Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5198039 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Катеринушка

• ★SuperStar★
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #42945 : 08 Січня 2018, 22:04:49 »
И да, в католическую церковь отпевать или крестить кого-то православные не пойдут, это правда. Но есть у нас села, церковь в которых в 90-х отнесли к КП. Другой там нету. Для них поменялась только табличка на храме,  больше ничего. И они точно не поедут отпевать или крестить в другое село только из-за этой таблички.

Annushka0110

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 063539812восемь только ВАЙБЕР
« Reply #42946 : 08 Січня 2018, 22:07:26 »
Вообще то церковь вне закона, у нас свобода вероисповедания и нет законной и незаконной церкви.ии я также иду в храм, когда чувствую в этом потребность, и никогда не задумывалась какого она патриархата. Бог один' иконы одни, Вера и молитвы в душе!
URL=http://i-fotki.info/26/30063f22222b681039c3312ad0624bd7589b22384066182.jpg.html][/URL
Браггард зима размер 48

yulechka80

• Местный житель
  • тел. 063-806-48-56
« Reply #42947 : 08 Січня 2018, 22:10:28 »
Меня крестили до 1991 года. Теперь эта церковь и этот батюшка относятся к КП. Значит до 1991 года они делали все правильно и все прихожане там были правильно крещены, а те, кого крестили те же и тут же, но уже во времена независимой Украины, крестили "неправильные" батюшки и "не та" церковь? Вопрос - что-то изменилось в обряде?
Вот-вот. Я того же мнения. Язык только плменялся на котором служба идёт.

Iruska

• Постоялец
  • 0635342860 Ира
« Reply #42948 : 08 Січня 2018, 22:17:58 »
Вообще то церковь вне закона, у нас свобода вероисповедания и нет законной и незаконной церкви.ии я также иду в храм, когда чувствую в этом потребность, и никогда не задумывалась какого она патриархата. Бог один' иконы одни, Вера и молитвы в душе!
Поддерживаю. Хожу в Спасский, потому что там мне уютно, даже не знаю какого он патриархата. Со священниками не тусуюсь, тоже в них разочарована(не конкретно в этих, а в общем). Просто для души хожу. 

Анника

• Звезда форума
« Reply #42949 : 08 Січня 2018, 22:18:51 »
Евсика имела в виду не государственные законы, а канонические

Анника

• Звезда форума
« Reply #42950 : 08 Січня 2018, 22:24:11 »
И да, в католическую церковь отпевать или крестить кого-то православные не пойдут, это правда. Но есть у нас села, церковь в которых в 90-х отнесли к КП. Другой там нету. Для них поменялась только табличка на храме,  больше ничего. И они точно не поедут отпевать или крестить в другое село только из-за этой таблички.
В селе единицы ходят в храм. Для отпевания можно позвать другого священника, если для людей это принципиально.
Например, у моих родных в селе был храм МП , но последней волей было пригласить для отпевания священника КП.

Дивна

• ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #42951 : 08 Січня 2018, 22:24:35 »
я про церковні закони, вони теж існують. і їх незнання теж не звільняє від відповідальності :daisy:

Катеринушка

• ★SuperStar★
« Reply #42952 : 08 Січня 2018, 22:25:48 »
Евсика имела в виду не государственные законы, а канонические
Канонические законы тоже придумали люди, а не Бог.

Катеринушка

• ★SuperStar★
« Reply #42953 : 08 Січня 2018, 22:28:10 »
В селе единицы ходят в храм. Для отпевания можно позвать другого священника, если для людей это принципиально.
Например, у моих родных в селе был храм МП , но последней волей было пригласить для отпевания священника КП.
Да, знаю я, как приглашать священника из МП в другое село. По работе приходилось таксу узнавать. Такая услуга  не бесплатна, причем дело тут не только в растратах на дорогу.  ;D

Дивна

• ★SuperStar★
« Reply #42954 : 08 Січня 2018, 22:28:47 »
Меня крестили до 1991 года. Теперь эта церковь и этот батюшка относятся к КП. Значит до 1991 года они делали все правильно и все прихожане там были правильно крещены, а те, кого крестили те же и тут же, но уже во времена независимой Украины, крестили "неправильные" батюшки и "не та" церковь? Вопрос - что-то изменилось в обряде?
"немає людини, яка живе і не грішить" - це із Святого Писання. всі люди помиляються, навіть дуже розумні і дуже віруючі. як я можу щось пояснити, якщо для більшості обряд - це найголовніше.  ???
тема не про це, давайте далі не йти. :daisy:

