Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5194372 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Tanichka

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #44220 : 13 Лютого 2018, 12:31:09 »
Якщо вже писати українською грамотно, то "вкладає" а не "вкладує"...... :D
так отож, краще ми будемо навчатися в україномовній школі ;D

katttia_f

• Местный житель
« Reply #44221 : 13 Лютого 2018, 12:44:15 »
Знаєте, на деяких сайтах, користувацька аудиторія яких живе в різних країнах і, відповідно, може мати кардинально різні погляди на історію, політику, мовну ситуацію в країні тощо, введені певні правила. Згідно цих правил, будь-які висловлювання, що провокують міжнаціональну ворожнечу, ображають співрозмовника за расовою, національною, релігійною або ж навіть мовною приналежністю, і виникнення дискусій, подібних до тієї, котра триває у цій темці вже декілька сторінок, карається БАНом для авторів висловлювань або ж обмеженням їх можливостей у спілкуванні на сайті на певний проміжок часу. Судячи з усього, такі правила скоро знадобляться і нашому форуму. (Якщо вже є, і хтось бачив, де вони прописані, то киньте цитату чи посилання на них тут, щоб всі ми ще раз для себе їх перечитали). Та і флуд не по темі теж якось не в тему :) :) (тут вже пробачте за каламбур ;)).

І стосовно висловлювань з приводу трактування історії і ролі ієї чи іншої мови у суспільстві. Не забувайте, що всі ми живемо в країні, де вже не перший рік тривають бойові дії, відлуння яких у тій чи іншій мірі відчуває кожен. Тому будьте готові до того, реакція на висловлену вами думку (якою в б вона не була) може бути більш бурхливою, ніж була б ще років 5 тому. І сприймайте це спокійніше.

А ще, у звязку ситуацією в країні, є певні зміни у законодавстві, пов'язані з запобіганням сепаратизму, врегулюванням мовного питання, статусом державної мови і мов нацменшин (тут є ще й Конституція, норми якої аж ніяк не порушуються цими змінами, як би їх не трактували). Тому, перш ніж сперечатися, іноді просто трохи задумайтесь, і якщо вже хочеться щось сказати, то обирайте формулювання аби не образити співрозмовника(-ів).

Вибачайте за моралізаторство. Можете погоджуватися, а можете і "закидати мене тапками", якщо щось не подобається, але якось так. Це просто моя думка і мої враження від "мовної  дискусії" в темці.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #44222 : 13 Лютого 2018, 12:53:45 »
В Крыму вообще, большинство населения в жизни по украински не разговаривали...... Даже когда их насильно к Украине присоединили по подарку Хрущева...... Это была отдельная республика даже в составе Украины.....
вы точноистфак заканчивали? Когда об этом говорят среднестатистические люди это нормально, но когда эту фигню говорит человек с дипломом истфака - это жуть.

Lysichka

• ★SuperStar★
  • 0939775640
« Reply #44223 : 13 Лютого 2018, 12:55:53 »
Двоє пʼяних чернігівців зірвали шматок покрівлі з зупинки, щоб покататись з гірки
http://val.ua/site/news/100709

Я-рослава

• Звезда форума
  • 073*43*99*608
« Reply #44224 : 13 Лютого 2018, 13:43:13 »
У СОФІЇ КИЇВСЬКІЙ ПРЕЗЕНТУЮТЬ УНІКАЛЬНИЙ КОМІКС ПРО АННУ ЯРОСЛАВНУ  http://ukraineartnews.com/news/events/u-sofiji-kijivskij-prezentujut-unikalnij-komiks-pro-annu-jaroslavnu-

Цитувати
До Дня закоханих у Національному заповіднику «Софія Київська» відкриється виставка «Анна Ярославна. Мальована стрічка». Життя доньки Ярослава Мудрого, королеви Франції представлять у вигляді мальованої історії. Дуже символічно, що саме у Франції з’явилися перші зразки коміксів у сучасному розумінні. На другій батьківщині Анни Ярославни цей жанр називається «bande dessinee» - «стрічка малюнків».

Anit

• ★SuperStar★
« Reply #44225 : 13 Лютого 2018, 14:17:57 »
Между прочим, наши люди, переехавшие в США, например, тоже стараются создать воскресные школы или нечто подобное, чтобы дети свой язык не забывали. И с рождения в семье только по русски говорят, а не по английски. Считая, что английский и потом выучит ребенок!
воскресные школы, т.е. это дополнительное образование, разницу не замечаете с общеобразовательной школой. Или для русских эмигрантов в пятом поколении школы с изучением всех предметов на русском открывают, а то ж они математику на другом языке не понимают? или это только на украинском школьные предметы русским тяжело усваивать, а на немецком, английском, французском запросто?

фрукта

• ★SuperStar★
« Reply #44226 : 13 Лютого 2018, 14:23:33 »
Цитувати
Наташ, ну так я ж не "переехала" сюда. Я тут родилась и живу. Как и тысячи моих одноплеменников. Это и наша Родина тоже. Русских, я имею ввиду.....

