Девочки, обязательно перечитаю всю тему попозже. А сейчас хотелось бы еще услышать мнения тех кто не делал прививок, почему не делали, все ли потом в порядке было и как решился вопрос с садиком?
Ми не робили щеплення, крім БЦЖ. Оновна причина - не впевнена в якості вакцин і дотриманні правил їх зберігання. І ще не хочу знищувати імунітет дитини своїми руками. Перечитала багато літератури за і проти вакцинації і прийняла рішення. Тепер можу зробити певні висновки. Хвороби дитина переносить дуже легко і швидко, в основному без температури, ліки ніякі не використовую, хіба що відхаркуючі на рослинній основі і промиваю носик. Приклад - у нас у дворі захворів хлопчик, 5 років, дівчинка 2,8 і моя мала. В один і той же час, гуляли в одному дворі, захворіли по черзі з різницею в 1 день. В результаті у хлопчика бронхіт, довго ще ходив кашляв, у дівчинки початок хвороби з температурою, боліло вушко, потім теж бронхіт. У Іринки - соплі і пару днів кашель. Рік назад лежали в лікарні, були 2 бронхоскопії з загальним наркозом, тиждень на антибіотиках. Лікар казав, що не дивлячись на те, що майже 2 місяці в дитини не дихала права легеня, одужання наступає дуже швидко. Через тиждень нас виписали.
Звичайно, це не тільки завдяки відсутності вакцинації, але я не впевнена, що при наявності щеплення у дитини був би такий же сильний імунітет. А з дитсадком не знаю.. До 3 років поки дома, а там побачимо

П.С. Звинувачення і докори в мою адресу з цього приводу буду ігнорувати. Так що давайте не засмічувати темку і доводити один одному свою думку. У кожного своя голова на плечах