Дівчата, хто записаний до мене на МК - я вже майже 2 тижні "ломаю голову", що б нам з вами зробити, аби не сидіти 5-7 годин, а встигнути за 2-4 годинки "зваяти" - бо з незвички після роботи з бісером очі можуть боліти, і спина

А головне - щоб було цікаво, гарно, і щоб ви отримали задоволення

Пропоную вам зараз 2 варіанти
Перший, як і обіцяла - техніка ндебеле, одна з моїх улюблених, підходить для плетіння сережок, браслетів, кулонів. Хотіла вам запропонувати браслет - але його плести годин 6 точно, це якщо без перерв і затримок

Давайте для початку зробимо кулончик-вишиванку. Зробила його сама вчора, фото з телефона, бо акумулятори "сіли" у найвідповідальнішу мить (хто б сумнівався?

)

кулон потрібно буде ще "посадити" на стрічечку-шнурочок-цепочку-бісерні нитки, на що саме, поки що не придумала, але можна взяти будь-що з перерахованого, пропонуйте варіанти. думаю, зробимо кожна по-різному, потім порівняємо. Віттінки білого та червоного бісеру можна варіювати, у мене є вибір для вас
Другий варіант - набагато дегший для початківців, це бусина в стилі барокко, я її називаю "бубочка". Її можна використовувати як підвіс, як елемент сережок, а можна взагалі з цих бубочок буси зваяти

За 2-3 години зробимо такий кулон з бісерними нитками, як на фото, можемо встигнути навіть почати робити сережки, кому цікаво. це залежатиме від вас.

Вибирайте, пишіть, кому що цікаво. попереджаю - якщо матеріали на кулон у мене є, купувати буду лише застібки-цепочки, то для "бубочки" мені потрібно чітко знати, в яких кольорових гамах будемо працювати, вибір матеріалів в Чернігові обмежений. для коричневої є матеріали, ще можна вибрати 1-2 кольори, буду шукати матеріали для вас.
Варіант проводити МК в пятницю, з 12.30 до 15.30. тему першого МК обирайте самі, чекаю на відповідь сьогодні-завтра, в першу чергу від дівчат, вже записаних на мої МК