Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Война на востоке Украины  (Прочитано 362176 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

milena

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Война на востоке Украины
« Reply #7485 : 28 Серпня 2015, 15:28:37 »
Оксана Рубан
2 год. ·
Район Старогнатовки, идет тяжелый бой, прямо сейчас. Есть 200

Ann Kosinova  200-й из 41-го бата.
 2 год

В среду, 26 августа, в зоне проведения антитеррористической операции погиб офицер из Чернигова Вячеслав Барановский,
Боец 41-го черниговского батальона территориальной обороны погиб в результате артобстрелов со стороны террористов ДНР и российских оккупантов в районе села Старогнативка Донецкой области.
Тогда, в результате 12 обстрелов позиций украинских войск на мариупольском направлении погибло семь украинских военнослужащих. Еще 13 человек было ранено.
Прощание с героем пройдет 29 августа в Чернигове в 10.00 в Екатерининской церкви.
Не пытайтесь понять женщину - не приведи Господь, еще поймете.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #7486 : 29 Серпня 2015, 21:06:37 »

Евгения85

• Звезда форума
« Reply #7487 : 31 Серпня 2015, 15:45:26 »
Напишу еще здесь:
Лена Егорова:
СРОЧНО НУЖНА ПОМОЩЬ!
Ожоговый Центр г. Киев
Сегодня к нам поступил боец. С тяжелыми ожогами 70%, электротравма, закрытая черепно-мозговая травма. Ст.солдат Сакун Николай, 29 лет. Обстоятельства до конца не известны. Так же не знаю номер бригады (воен.часть В 1688) и где именно он защищал нашу Родину (где-то под Донецком). Сейчас он без сознания, на искусственной вентиляции легких..
Многие из вас представляют как это? стоять под обстрелами? держать оборону? находиться в течении долгого времени в жару и мороз в нечеловеческих условиях? видеть смерть своих товарищей? и каждую минуту думать, что она возможно и для тебя последняя..что дома возможно не дождется тебя любимая женщина, а может и дети, родители..что ты еще многое не успел сделать.. Вот и я не представляю.. но я часто думаю об этом, и думать мне страшно! И страшно осознавать, что происходит с психикой ребят, которые проходят через это все! Какими они вернуться? И смогут ли продолжить спокойно жить?!
Вот и Коля прошел..но наверное не смог это в себе уместить.
По дороге домой, а может и в часть (надеюсь завтра я смогу узнать больше и отредактирую этот пост),что-то пошло не так, что он вылез на крышу поезда и попал в электрическое поле силой 25 000 вольт!
Коля в шоковой реанимации, видела его недавно..Скажу одно - после недавней потери нашего Подполковника Ширинского, мне сейчас невероятно тяжело и страшно начинать новую борьбу за чью-то жизнь. Но я не имею права вот так все бросить, каждый должен делать максимум того, что может! И прошу помощи у ВАС!

Необходимые медикаменты:
1. Альбумин 20% - 20 фл
2. Мепенам 1 г - 40 фл
3. Лизина есценат - 3 уп
4. Глутаргин 40% - 3 уп
5. Контролок 40 - 18 фл
6. Физ раствор 100, 200, 400, 1000 мл - 10 литров ежедневно!
7. Глюкоза 5% 400 мл- 20 фл
8. Гекотон 200 мл - 12 фл
9. р-р Хартмана 400 мл - 10 фл
10. Диоксизоль - 20 фл
11. Марля, бинты 7*14 см, шприцы 5,10 мл - много
12. бетадине 1л - 4 фл
13. Ксенокожа - 2000 кв.см
14. Орнигил 100 мл - 18 фл
15. Флуконазол 100 мл - 18 фл
16. дексаметазон амп - 8 уп
17. метоклопрамид амп - 4 уп
18. Верошпирон амп- 2 уп
19. муколван амп - 4 уп
20. Анальгин+димедрол амп - по 3 уп
21. инфулган фл - 4 фл
22. моторикс (мотиллиум) табл - 2 уп
23. Оксепа (зондовое питание) 0,5 л - 6 фл
24. Рыбий жир жидкий (в вет.аптеках продается, не удивляйтесь пож-та!) - 0,5 л
25. Калия хлорид 4% - 700 мл
26. Магнезия амп - 2 уп
27. Пентоксифиллин амп - 4 уп.
28. Гепарин 5 000 ед - 2 уп
29. Катетер для центральной вены - 1 шт

Очень просим приходить ДОНОРОВ КРОВИ! при электротравме кровеносные сосуды становятся невероятно ломкими, каждая перевязка и тем более операция будет сопровождаться огромной потерей крови! Подходит любая группа,любой резус!
Сдать можно здесь же, у нас в центре, с понедельника по четверг с 9 до 12 часов. С собой иметь пасспорт!

