Хочу вставити і свої 5 коп стосовно валютних кредитів. В нас не вистачало 2 тис дол на машину і ми в 2006 році іх взяли в кредит. Цим займався чоловік. На третій місяць позичив гроші і погасив кредит , при цьому зарікся брати кредити. Так і живем на арендованій квартирі і складаємо на власну. Були місяці, коли могли оплатити аренду і нічого не відкладувалось. А інколи і саму арендну платню затягували. Різне було. При цьому діти ніколи ні в чому не були нужденними, бачили і м'ясо і масло. Я часто говорила чоловіку, що інші беруть кредити і ми давай, та він був не похитний. Добре, що я його послухала!!! Тепер наш процес продовжується, а от друзі думають що робити з кредитами?!
А от ще: знайома має двоє дітей і живе з мамою. Робить педикюр. ( щоб було зрозуміло вид заробітку) каже, що набридло житт з мамою, візьму квартиру в кредит і планує вже. Якусь суму початкової оплати десь позичила і збирає якісь документи. Помимо цього має декілька кредитних карток, які не встигає поповнювати. І от думаю собі, я все життя відкладую боюсь кредиту, бо не впевнена у власних доходах, а от вона оформити кредит і ми будемо збирати всім миром кровно зароблені , щоб допомогти таким погасити борг!?! А вона знову влізе в кредит, бо ж допомогли!! І знову діти свідомих громадян будуть обділені.
Можливо сумбурно висловила свою думку, але чому одні аналізують і думають наперед, а інші не відповідають за свої дії?!