Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Вы слыхали или нет? Новости.  (Прочитано 5197687 раз)

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

Ellen

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 073**487-56-82
Re: Вы слыхали или нет? Новости.
« Reply #33735 : 23 Квітня 2017, 10:26:38 »
Я теж росіянка за походженням. Моє дитинство та юність були за радянських часів. В мене нема жодного родича у селі! Ні бабусі, ні дідусі мої не народжені та не проживали у селі. Мій батько - військовий. Тож частину шкільного навчання я перебувала за межами Украіни. Та й іншу частину шкільного буття була звільнена від вивчення української мови.
Але ж не розмію тих, хто перебуваючи постійно на Вкраїні - не вміє розмовляти, читати або писати українською.  ::)
Хоча, все одно, коли я розмовляю українською - при цьому спершу думаю російською. Поважаю обидві мови. Але легша для мене - все ж таки російська.
Ну вот и я так же абсолютно спокойно если нужно могу писать, читать и общаться на украинском языке. Но думаю, я все таки на русском. Поэтому  мне ближе русский язык, я на нем и общаюсь. И вообще считаю, есть возможность знать 2-3-5 языков, нужно этой возможностью воспользоваться, а не гнобить язык или мову...
Мой колодец желания))) http://kolodets-jelaniy.ru/pour.php?id=34178
Об оплате и раздаче пожалуйста сообщайте в личку.

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #33736 : 23 Квітня 2017, 11:26:52 »
Жан, я не филолог, но помню что ещё в школе учительница говорила, что правильно нужно говорить " в Украине" именно с "в", а не с " на Украине", т.к Украину при союзе и ранее считали окраиной и частью своей территории))) как то так вспомнилось)))
+1
Цитувати
1. Коли треба писати Україна, а коли Вкраїна?
Щодо варіантів цього слова існує така традиція: як офіційна назва держави Україна завжди вживається з початковим у, а в усному та художньому мовленні, зокрема в поетичному, припустимі обидві форми.
2. В Україні, а не на Україні
Відтоді, як наша Батьківщина стала незалежною, в офіційному мовленні запанувала граматична форма в Україні. Але деякі громадяни й досі не можуть змиритися з цим, вишукують усілякі підстави, аби повернутися до старого – на Україні. Звертаються і в “Хрещатик”, просять підтримати їх в “Уроках державної мови”, написати, що саме так правильно.
Ні, саме так неправильно. Не кажуть же на Англії, на Португалії, на Китаї, а на Україні, виявляється, можна. Втім, послухаймо людину, вельми авторитетну в українській культурі – видатного мовознавця і славіста, міністра освіти в уряді УНР (1918) Івана Огієнка. В еміграції він видавав науково-популярний місячник “Рідна мова”, і в опублікованій там 1935 року статті з промовистою назвою “В Україні, а не на Україні” писав: “Коли говоримо про докладно окреслену територію, як закінчене ціле, або про самостійну державу, тоді завжди вживаємо прийменник в чи у (а не на): в Австрії, в Америці, в Румунії, у Франції, в Польщі, в Росії і т. ін. Що ж до прийменника на з місцевим відмінком, то його вживаємо при географічних назвах на питання “де” тільки тоді, коли територія, що про неї йдеться, не окреслена докладно, не самостійне ціле, тільки складова частина якоїсь держави: на Поділлі, на Полтавщині, на Київщині, на Волині, на Буковині... До непродуманих традиційних форм належить і вислів на Україні
Що ми й зробили. Однак ніхто не збирається виправляти фольклорних і літературних творів, де з історичних причин ужито вислів на Україні.

Ta$ia

• Звезда форума
  • 063-64-74чотири-86
« Reply #33737 : 23 Квітня 2017, 11:32:46 »
так дома ребенка часто так кормили, просто люди не видели.
А механизм формирования химической зависимости никто не отменял ;)

Ну так тем более! Если ее и дома так кормили - мать значит и дома пила, алкозависимая особа. Гены, гены!..
К тому же "удобрялись" с самого младенчества ... :wacko:

Lysichka

• ★SuperStar★
  • 0939775640
« Reply #33738 : 23 Квітня 2017, 11:54:12 »
В Чернигове выделили средства для капитального ремонта детских клубов и подготовки к навигации теплохода «Казбек»
http://vchernigove.info/v-chernigove-vyidelili-sredstva-dlya-kapitalnogo-remonta-detskih-klubov-i-podgotovki-k-navigatsii-teplohoda-kazbek/

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #33739 : 23 Квітня 2017, 12:32:39 »
У Корюківці замироточила ікона Всецариці
http://cheline.com.ua/news/society/u-koryukivtsi-zamirotochila-ikona-vsetsaritsi-foto-72167
Вайбер 0937717795 Катя

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #33740 : 23 Квітня 2017, 13:35:35 »
У Конотопі з потяга висадили російську співачку
http://cheline.com.ua/news/society/u-konotopi-z-potyaga-visadili-rosijsku-spivachku-72190
а вот ее собственно обращение - https://www.facebook.com/pg/LolitaMilyavskaya/posts/
Вайбер 0937717795 Катя

Ванилька

• ★SuperStar★
  • :)))
« Reply #33741 : 23 Квітня 2017, 13:55:33 »
А даже если сказал, и что. Ну выложил человек свою точку зрения, а в большем только для того, чтобы подстебнуть тех, кто не может воспринимать украинский, живя на Украине, потому что не видят в этом смысла, украинский некрасивый и тд. Слыхала о таких РУССКОГАВАРЯЩИХ и не раз.