Делайте перепост, пожалуйста!

Мы находимся : ул. Краковская 13 (между ст м Дарница и Черниговская)
Контакты: Егорова Елена 097 633 62 21

Средства на помощь можно переводить на карту Приват Банка:
5168 7554 0229 6574 Егорова Елена
или
БФ ДОБРОТВОРЦІ БО
ПАТ КБ "Приватбанк", Печерська філія, МФО 300711,
ЕДРПОУ/ДРФО 39246334
р/р для перерахування коштів у гривнях 26002052728753
р/р для перерахування коштів в євро 26003052728644

Я не знаю , что принесёт нам завтрашний день , но я прошу Бога , чтобы все остались живы!!!!!!!!

Ассоль

• ★SuperStar★
  • 073 47 24 8 24 Viber
« Reply #7488 : 05 Вересня 2015, 08:54:56 »
“Ви думаєте війна десь далеко?”: Для ЄС зняли ролик про конфлікт в Україні (відео)
Джерело: http://patrioty.org.ua/vi-dumayete-viyna-des-daleko-dlya-yes-znyali-rolik-pro-konflikt-v-ukrayini-video/

У мережі з’явився відеоролик для громадян Євросоюзу. Його зняли українські волонтери, щоб показати, як розв’язана Росією проти України гібридна війна може поширитися по всій території Європи, зазначають Патріоти України. Відео під назвою “ЄС-Україна-Росія: ви думаєте, що ця війна десь далеко?” було опубліковано на YouTube-каналі The People’s Project. У ролику показана ще ненароджена дитина, яка мріє про те, ким стане в майбутньому. Але її слова перериваються кадрами з зони АТО на Донбасі. Відео показує всю крихкість цих планів на майбутнє. “Ще два роки тому ніхто не думав, що Україна буде боротися за свою свободу в гібридній війні, спровокованій Росією. Це новий тип війни: з солдатами без розпізнавальних знаків, цивільними в якості щита, диверсіями, терактами, пропагандою, кібератаками і дипломатичними вивертами. Чи готова Європа до такого типу конфліктів? Ви думаєте, що ця війна десь далеко? Україна знаходиться в центрі Європи!”- йдеться у відео.

https://youtu.be/PtDtVrJ6CqQ
Об оплате в личку, на форуме редко

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #7489 : 06 Вересня 2015, 12:25:04 »
https://www.facebook.com/groups/1612637572351512/    ФБ "Жизнь после АТО (все для наших защитников)". Корисна тема.

Tiшka

• ★SuperStar★
  • 0937743475 (viber) Оля
« Reply #7490 : 06 Вересня 2015, 17:19:34 »
Перемир'я:

Наталия Иванова

Сьогодні 6.09.2015 під Опитним терористами був вщент розбитий блокпост Айдару. Троє загиблих.

UPD: 12 година дня. тільки що дзвонили хлопці... буду інфу додавати в пост. На цю хвилину - ще 11 загиблих (точно не можу сказати хто саме - добровольці чи ВСУ, чи разом і ті і інші) пошуки досі не закінчені (по посадках дуже важко шукати). 8 поранених середньої важкості.

Поранених поки невідомо скільки, але багато. Стріляли зі всіх видів зброї - від міномету до танків. Хлопці закопувалися в землю прямо в бліндажах.

Малий - на війні всього три тижні з Харкова, кулеметник, виповнилося 19 років. Загинув.

Хлопці вдячні 93-тій за те що вони допомогли.

---------------------

Маша Украинская (Мариуполь, волонтер)

Ну что, "перемирие" продолжается? У наших за ночь 200-е.

Как не хочется такое писать, но к сожалению, это война и никто здесь не питает никаких иллюзий.

Как же хочется настоящего Мира, к хорошему быстро привыкаешь, несколько дней тишины и вот опять.

---------------------------

Ігор Мосійчук:

Російські терористи вщент розбили блокпост батальйону "Айдар" під Опитним. Загинуло троє бійців з позивними "Буржуй", "Білий", "Малий". Кількість поранених велика.

Хлопцям на допомогу прийшли бійці 93 бригади завдяки чому було порятовано поранених.

Вчора з усіх усюд ми чули заяву президента Петра Порошенка про встановлення режиму перемир'я на Донбасі.

Загиблі цієї ночі Герої - це наша плата за пусті слова президента, Мінські угоди та особливі статуси Донбасу.

В мене лише одне питання до президента Порошенка: допоки за Ваше як головнокомандуючого словоблуддя, безпорадність та слабкість українські вояки платитимуть власним життям і здоров'ям?

