Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Пасха  (Прочитано 269535 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Olya1985

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 097-314-75-02
Re: Пасха
« Reply #1875 : 09 Квітня 2015, 10:09:34 »
Ох и раздразнили меня))теперь не знаю,какую печь буду!В том году со сгущенкой пекла,очень вкусно,понравилась;-)

✿.maria onos.✿

• Звезда форума
  • 063 83 23 047 маша
« Reply #1876 : 09 Квітня 2015, 10:23:03 »
спасибо за рецептик!
мне только что свекровь звонила и сказала что 2кг Пасха до 200 грн  :o :o :o
а не творожные,обычные Пасхи,кто какие печет?может с цедрой у кого есть вкусный рецептик?

Инуська

• ★SuperStar★
  • 0630758224 *тортики*
« Reply #1877 : 09 Квітня 2015, 10:57:48 »
спасибо за рецептик!
а не творожные,обычные Пасхи,кто какие печет?может с цедрой у кого есть вкусный рецептик?
Маша,можно  в любой рецепт добавить цедру.Мама всегда с цедрой печет.Попробуйте со сгущенкой ,очень вкусная.  :super:
Я решила,буду как в прошлом году делать : со сгущенкой и поповскую  :super:
В Сильпо самая большая не знаю правда вес какой ,была вчера 27  :-\

Oksinya

• Звезда форума
  • тел. 050-619-82-22
« Reply #1878 : 09 Квітня 2015, 11:14:12 »
Девочки, кто-нибудь видел в продаже пасочницы для творожной пасочки? Подскажите, пожалуйста куда бежать ::)

☆Лама ☆

• Звезда форума
  • 097*5717709 Ирина 093*5404174 вайбер
« Reply #1879 : 09 Квітня 2015, 11:15:23 »
спасибо за рецептик!
это где ж такая пасха?  :o :o ,золотая что ли?  :D

Tina

• Звезда форума
« Reply #1880 : 09 Квітня 2015, 11:34:28 »
может с цедрой у кого есть вкусный рецептик?
Вот очень вкусная:
Вам знадобиться:
•   1 кг борошна
•   500 мл молока
•   1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих
•   5 яєць
•   280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску
•   300 г вершкового масла
•   150-200 г родзинок без кісточок
•   цедра 1 лимона
1/3 ч. ложки солі
Для глазурі:
•   1 яєчний білок
•   4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри
•   1 ст. ложка лимонного соку
Спосіб приготування:
1.   Просійте борошно і додайте дріжджі.
Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
2.   Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.
3.   Вилийте молоко з маслом в борошно.
Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришите їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.
4.   На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).
5.   Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
6.   Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
7.   Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
8.   Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
9.   Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
10.   Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
Нагрійте духовку до 180°С.
11.   Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
12.   Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
13.   Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.
14.   Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.
Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.
3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг
Час приготування: 6 год.
Товары для дома, отдыха и развлечений https://invite.viber.com/?g2=AQAHEcuRdQaee0rC2KBILhSKqzz5sWen9tmVlCHdrNdd%2B2PL87pzj1A4y5PlrFZ%2B

Кто хочет, тот ищет возможность, а кто не хочет, тот ищет причины.

SGNata

• ★SuperStar★
  • 063 917 38 68
« Reply #1881 : 09 Квітня 2015, 11:43:25 »
Девочки, кто-нибудь видел в продаже пасочницы для творожной пасочки? Подскажите, пожалуйста куда бежать ::)

Есть на Ниве. На новом оранжевом рынке, со стороны бывшей гостинныцы. Там женщинка торгует всякой мелочью для кухни.
Напротив одеяла, покрывала, полотенца. Дальше вроде обои. Там пасочницы по 26 грн вроде. 

Oksinya

• Звезда форума
  • тел. 050-619-82-22
« Reply #1882 : 09 Квітня 2015, 11:47:27 »
Есть на Ниве. На новом оранжевом рынке, со стороны бывшей гостинныцы. Там женщинка торгует всякой мелочью для кухни.
Напротив одеяла, покрывала, полотенца. Дальше вроде обои. Там пасочницы по 26 грн вроде.

vera

• Звезда форума
« Reply #1883 : 09 Квітня 2015, 11:54:01 »
я на центральном рынке видела (их там много у кого можно купить) как в арку заходите и прямо до здания (там люди колошами торгуют) и на лево - на каждом прилавке где кухонную продукцию продают.

✿.maria onos.✿

• Звезда форума
  • 063 83 23 047 маша
« Reply #1884 : 09 Квітня 2015, 11:59:31 »
это где ж такая пасха?  :o :o ,золотая что ли?  :D
где-то в супермаркете видела,запакована.хотя у нас  тоже на базарчике можно купить не большую до 25 грн.
Tina спасибо)) :beer:
ин,а со сгущенкой это какая? ::)всегда пекла с мамой или свекровью по их рецептам,а в этом году решила выделиться и буду сама командовать парадом ;D

Daryana

• Звезда форума
  • 067 790 79 30 Даша;) Because I am happy!
« Reply #1885 : 09 Квітня 2015, 12:03:46 »
Девочки, если тесто не сильно поднимается то уже его не спасти?  :'(
Заходите за рыбкой;) ribka.cn.ua
Гардеробчик для малышки

SGNata

• ★SuperStar★
  • 063 917 38 68
« Reply #1886 : 09 Квітня 2015, 12:08:30 »
Девочки, если тесто не сильно поднимается то уже его не спасти?  :'(

А почему - много сдобы??
К меня раз такое было, куличики были как кексы. Вкусные и неделю были как свежие

SonyaSonya

• Звезда форума
« Reply #1887 : 09 Квітня 2015, 12:11:08 »

позавчера на центральном рынке видела, в отделах с посудой. 35-45 грн

SonyaSonya

• Звезда форума
« Reply #1888 : 09 Квітня 2015, 12:14:26 »
А почему - много сдобы??
К меня раз такое было, куличики были как кексы. Вкусные и неделю были как свежие

у меня еще ни разу куличи не получились... не поднимаются и все... вот всегда такие кексики получаются, на вкус правда ничего, но видон... каждый год сижу реву на кануне праздника. этот год будет пятым как я пеку куличи. но я упрямая, буду пробовать еще ))) набрала воздуха в грудь, запаслась рецептами и продуктов, чтобы хватило на второй замес, если что  :D  и вперед )))
странно, я же освоила практически дрожжевое тесто, пеку пирожки с начинко и большие пироги. а пасхальные куличи как заколдованные...

SGNata

• ★SuperStar★
  • 063 917 38 68
« Reply #1889 : 09 Квітня 2015, 12:17:55 »
у меня еще ни разу куличи не получились... не поднимаются и все... вот всегда такие кексики получаются, на вкус правда ничего, но видон... каждый год сижу реву на кануне праздника. этот год будет пятым как я пеку куличи. но я упрямая, буду пробовать еще ))) набрала воздуха в грудь, запаслась рецептами и продуктов, чтобы хватило на второй замес, если что  :D  и вперед )))
странно, я же освоила практически дрожжевое тесто, пеку пирожки с начинко и большие пироги. а пасхальные куличи как заколдованные...

Наташ, выгони всех из дома погулять. Настройся на позитив, Отче Наш почитай и вперед. Ну и дрожжи хорошие.
Если много сдобы, то я беру 2 норму. Одна просто не тянет и все.