Некрасиво звучит украинский суржик, которым грешат в селах черниговской обл (за другие обл. не скажу, не слышала), такое да, слушать неприятно :negative:
А чистый украинский язык красивый и слушать его одно сплошное удовольствие  O:-)
« Останнє редагування: 23 Квітня 2017, 13:59:16 від Ванилька »

Oльга

• Звезда форума
« Reply #33742 : 23 Квітня 2017, 14:11:20 »
Некрасиво звучит украинский суржик, которым грешат в селах черниговской обл (за другие обл. не скажу, не слышала), такое да, слушать неприятно :negative:
А чистый украинский язык красивый и слушать его одно сплошное удовольствие  O:-)
Живой язык, звучащий в украинских селах и сохранивший звучание древнего языка - самое ценное и красивое, что сохранилось на Черниговщине.
Только тут еще можно услышать украинские дифтонгни, узнать значение забытых слов. Сколько фольклорных экспедиций организовывалось во все времена в села Черниговщины! 
Люблю чисту українську мову, спілкуюся нею, але  розмовна, дідова, все життя звучить у душі.

katsunja

• Звезда форума
  • 0631857111 Марина
« Reply #33743 : 23 Квітня 2017, 14:13:39 »

Суржик особенно Березне-Мена, это ж перлы ;D ;D ;D
"Беллакт" и др белорусские продукты ВАЙБЕР ГРУППА (0631857111)  http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=45992.0

Oльга

• Звезда форума
« Reply #33744 : 23 Квітня 2017, 14:21:19 »
Многие потому и говорят по-русски, стесняясь выдать свое сельское происхождение. И только дома, с родителями, друзьями, бабушками-дедушками говорят на так называемом суржике, который в городе ругают. Таковы реалии.

Seashell

• Звезда форума
  • love is in the air
« Reply #33745 : 23 Квітня 2017, 14:55:11 »
У Конотопі з потяга висадили російську співачку
http://cheline.com.ua/news/society/u-konotopi-z-potyaga-visadili-rosijsku-spivachku-72190
а вот ее собственно обращение - https://www.facebook.com/pg/LolitaMilyavskaya/posts/

Ну как бы логичнее на её месте думать, как ребенка забрать к себе поближе, а не спихивать дочь на бабушку и оставлять в стране, которая её "не любит". Ну да, легче причитать, что ах, какая плохая страна, не разрешает видеться с дочерью.  8) Мне очень жаль девочку, по сути, она оказалась ненужной ни матери ни отцу.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #33746 : 23 Квітня 2017, 14:56:08 »
Проблема в том, что почему-то сами украинцы не хотят общаться на своем родном языке :-\ ???. Тем более, что очень многие его прекрасно знают. Взять хотя бы наш форум, ведь здесь большинство украинцев, скажите, кто или что мешает это делать? Я не понимаю, правда не понимаю, объясните, пожалуйста :daisy:. Я заметила, что только Оксана (Евсика), стала писать сообщения на украинском языке :super:.
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Seashell

• Звезда форума
  • love is in the air
« Reply #33747 : 23 Квітня 2017, 14:58:17 »
Проблема в том, что почему-то сами украинцы не хотят общаться на своем родном языке :-\ ???. Тем более, что очень многие его прекрасно знают. Взять хотя бы наш форум, ведь здесь большинство украинцев, скажите, кто или что мешает это делать? Я не понимаю, правда не понимаю, объясните, пожалуйста :daisy:. Я заметила, что только Оксана (Евсика), стала писать сообщения на украинском языке :super:.
Ну а разве это проблема, если человек хороший.  :)У нас в стране вроде как разрешено общаться как на украинском, так и на русском. И пусть лушче человек говорит на понятном русском, чем на безобразном украинском.

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #33748 : 23 Квітня 2017, 15:02:49 »
Так. На даний момент лише вона перейшла з російської мови на українську. Є ще кілька дівчат, які завжди спілкувалися укрїнською. Ну, так воно ж і непомітно - бо їх завжди читали українською. А вот те що Евсика стала писати українською - то впало в око. Бо раніше було не так. ::)
Ну а разве это проблема, если человек хороший.  :)У нас в стране вроде как разрешено общаться как на украинском, так и на русском. И пусть лушче человек говорит на понятном русском, чем на безобразном украинском.
Ні. Це не проблема. Якщо людина добра. Але, коли росіяне за походженням намагаються розмовляти державною мовою, а рідні українці її зневажають. Ось у цьому - і є проблема. Коли соромляться рідної мови. Щоб не назвали селюком. ::)
« Останнє редагування: 23 Квітня 2017, 15:12:22 від bigfire »

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #33749 : 23 Квітня 2017, 15:04:44 »
:super: :daisy: :beer:
Но мы здесь обсуждали позицию Олега Скрипки, который в своем интервью говорил, что хочет, чтобы в его окружении были исключительно украиноязычные люди и все для этого делает.
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!