Дивна

• ★SuperStar★
« Reply #42955 : 08 Січня 2018, 22:30:28 »
Канонические законы тоже придумали люди, а не Бог.
вибачте, але ви не дуже обізнані в цих питаннях, тому сперечатися не маю бажання :daisy:

всім веселих і смачних Свят! :daisy:

Катеринушка

• ★SuperStar★
« Reply #42956 : 08 Січня 2018, 22:38:32 »
вибачте, але ви не дуже обізнані в цих питаннях, тому сперечатися не маю бажання :daisy:

всім веселих і смачних Свят! :daisy:
Вы знаете, спорить тоже не хочу. И лучше остануть "необізнаною",   :daisy: хотя во многом может ориентируюсь больше, чем истинно верующие на нашем форуме, так как занималась этими вопросами не только в контексте просто веры. Лично для себя я не могу пока решить, что же правильно - ходить в неканоническую церковь или церковь, которая настолько погрязла в грехе, что просто нету никакого желания общаться с ее священниками и ходить в церкви, где они правят.
Всех с праздниками!  :daisy: :daisy: 

Анника

• Звезда форума
« Reply #42957 : 08 Січня 2018, 22:40:54 »
Да, знаю я, как приглашать священника из МП в другое село. По работе приходилось таксу узнавать. Такая услуга  не бесплатна, причем дело тут не только в растратах на дорогу.  ;D
Вы думаете дело в МП?

Анника

• Звезда форума
« Reply #42958 : 08 Січня 2018, 22:42:39 »
Еще ни разу не сталкивалась с "бешеными таксами" на требы ???

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #42959 : 08 Січня 2018, 22:50:33 »
якщо ви народилися до 1991 року, то вас хрестили в канонічній (тобто законній) Церкві, яку обзивають московським патріархатом. Українська Православна Церква має особливий статус і не залежить від Москви, лди, які так вважають, просто необізнані в цьому питанні. а українська церква київського патріархату (як вони себе називають) не є канонічною, вона в Україні на таких само правах, як ДНР і ЛНР зараз.
а в якій Церкві хрестили ваших дітей, ви ж знаєте? от і розкажіть їм.

ну, і так. питання для роздумів: ви ж не йдете до католицької церкви, щоб відспівували ваших родичів, якщо їх хрестили у православній вірі? так чому такі нерозуміння? :walldash:
з приводу канонічності можна посперечатися,
"свята і невинна", "канонічна" та "правдива" московська патріархія!

Яка сама себе проголосила автокефальною помісною православною церквою в 1448 році. Цей акт відбувся без благословення Константинопольського Патріарха. Через 10 років московський собор виразно маніфестував відрив МПЦ від Києва (якому до цього підпорядковувалася церковна Москва). В такому стані - в схизмі та невизнанні - московська церква перебувала аж 141 рік - з 1448 по 1589.
Офіційного визнання Константинополем москва здобула звичним для них шляхом обману, насильства і залякування: цар Борис Годунов (той ще "захисник віри" та "щирий вірянин") запропонував Константинопольському Патріархові Ієремії ІІ (Траносу) переїхати з захопленого османами Константинополя до Московії. Коли той приїхав, то потрапив під домашній арешт, бо Годунов вимагав від нього надання неканонічному московському митрополіту титулу патріарха. Після піврічного ув'язнення Ієремії (про яке залишилися різні чутки - що панотця, нібито, морили голодом) у 1589 році московська церква, все ж таки, стала патріархатом.

Але й це ще не всі їх пригоди в погоні за "канонічністю".
На грамоті Константинопольського собору про заснування московського патріархату (він відбувся в травні 1590, після повернення Ієремії ІІ з московського вояжу, і був необхідною процедурою закінчення, так би мовити, "узаконення" МП) з підписів 105 його учасників, як довела сучасна графологічна експертиза, більш, ніж 70 - підроблені. За великим рахунком, жодного сумніву не викликає лише підпис бідосі Ієремії.
Так що невідомо хто канонічніший.

З приводу католиків. Чомусь у московитів зовсім не виникає питання щодо хрещення католиків, вони вважаються хрещеними. Як же так? Православні КП нехрещені, а католики чи старообрядці хрещені?
« Останнє редагування: 08 Січня 2018, 23:09:34 від Kurabiye »