у меня с точностью до наоборот, школу заканчивала в 94 году, преподавание полностью на русском, кроме української мови та літератури.... приходит подружка, помоги решить задачку (10 класс)..... читаю условие задачи и не могу понять что за фигура *трикутник* 
почитала ваші повідомлення і не стрималась! Я вважаю, що все залежить від бажання, ставлення , називайте як хочете! Мої діти навчаються в фіз-мат школі при цьому вивчають на високому рівні анг., нім., дома спіламося виключно укр. , читають і рос. Підручники і пишуть . Ніхто ніякі букви не плутає ( крім тих випадків, коли запрацюються і стомляться). Кажете, що не зрозуміли, що таке трикутник - це смішно! Це швидше говорить про інше! Говорю з досвіду! Так вже повелось, що по роботі часто доводиться зіштовхуватись з польс., словенськ. Мовами і , звичайно, рос. Ну, ніяк не можу повірити , що це можна на зрозуміти!!! Це мови країн сусідів , іх мови не можливо не розуміти, хоча б смисл!!!! А ще класик сказав: скільки мов ти знаєш, стільки разів ти й людина! То ж відмітаючи ти недооцінюючи ту чи іншу мову ти ображаєш цілий народ! Говорячи подібні речі, ви принижуєте носія цієї мови! А разом з тим , згадуючи класика, ви втрачаєте людяність, ви зменшуєте в собі людину! Звичайно, це моя думка і ви , навіть, маєте право образитись!