та що ви таке говорите? людина має бути абсолютно здорова при проведенні вакцинації особливо дитина. навіть температура 37, це протипоказання, навіть банальний висип протипоказання. що таке вакцина ви читали? це фактично мікроорганізми даної хвороби але ослаблені чи вбиті. якщо їх ввести в ослаблений хворобою організм, який бореться з іншим збудником це фактично своїми руками ввести дитині хворобу. вибачте за різкість в моїх словах але такого я пропустити не могла.
Абсолютно здорова? А те, що ЛЕГКА форма ОРВІ не є протипоказанням до вакцинації, це не я придумала: це і в інструкції МОЗ України і в тому ж Комаровському недавно була ця тема і спеціаліст з ЮНІСЕФ на цьому особливо наголошувала. Про компоненти вакцини, так вони різні, деякі легше переносяться, деякі важче, тому я і обрала для свого сина Гексу. А про висипи... Ви певно маєте на увазі висипи невідомого походження. У мого сина постійно шось вилазить (алергія на деякі продукти, які я їм+ у мене загострення сезонної алергії). Ну от така я мама дура

І ми робили прививку з алергією (ще раз наголошую, я знала звідки висип). Все ок! Особисто я не уявляю, ЯК у малої дитини за 2 тижні може ніде нічого не вискочити і температура не піднятися вище 37 (до того ж у нас страшна спека,)
Але це моя позиція, просто ділюсь думкою, нікого не засуджую і не агітую. Рішення кожен приймає самостійно, як і несе за те рішення відповідальність.