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #7491 : 09 Вересня 2015, 23:39:51 »
https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%96%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%B1%D1%96%D0%BB%D1%96%D1%82%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%B1%D1%96%D0%B9%D1%86%D1%96%D0%B2-%D0%90%D0%A2%D0%9E-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%97%D1%96%D0%B3%D1%80%D1%96%D0%B9-%D0%B4%D1%83%D1%88%D1%83/985398444846227

Психологічна реабілітація бійців АТО Проект "Зігрій душу" 
49 хв ·
Максимальний РЕПОСТ! Психологічна реабілітація бійців АТО, проект "Зігрій душу". Оголошуємо набір на 13 - тий заїзд,який відбудеться з 25 вересня по 1 жовтня, СПА - курорт " Ізки", Закарпатська обл. Межигірський рн., с. Ізки. Участь спеціалістів - Кризисна психологічна служба, військовий психолог - Снісаревська Олена Владиславівна, м. Миколаїв, Територіальний центр соціального обслуговування,
психолог - Тарасюк Олена Володимирівна, м. Луцьк, Спілка народних майстрів України - Никорович Сергій Васильович, м. Коломия, керівник проекту - Ковельський центр допомоги, Лисакова Анна Григорівна .Медична та реабілітаційна база - БЕЗКОШТОВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ - Реабілітаційний центр СПА-курорт "Ізки", апетерапія, іпотерапія, патріотичні заходи, похід в гори, кошара,озеро Синевір,музей - Старе село Колочава.

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #7492 : 23 Вересня 2015, 12:27:29 »

Юрий Скребец
25 мин. ·
«Та він же ж начмед лікарні Мечникова: гроші – лопатою, публічність… для чого він пішов ТУДИ? Адреналіну не вистачає? Звичайно, хоче отримати статус УБД, та ще й пораненого! Та ні, просто вибори незабаром, ціну собі набиває…»
Довго не коментував, тренував витримку. Але дістали вже, шановні!
Отже:
1. Як і всі добровольці-патріоти-націоналісти, пішов «ТУДИ», щоб війна не прийшла «СЮДИ»!
Раджу замислитись: якщо ви поділяєте країну на «там» і «тут», без сумніву – сепаратизм вже сповнив ваші серця! Україна єдина, забули? Чи ви оговтаєтесь лише тоді, як труна в кожному будинку стоятиме? Таке враження, що ви перемогли вже тут всі…
2. Коли потрапляєш на передок, на телефон майже одразу отримуєш смс на зразок цього: «Ты защищаешь имущество олигархов, а мы – родную землю! ДНР».
А за межею зони АТО навіть і пропаганда непотрібна. І без того півкраїни, як зомбі: «Заради чого гинути? Заради шоколадної імперії без ніг залишатись? Заради чергового дерібану бабла та майна?». Нічого не нагадує? Так, саме про це смс від сепарів і приходять…
3. Хто читав мій пост «Автобус щастя», знає, що я категорично проти примусової мобілізації. Краще батальйон вишколених, мотивованих та тверезих добровольців, ніж дивізія аватарів.
Тим гірше, коли на фронт ідуть зовсім молоді пацани, які уяви не мають про війну.
Маю бойовий досвід з радянських часів, маю 45 років за плечима, а ще – диплом, серце і руки лікаря. Хто з нас – я чи оті хлопці – мають бути на фронті?
4. Статус УБД… Окремий медичний батальйон «Госпітальєри», в якому маю честь служити – структурний підрозділ ДУК ПС. Бійці ДУКу не отримують статуса учасника АТО, або пораненого під час бойових дій. Якщо дуже повезе – у випадку загибелі їх не визнають злочинцями. Не за статусом пішов.
5. Ціну набиває… Знов мимо: Правий Сектор на вибори не йде. Крапка.
6. Гроші – лопатою… В мене мале-е-е-сенький совочок. Щоб можна було п’ять тисяч гривень на місяць загрести (це із 20% надбавкою за Заслуженого лікаря України). Все. Кому щось відомо про інше – одразу до СБУ або прокуратури. Мені навіть не пишіть.
7. Публічність… її разом з лікарнею заробив рятуванням 1700 тяжкопоранених бійців і серед них – Провідника. Слави вистачає і без гри у війну.
8. Адреналін. Ближче. Тепліше. Формулюємо так: з дитинства мрію в решті решт лежати на цвинтарі героїв, а не боягузів. Щоб діти й онуки не соромились батька й діда, що відсидівся за броньованою посадою під час Великих Визвольних Змагань. Це чесно. Життя закоротке для дрібної мети.
9. Згадую фільм «Хронікі Ріддіка». Там Віну Дизелю, який тривалий час знаходився у підземній в’язниці, імплантували інші очі, щоб він міг бачити в повній темряві. Бачити те, що інші, із «нормальними» очима, не бачать. Одна лише була проблема: коли він опинявся у звичайному житті, йому нестерпно боляче було дивитись на світло…
Шановні мирні, цивільні українці! Завжди-завжди пам’ятайте: хлопцям та дівчатам, що пройшли пекло війни, Бог дав ІНШІ очі. Вони всіх нас наскрізь бачать! Наші спроби прикрити боягузство «небажанням захищати майно олігархів»; заздрість чужій відвазі – фразами «та вони там всі божевільні, укурки, хрони та наркомани, хіба ж нормальна людина піде добровільно воювати?» Для довідки: в усіх підрозділах ДУКу – сухий закон, а за наркотики карають люто. Право бути на передку треба заслужити. Бачать наші спроби набрати рейтингу або «нарубати бабла» на бойових діях. Бачать! І від того їм дуже боляче! Якщо ми цього досі не зрозуміли, давайте принаймні домовимось: коли вони переможцями прийдуть і спитають з кожного і за все, ми ж не будемо ображатись, чи не так?..
Вайбер 0937717795 Катя

