Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Кошки и коты.  (Прочитано 701957 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

SvetlanaSN

• Местный житель
  • Стать: Жіноча
  • тел.0977740507 (Viber),0939257761 Светлана
Re: Кошки и коты.
« Reply #20805 : 28 Січня 2022, 13:21:47 »
Сначала профилактику блох, через несколько дней проглистогонить. И потом в любую ветеринарку.

В государственных бесплатно от бешенства должны уколоть. Может, что изменилось за последнее время.

Но лучше делать платную комбинированную (там несколько распространенных кошачьих инфекций вместе, весной около 200 грн было). Мало ли с какими уличными он там проконтактирует - лечить потом дороже.
Не смотрите в прошлое – вы там уже были и все видели, идите в перед, там будет интереснее.

irinik

• Местный житель
« Reply #20806 : 04 Лютого 2022, 10:47:12 »
Кому надо - СТРИЖКА ЖИВОТНЫХ +380636228243

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20807 : 11 Лютого 2022, 22:13:36 »
Подскажите по питанию кошки. Подобрана 7 лет назад взрослой, но молодой. Стерилизована. Ест отварную еду: гречку + курицу + иногда печенку + иногда морковь. Ранее давала сырое вымороженное мясо. Питание двухразовое ( утро + вечер). Месяца 2 назад начала выпадать шерсть. Точнее она стала много вылизываться, и в тех местах стали появляться проплешины. На улицу не ходит. Сводили в Айболит, врач сказала, что у нее это стрессовое, нервное. Просветили на грибки или лишай, все чисто. Стресс мог быть у нее как раз в то время, хотя коша психически стойкая и уравновешенная. Но как раз в то время внимание, уделяемое ей, было существенно обрезано по семейным причинам. Ок, стресс. Назначили ей лечение на 7 дней ( успокоительное вроде  на травах, витамины, еще что-то). Пропили 5 дней, начала срыгивать. Снова повели к врачу, сказала, что все ок, срыгивать от лекарств она не может, с шерстью все хорошо, уже лучше, будет заростать, просто наблюдайте. Это было еще до Нового Года. Наблюдаем, поведение не меняется, игривая, все как обычно. Но шерсти все меньше и меньше. Грешу на питание. На корм очень не хочется переводить, мне все время кажется, что корм - как сухари для людей, какими бы они классными и сбалансированными не были. Но что-то же ее беспокоит, поэтому рассмотрю и данный вариант. Посоветуйте свое натуральное питание. И хороший корм также посоветуйте, пожалуйста. С минимумом последствий в будущем по здоровью. Спасибо.
« Останнє редагування: 11 Лютого 2022, 22:15:10 від Dgessica »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #20808 : 12 Лютого 2022, 01:52:52 »
Месяца 2 назад начала выпадать шерсть. Точнее она стала много вылизываться, и в тех местах стали появляться проплешины.
скоріш за все дійсно випадіння шерсті - результат стресу. У подруги кішка так вилизувалася. Варто було подрузі поїхати у відпустку, вертається - кішка лиса практично. Заросте, подруги нема пару днів, знову вилизується, і знову залисини. Теж лікували, пили вітаміни, заспокійливе, наче ставало краще. Але пройшло все повнісю, коли змінили корм на той що вище за якістю.   Крупа не для котів зовсім. Там має бути м'ясо і ще раз м'ясо і овочі. Ось тут знатоки натуралки для котів https://www.facebook.com/groups/naturalnoekormleniekoshek

Собака в мене на натуралці, а от з кішкою у мене швидко нерви скінчилися, бо там все серйозніше, якщо правильно. А вона в мене вередлива і балувана галя виявилася, то я перейшла на корм.

Годую сухим і вологим. Сухий завжди стоїть насипаний, вологий рази три в день додаю (десь 1.5 пачки йде на день). Просто вона у мене їсть небагато, маленькими порціями, тому не хвилююся, що переїсть тощо.
Вологий корм - шебі або гурме. Сухий корм - Роял канін, Сейворі, Карнілав (що на акції виловлю, те і купую). шесть довга, тому дивлюся, щоб був корм для виведення шерсті.
Інколи даю натуралку, але вона яловичину не їсть зовсім, може з'сти 10-20 г свинини, ось яку лише принесла з магазину, баличка )) так само куряче філе, тільки що з магазину. Любить морепродукти, рибу не їсть. З морозилки вже не їсть нічого.
« Останнє редагування: 12 Лютого 2022, 02:02:11 від Kurabiye »