Ну тогда я вообще не понимаю. Видимо окончание фамилии на о-ва это генетический код в действии  :-\

Танюшина мама

• Звезда форума
  • Лена — Мегацентр
« Reply #44227 : 13 Лютого 2018, 14:32:42 »
Двоє пʼяних чернігівців зірвали шматок покрівлі з зупинки, щоб покататись з гірки
http://val.ua/site/news/100709
А крыша с анти-вандальной остановки или старого образца ?
Разные остатки из СП https://rebenok.cn.ua/index.php?topic=155063.0

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #44228 : 13 Лютого 2018, 14:33:16 »
воскресные школы, т.е. это дополнительное образование, разницу не замечаете с общеобразовательной школой. Или для русских эмигрантов в пятом поколении школы с изучением всех предметов на русском открывают, а то ж они математику на другом языке не понимают? или это только на украинском школьные предметы русским тяжело усваивать, а на немецком, английском, французском запросто?
Аня, ты разницу между приехавшими в страну и коренным населением знаешь?
Ну тогда я вообще не понимаю. Видимо окончание фамилии на о-ва это генетический код в действии  :-\
Наташа, еще раз спрашиваю: я где-то писала, что отказываюсь учить украинский язык? Или освобождаю своих детей от украинского?
Они его тоже изучают В ТОМ ЖЕ ОБЪЕМЕ, что и дети в украинских школах! Только на уроках и на переменках дети говорят на одинаковом языке! А не на разных языках, как происходит в украинских школах...... ???

drena

• ★SuperStar★
« Reply #44229 : 13 Лютого 2018, 14:35:17 »
 :D у меня тоже -ова
девочки, а вы против существования русских школ или не понимаете, почему люди хотят отдавать туда детей? если первое, то не берусь судить  :-\
а если вас возмущает желание родителей обучать детей на русском, то я не понимаю  ??? не думаю, что от этого они вырастут менее украинцами, тем более украинский будут учить не менее чем другие. я тоже приняла решение обучать и заниматься с дочкой на русском дома, украинский подтягиваем сейчас. но еще в школу не пошли.

mamalyuda

• Звезда форума
  • 066 8888 062
« Reply #44230 : 13 Лютого 2018, 14:49:25 »
:D у меня тоже -ова
девочки, а вы против существования русских школ или не понимаете, почему люди хотят отдавать туда детей? если первое, то не берусь судить  :-\
а если вас возмущает желание родителей обучать детей на русском, то я не понимаю  ??? не думаю, что от этого они вырастут менее украинцами, тем более украинский будут учить не менее чем другие. я тоже приняла решение обучать и заниматься с дочкой на русском дома, украинский подтягиваем сейчас. но еще в школу не пошли.
Вот я не понимаю почему хотят. Вижу только проблему детям в будущем.

drena

• ★SuperStar★
« Reply #44231 : 13 Лютого 2018, 14:54:32 »
почти уверена, что проблем не будет  :) я и сама училась в русском классе, всю школу учителя запугивали этой ерундой, не заметила проблем ни у себя, ни у других.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #44232 : 13 Лютого 2018, 14:58:53 »
Аня, ты разницу между приехавшими в страну и коренным населением знаешь?
Цитувати
Корінні народи України[ред. • ред. код]

В Україні, корінними народами є українці, кримські татари, караїми та кримчаки, котрі походять з території Криму і також Греки Приазов'я‎. Решта етносів в Україні є національними меншинами України, тобто є діаспорою народів, котрі мають свої етнічні батьківщини чи національні утворення за межами України.
За даними першого всеукраїнського перепису населення 2001 року, найчисельнішою етнічною меншиною в Україні є росіяни. Вони становлять близько 17,3 % загальної чисельності населення України. Найбільше росіян проживає в Автономній Республіці Крим. Це єдиний регіон України, де вони становлять більшість (58,3 %). До 40 % загальної чисельності населення регіонів становлять росіяни в Луганській та Донецькій областях і представляють близько третини усіх росіян України. З 1897 року по 2001 чисельність росіян в межах сучасної України збільшилась на 374,1 %

mamalyuda

• Звезда форума
  • 066 8888 062
« Reply #44233 : 13 Лютого 2018, 15:03:27 »
почти уверена, что проблем не будет  :) я и сама училась в русском классе, всю школу учителя запугивали этой ерундой, не заметила проблем ни у себя, ни у других.
Я тоже училась в русской школе. Не было тогда в Украине украинских. И не понимаю зачем сейчас нужны русские.
Проблем не было и нет. Дети в украинских учились.
Может кто то чего то ждёт?

mamalyuda

• Звезда форума
  • 066 8888 062
« Reply #44234 : 13 Лютого 2018, 15:05:28 »

Найбільше росіян проживає в Автономній Республіці Крим. Це єдиний регіон України, де вони становлять більшість (58,3 %). До 40 % загальної чисельності населення регіонів становлять росіяни в Луганській та Донецькій областях і представляють близько третини усіх росіян України. З 1897 року по 2001 чисельність росіян в межах сучасної України збільшилась на 374,1 %

И чем это закончилось? Мы этого хотим?