Tiшka

• ★SuperStar★
  • 0937743475 (viber) Оля
« Reply #7493 : 30 Вересня 2015, 00:02:15 »
Увага!!!
Запрошуємо дітей учасників АТО віком 8-12 років на безкоштовний майстер-клас по виготовленню піци та цікаву розважальну програму.
10 жовтня з 10.00. до 12.00.
Обов"язковий попередній запис за тел. 063 155 97 67.
Кількість місць обмежена.

Дітки будуть готувати всі інгрідієнти та піцу власноруч, а потім насоложуватися цією смакотою. Процес виготовлення є безпечним, оскільки вони весь час будуть під наглядом відповідальних осіб. Батьки можуть бути присутніми також.

Замість того, щоб гаяти час перед монітором комп"ютера ваші діти можуть цікаво та з користю провести час, а також скуштувати смачнючої піци власного приготування! Отож, не пропустіть цей шанс і до зустрічі!

Tiшka

• ★SuperStar★
  • 0937743475 (viber) Оля
« Reply #7494 : 30 Вересня 2015, 00:06:33 »
Родные и близкие очень просят о помощи!!! 29.06.2015 в пос. Клещеевка, на блокпосту был смертельно ранен Пономаренко Дмитрий. Если вам известны хоть какие-то подробности, пожалуйста свяжитесь с родными - 098 775 89 05 Александр.

Аlisa_lisa

• Частый гость
  • **
« Reply #7495 : 01 Жовтня 2015, 14:32:03 »
Какая обстановка сейчас в Донецке?Кто знает, сколько население там?

Александровна (Tasya32)

• Постоялец
« Reply #7496 : 06 Жовтня 2015, 16:17:49 »
Напишу немного о своих "возмущениях". Девчонки как можно за такое время, начиная с боевых действий на востоке, как нас стали ненавидить россияне, одно время "сидела" на форуме родителей особых детей, где мы общались родителями  со странами СНГ.  там есть тема политика - Украина и новороссия, где россияне учат       " уму разуму", рассказывают как нашему правительству надо руководить, а когда им рассказываешь, что мы сами разберемся и что показываем, факты где они не правы, так капец, столько грязи на нас выливают, и мудаками нас называют и т.д.. Я так поняла, что друзьями мы уже не станем, с каждым днем между ними  стена все шире и шире. В душе у меня все кипит, написала им про "Погоду в Сирии", так комментариев я не увидела, проглотили, а вот когда скинула ссылку с обозревателя про новое вооружение из России, облили грязью с ног до головы. Муж все говорит не влазь в дисскусию с ними, я не влажу, а потом как зацеплюсь И пошло и поехало. Вот и думаю, ведь реально, отгородить Донбасс колючей проволокой и пусть сидят там , сделать резервацию.

Дивна

• ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #7497 : 06 Жовтня 2015, 16:23:16 »
правильно ваш муж говорит :super: я просто ушла с одного форума из-за этого. хотя уже со многими и в реале встречалась и дружили :-[

Катеринушка

• ★SuperStar★
« Reply #7498 : 06 Жовтня 2015, 16:37:45 »
Вот и думаю, ведь реально, отгородить Донбасс колючей проволокой и пусть сидят там , сделать резервацию.
Не понимаю когда люди ставят знак равно между Донбассом и россиянами?  ???
« Останнє редагування: 06 Жовтня 2015, 22:31:53 від Катеринушка »

sinka

• Звезда форума
« Reply #7499 : 06 Жовтня 2015, 16:51:12 »
а я думаю,что каждый из нас  в праве ограждать не кого-то колючей проволокой, а ограждать себя от общения, которое нам неприятно. У меня тоже сузился значительно круг общения после всего происшедшего. И было довольно горько осознавать, что друзья, с которыми ты дружил лет 20, забыли о всем хорошем,что было и из-за политики и политиков готовы были разорвать эти дружеские узы...

Kupi.cn.ua