відносно Хьюмера, форма мені теж не подобається я згідна, але я не можу не сказати -що препарат, який поступає на фармацевтичний ринок особливо імпортний(через те він в рази дорожчий ніж український), має пройти дуже довгий шлях, який вимірюється шаленими вкладеними грошима. інноваційними технологіями і в кінець кінців дослідженнях на тваринах, а потім і на добровольцях. Повірте засіб міжнародного рівня не був би на ринку так довго і не користувався б такою популярністю, якби він не був схвалений педіатрами. Форма спрею дозволяє максимально продозувати форму препарату, щоб не пересушувати слизову. Відносно закрапувань судиннозвужуючими засобами а потім ізотонічним розчином, не погоджуюсь категорично. Для чого в забитий ніс крапати ЛЗ, по -перше він не подіє по всій поверхні слизової носа, по -друге він за 10хв витягується аспіратором, виникає питання для чого його тоді взагалі крапати? за цей час поки пройде 10-15 хв, ці всі соплі разом з краплями гарненько перетечуть по носоглотці трошки в стравохід, трошки в трахею. я реально не доганяю. Допустим ніс не дуже забитий, ладно, ріденькі сопельки наприклад, капнули ми того риназоліну, сопельки ріденькі риназолін "пройшовся" по всій поверхні, за 5-10 хв ми їх витягуєм, знову питання -для чого їх було крапати , якщо мінімум через 10 хв будь який судиннозвужуючий засіб тільки ПОЧИНАЄ ДІЯТИ ?а потім крапаєм морською водою.для чого не знаю чого. я не хочу нікого образити, але я таке вперше чую