дякую
так, деякий час тому я стала спілкуватись українською. і не тільки на форумі. розмовляю теж. і всім так само незвично, бо ж раніше я спілкувалась російською.
якось молодша донька прийшла зі школи і спитала, чому ми розмовляємо російською. мені, чесно кажучи, стало соромно. спочатку я на фейсбуці почала українською спілкуватись, а потім там же в когось прочитала: який сенс спілкуватись українською в інтернеті, якщо ти розмовляєш російською. от і прийняла таке рішення з мовою. хоча поштовхів до цього в мене було багато. я ж і родом з Волинської області, де розмовляють українською. і там я завжди просто автоматично на неї переходило. повітря там таке, чи що
місцеві навіть завжди дивувались, що в мене і вимова їхня.
якось так.
а на форумі я пам`ятаю, як Аня (Одрі) перейшла на українську. я ще тоді замислилась над цим питанням. Аліна (Меланжик) теж спілкується українською. це дуже приємно 
Оксана, я теж з Волинської

там тільки українською спілкуюся, дома також, а от на роботі доводиться російською, всі програми на рос мові, документація, начальство російськомовне, особливо немає вибору. Та і клієнти також переважно російськомовні. На фейсбуці у мене багато співрозмовників із-за кордону, вони не розуміють української взагалі, навчалися у союзі ще, їм легше російською.
У п"ятницю намагалась розмовляти тільки українською на роботі. Дуже приємно було, коли клієнти також переходили на укр мову і намагалися розмовляти правильно

Я думаю, дівчата, що без різниці якою мовою ми спілкуємося, головне взаємоповага. Але державну мову треба вивчати однозначно.