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20809 : 12 Лютого 2022, 15:11:18 »
Дякую, спробую щось змінити чи додати.
Це ціла наука. Кашу варила і з м'ясом товкла, бо вважала, що один білок їсти дуже шкідливо!
Раніше давала у сирому вигляді небагато м'яса, але дуже боюсь паразитів, то почала варити.
І так витрачаєш час на усе це, а виявляеється, що для неї погано!
Ось читаю, що шиї курячі потрібно давати, але строго у сирому вигляді!
Бо там є кістки, які для кішки потрібні, але які не нашкодять у сирому вигляді.
Ні в якому разі не давати якісь трубчасті кістки, бо можуть на зламах бути гострими і травмувати шлунок.
Також сирі субпродукти.....треба через себе переступати і спробувати давати сире ( виморожене).
Якщо не вийде, тоді вже буду змушена перейти також на корм.
Кажуть, що на натуральній їжі кішки більш здоровіші, менше проблем із сечокам'яною хворобою.
Моя також балувана, їсть ото тільки ту суміш, що готую і ВСЕ. Більше нічого не хоче.
Вона залишилась в мене одна, іншої кішки і улюбленої собаки вже немає, тож і думати не хочу про можливі хвороби, хочу, щоб була здорова. Дякую!

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #20810 : 12 Лютого 2022, 15:29:55 »
про воду до речі. Вода у мене стоїть у трьох місцях для кішки + вона ще може зайти у ванну, там з-під крану полизати каплі, доки течуть.
На прикроватній тумбочці стоїть моя чашка з водою/чаєм/кавою і її чашка з водою ))

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20811 : 12 Лютого 2022, 22:31:06 »
так, знаю за воду, дякую
п'є чогось замало
спробую поставити ще у кімнаті для неї

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #20812 : 12 Лютого 2022, 22:39:08 »
так, знаю за воду, дякую
п'є чогось замало
спробую поставити ще у кімнаті для неї
десь вичитала чи почула, що воду бідя їжі краще не ставити, кішки сприймають місце для їжі як брудне місце, а для пиття як чисте, тому не дуже охоче п'ють біля миски з кормом. Наскільки правда не знаю, але моя завжди їла на кухні, а пити йшла в спальню на тумбочку.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20813 : 13 Лютого 2022, 14:27:54 »
десь вичитала чи почула, що воду бідя їжі краще не ставити, кішки сприймають місце для їжі як брудне місце, а для пиття як чисте, тому не дуже охоче п'ють біля миски з кормом. Наскільки правда не знаю, але моя завжди їла на кухні, а пити йшла в спальню на тумбочку.
Зрозуміла, усе можливо.
Стільки різного вже прочитала, що здається, ми собі так не прораховуємо раціон, як потрібно для них )
Але з іншої сторони розумію і бачу, наскільки їжа впливає на стан організму.
Це начебто і проста істина, але якось не дуже замислюєшься над цим у повсякденному житті.
Треба і собі раціон сформулювати якось, але ж це стільки часу і сил......для нашого здоров'я, бо все те, що ми їмо і п'ємо, весь час впливає на нас!
Кішці іду купувати корм, спробую якийсь час на ньому побути, бо щось вона нічого не хоче їсти іншого, крім того, що їла раніше. Ходить за мною голодна і нявчить, але не їсть. Сил нема.

Ще читаю, що може бути алергічна реакція на курку, а ми є її саме і даємо.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #20814 : 13 Лютого 2022, 17:56:28 »

Кішці іду купувати корм, спробую якийсь час на ньому побути, бо щось вона нічого не хоче їсти іншого, крім того, що їла раніше. Ходить за мною голодна і нявчить, але не їсть. Сил нема.

ну щодо цього, то є мій улюблений анекдот.
кіт в понеділок: ух тиии гречка
кіт у вівторок: грееечка
кіт у середу: хммм гречка
кіт в четвер: фууу гречка
три дні пуста миска
кіт в понеділок: ухтиииии гречка

спрацьовує на всі 100, якщо господарі витримають психологічний тиск нявкання та поглядів ))

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20815 : 13 Лютого 2022, 18:32:38 »
спрацьовує на всі 100, якщо господарі витримають психологічний тиск нявкання та поглядів ))

Напевно, вона має вплив на мою душу і я, звісно, розуміючи це, кожного такого разу кажу собі триматися і не піддаватися на провокації, але.....реально було 2 дні не їла, а більше я не змогла витримати. Шкода ж так свою відраду.
Купила їй 1-th choice, пару пакетиків вологого корму на пробу і якісь добавки вітамінні. Нагодувала. Їла корм, аж хрумтіла.
Вона і раніше дуже подушечки любила, я іноді купувала як вітамінні добавки. І воду, доречі, одразу пила після корму. Зараз лежить біля мене, я пшикалку з водою поставила, то як починає вилизуватись, лякаю її. Це вже так десь днів зо два я роблю. Мені здається, шо трохи допомогає. Хочу з місяць-другий на сухому подивитися, що буде, а далі вертатися до натурального і сирого.
Буде не згодна, усю волю зберу в кулак і витерплю це. Я її голодом не мордуватиму, їжу даватиму. Не їсть - значит не хоче.
Чи може якось корм комбінувати за нутарльною їжею.......не знаю, треба думати. Більш здоровим вважаю натуральну їжу. Корм - скоріше більш зручний для хозяїна. Завжди готовий і під рукою, купив і дома завжди є.

