Трошки почитала і також хочу вставити свої 5 копійок.
Сама маю свекруху "дай боже" як то кажуть, але у нас величезний плюс ми живемо окремо (хоча тоже вистачає зальотів)
1. У ваших батьків живуть 4 людини у 2 кімнатній квартирі - повірте це не так і багато, якщо уже настільки фігово підіть до батьків.
2. Не згодна із тим, що якщо вони сидять на шиї - то свекруха має моральне право їх гнобити (звісно всякі ситуації бувають), але інколи гроші які вона дасть на їду не стоять того що людина там "вкалує" як негр.
3. Якщо вже пішла коса на камінь то психологічні прийоми прогнись - ля-ля тополя не допоможуть, а тільки усугублять бо із середини гризтиме того хто прогинатиметься. Іякою ціною Вам дається прогинання - ви втратили молоко, а воно вам нада було?
Я частіше за радикальні міри чим повісити голову і слухати все те. може нада усих зібрати і розказати кому що робити - позляться, але на трохи точно попусте.
Розказую із свого прикладу свекруха мене не любить, хоча ми і живемо окремо, постійно намагається учити бо звикла увесь час усим командувати, а по життю виявляється що нада у мене вчитись і вона це помічає. коли нормальна то сприймає, а тоді як переклинить

З дитиною мені не допомагала, усі спроби я пресікала зразу. Вона ненавиде мене - я не повірю що вона нормально відноситиметься до моєї дитини. Як намагається наїхати на мене за щось я зразу говорю куди їй іти - грубо, але тільки це її зупиняє.
А саме цікаве що коли мова заходе за маленьких дітей з кимось, вона мене ставе у приклад і каже що ми самі все зробили. (Це коли у неї гарний настрій)
Але це все далось протягом трьох років напруженої боротьби і розумінням чоловіка (який реально розуміє що вона деспот)
А дві знайомі які намагаються миритись із перебігом подій у однієї як і у вас перегоріло молоко і дитина з рук не злазе, а у іншої по тижню не розмовляють бо раніше мовчала, а тут почала виступати.
А фрази" Я накормлю чим захочу"

це нонсенс,

Я б так укормила що перевернулась. Грубо, але не для того я тішила її і оберігала, щоб хтось зараз її накормив

Сили вам і рішучості.