вважаю, що все це вивчення декількох мов - це марна справа ...

незабаром , думаю це питання , років 10-ти .. з'явиться змога перекладати це все дуже якісно, майже без затримки  ,в реальному часі  за допомогою якось дивайсу , хитромудрого и дуже зручного у використанні  ...

так що  думаю наші онуки будуть вчити лише одну рідну мову ,але якісно .. а далі, спілкуйся з ким хочеш, хоч на хінді
« Останнє редагування: 26 Квітня 2019, 21:42:13 від ogle »

Milanka11

• Звезда форума
« Reply #62332 : 26 Квітня 2019, 21:35:58 »
Где вы видели врача частной практики, который получает зарплату от государства? На такую зарплату он тут работать не будет.
Закон написан только для частных клиник?

ogle

• Гість
« Reply #62333 : 26 Квітня 2019, 21:36:27 »
Скажу зразу, що мені це не потрібно. Це ви наполягаєте, що спілкуватися потрібно обов'язково на українському.
на роботі - так .. бюджетникам і у сфері облуговування

Alisimo

• Частый гость
  • **
  • 09три764998шесть
« Reply #62334 : 26 Квітня 2019, 21:36:56 »
Эту улицу давно надо ремонтировать. И ограничения временные, неужели так сложно потерпеть?  ??? Наверное лучше пусть дорога с ямами по колено будет, но на работу удобно зато, это риторика, отвечать не надо...
Чтобы не делали, все не так  :wacko:
Я все же отвечу! Проверьте, я очень рада, что эту улицу будут ремонтировать. Но, должна быть альтернатива троллейбусу номер 10! Если бы вы находились в моей ситуации, когда с Летной надо добираться до Сиверянка, и ещё дальше идти пешком - вы бы говорили по другому.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #62335 : 26 Квітня 2019, 21:37:01 »
 :nono:
Вы нас провоцируете, ну такова ваша натура.  Предлагаю, тем кто любит и знает украинский язык, хоть пару дней писать на нём. Практика не помешает, и посмотрим много ли действительно поддерживают родной язык. Будьмо!
Действительно, почему нет? Посмотрим, что из этого выйдет.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

таняz

• Гість
« Reply #62336 : 26 Квітня 2019, 21:38:14 »
Сергей, есть ещё такой ньюанс, который для многих ничего не значит - это человеческое общение, нормальное.
Инна, и у Вас "ньюанс". Вибачте, ріже око таке написання ;D

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #62337 : 26 Квітня 2019, 21:40:15 »
 :nono:
Инна, и у Вас "ньюанс". Вибачте, ріже око таке написання ;D
Дякую! Виправлю.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

ogle

• Гість
« Reply #62338 : 26 Квітня 2019, 21:41:25 »
на цьому і закінчили  ;D

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #62339 : 26 Квітня 2019, 21:44:25 »
на цьому і закінчили  ;D
Це як вам буде краще. Я не наполягаю. :)
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!