Мармазетка

• Звезда форума
« Reply #20816 : 13 Лютого 2022, 18:47:03 »
Перед тем как заводить кошку, много перечитала. Везде пишут, что, если на натуральном питании, то обязательно витаминные добавки, потому что недополучают они нужного. И 70-80% - это мясо.
А в сухом корме все сбалансировано и витамины дополнительно уже не нужны.
Кормим сухим кормом и через день, как вкусняшку даём мягкий. Очень редко может перепасть кусочек маленький мяса. Одно время была сыпь, я мучалась с поиском подходящего корма, а оказалось гормональное - после стерилизации все прошло. Сейчас кушает для стерилизованных котов. Никаких минусов в сухом корме не вижу - аппетит хороший, игривая.
« Останнє редагування: 13 Лютого 2022, 18:48:35 від Мармазетка »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #20817 : 13 Лютого 2022, 18:52:35 »
І воду, доречі, одразу пила після корму. Зараз лежить біля мене, я пшикалку з водою поставила, то як починає вилизуватись, лякаю її. Це вже так десь днів зо два я роблю. Мені здається, шо трохи допомогає. Хочу з місяць-другий на сухому подивитися, що буде, а далі вертатися до натурального і сирого.
не треба пшикалку, то для неї стрес та ще й від ваших рук, просто відволікайте її, як починає вилизуватися. Хоча просто починайте гладити.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20818 : 14 Лютого 2022, 21:24:42 »
не треба пшикалку, то для неї стрес та ще й від ваших рук, просто відволікайте її, як починає вилизуватися. Хоча просто починайте гладити.
розумію і відволікаю, як можу, але я з нею не 24/7
коли вона на руках спить, то усе добре, відійде - бачу, що вилизує (
саме відволікати потрібно, як тільки бачу, то беру іграшку - теж спрацьовує
але коли вона поруч починає це робити, то пшикалка непоганий варіант
вона в мене не стресова сама по собі, в неї гарна нервова система, вона не злопам'ятна, все пробачає )))
навіть коли якось з вулиці мишу додому живу принесла ( а ми у багатоквартирному будинку і на вулицю її не випускаємо, але влітку буває вискакує ), ми ту мишу відібрали одразу, вона так образилася, але через півгодини вже все добре було :)
вона розуміє вже слово "не можна", і розуміє, що пшикалка = не можна.
Зловживати не буду, звісно.

Dgessica

• ★SuperStar★
« Reply #20819 : 14 Лютого 2022, 21:30:53 »
Перед тем как заводить кошку, много перечитала. Везде пишут, что, если на натуральном питании, то обязательно витаминные добавки, потому что недополучают они нужного. И 70-80% - это мясо.
А в сухом корме все сбалансировано и витамины дополнительно уже не нужны.
Кормим сухим кормом и через день, как вкусняшку даём мягкий. Очень редко может перепасть кусочек маленький мяса. Одно время была сыпь, я мучалась с поиском подходящего корма, а оказалось гормональное - после стерилизации все прошло. Сейчас кушает для стерилизованных котов. Никаких минусов в сухом корме не вижу - аппетит хороший, игривая.
А сколько вашей кошечке?
Я знаю, что корм - вполне себе альтернатива.
Но думаю, что на натуральном питании у кота больше шансов прожить дольше.......а знаете, тут год или два - важны.
У меня у подружки кот на натуральном кормлении 17 (?)....нет, вроде 19 лет прожил. И все было бы хорошо и дальше, но принесли в дом уличную кошку с вирусом котячьим по типу нашего ковида......и все. Лечили потом всех хвостатых в доме, самого старенького спасти, увы, не удалось. Интересно, есть ли у кого котячьи такого возраста? Питание какое?
Я понимаю, что ни то, ни другое питание не является страховкой или гарантией. Но мне кажется, что от сухого корма больше проблем с МКБ может быть. С другой стороны читаю о кошечках 10 + лет, с ними тоже все хорошо, питаются кормом......

Kupi.cn.ua