Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Инфекционная детская больница.  (Прочитано 47930 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

злобный тролль

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: Инфекционная детская больница.
« Reply #255 : 24 Червня 2014, 22:06:18 »
Якщо мама вирішила, що варто покинути лікарню - вона просто забирає звідти дитину. Лікарня - не тюрма. Все. Крапка. А "взятка с просьбой" - це ... нерозумно 8). Ви що, на повному серйозі думаєте, що вас би без грошей не виписали?? Стосовно ж повідомлень про те, що лікуючий лікар гроші вимагав - то чого там мовчали? Та й ,якщо я правильно зрозуміла, далі бесід в ординаторській на тему місця роботи чоловіка, справа не йшла. Прямих вимог грошей не було, якогось шантажу з боку лікаря - теж. Для чого давали гроші? -  вам так хотілося? І розраховували, що їх не візьмуть? Ну-ну. Самі винні. Як то кажуть, "кто вам доктор?". P.S. Уточнюю: відповідь не конкретній людині, а узагальнена. Ніяких переходів на особи й т.п. Якщо є конкретні факти вимагання грошей - факти в студію!
 Да, больница - не тюрьма. Вы правильно заметили. Но когда мама зависима от больничного листа, который ей выпишут, она не может в любой момент всё бросить и забрать ребёнка домой. И этим доктора этого отделения пользуются. Наверное, чтобы не потерять больничный и вырваться оттуда и другая мама тоже предложила бы деньги. А по поводу бесед в ординаторской, Вы считаете это просто милые беседы? Да, это не явное вымогательство, но тогда что это? Прозрачный намёк на то, что нужно платить?

Перше. Право на лікарняний листок працююча мати має в будь-якому випадку. Винятків з цього правила мало. Навіть якщо самовільно забере дитину зі стаціонару, мати наступного дня може прийти й наполягти на видачі лікарняного листка. Якщо ж вона має намір "оплатити" його видачу - то хто їй лікар? Якщо мати самовільно забирає дитину зі стаціонару, це означає, що вона повністю відповідальна за стан дитини; для медиків стаціонару спрацьовує принцип "баба з воза -...". Друге. Стосовно "пресловутых" бесід в ординаторській: якщо вам щось не подобається - відкриваємо рота прямо там, на дивані, й чітко й коректно пояснюємо (натякаємо :D), що натяків на хабар (якщо такі були) НЕ РОЗУМІЄМО; й задаємо питання про лікування дитини. Якість призначеного лікування й обстежень не залежить від маминого грошового "підкріплення". Кращого ставлення до себе теж не купите. Точно знаю. Хто думає інакше - хай платить.

Chubbchubbs

• Звезда форума
« Reply #256 : 24 Червня 2014, 22:36:29 »
ну конечно "...питання про лікування дитини..." задать конечно можно, но ответ будет в плане  - мы тем, кто от нас сбегает лечение не назначаем...и поэтому, к сожалению :'(, именно от  маминого грошового "підкріплення" напрямую зависит лечение.
И мама, которая дома не сможет тот же курс уколов ребенку доделать, элементарно побоится и останется, а тем более что-то даст. чтобы просто от нее отстали.
А вообще этого доктора пора уже люстрировать :D
« Останнє редагування: 24 Червня 2014, 22:42:31 від Светлячок »

Chubbchubbs

• Звезда форума
« Reply #257 : 24 Червня 2014, 22:39:37 »
Уточню - мой комментарий касается пузатого наглого и бессовестного врача, забыла И.О.

Мадонна

• Звезда форума
« Reply #258 : 24 Червня 2014, 22:54:04 »
А когда держат в больнице 2 недели ребенка? И при этом подселяют в палату новых больных детей? И говорят, что в больничном листе напишут, что ты не выполнял режим? И зовут на беседы в свой кабинет? А на вопросы о том, какие анализы, есть ли улучшение, отвечают что-то невнятное? Думаю, что любая мама лучше даст деньги.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #259 : 25 Червня 2014, 00:36:24 »
А когда держат в больнице 2 недели ребенка? И при этом подселяют в палату новых больных детей? И говорят, что в больничном листе напишут, что ты не выполнял режим? И зовут на беседы в свой кабинет? А на вопросы о том, какие анализы, есть ли улучшение, отвечают что-то невнятное? Думаю, что любая мама лучше даст деньги.
1) Дитину в лікарні насильно ніхто не "держить". 2) Стосовно підселення "нових" дітей в палату, то до виздоровлюючої дитини "нові" не мають бути підселені; а от "звести" в одну палату кількох виздоровлюючих дітей зі схожими діагнозами - таке допустимо. Ну нема в відділенні окремої палати для кожного; 3) а які ще "страшилки" обіцяли написати в лікарняному листку?))) боїтеся? ви бачили в лікарняному листку рядки, виділені для подыбного роду записів?..бійтесь далі :D; 4) це нормально, якщо лікар може спілкуватися з мамою в окремій кімнаті, а не в палаті при інших матерях і дітях;  щодо провокаційної складової таких розмов - я вже писала в попередньому пості; методи боротьби й власне ставлення теж описала; не варто переливати з пустого в порожнє; 5) якщо на ваші конкретні запитання вам дають "невнятні" відповіді, не стидайтеся коректно, але наполегливо перепитати, уточнити і т.п.; можете, наприклад, попросити, щоб на рентгені дитини вам показали "де тут пневмонія"; запитати про кількість паличок в аналізі крові; попросити пояснити всі незрозумілі вам медичні терміни, які лікар вживатиме в бесіді; може таке статися, що лікар не зможе приділити вам увагу - "зловіть" його самі в тій же ординаторській (звідти він втекти не зможе,й буде змушений спілкуватися; якщо не можете конструктивно вести бесіду  з лікарем - це ваша проблема, а не його (пояснюю: ви потребуєте лікаря, а не він вас), але, в свою чергу, лікар має бути коректним; на провокації тупо не ведіться - от не ведіться і все; 6) хто має намір платити  - хай платить; це його (її) особисті проблеми; повторюю - нічого не купите. Якщо й тепер не зрозуміло, то...
« Останнє редагування: 25 Червня 2014, 19:34:32 від злобный тролль »

Frola

• Звезда форума
« Reply #260 : 25 Червня 2014, 09:05:55 »
Не хочу тут сильно спорить, но мы лежали один раз и могу сказать, что отношение и лечение РЕАЛЬНО сильно меняется, буквально на глазах, после некоторой "благодарности" (я не говорю про крупные суммы денег). И когда к врачу пришли мои родственники с "благодарностью" через 3-4 дня, как мы лежали и он встретил со словами "как долго я Вас ждал", это о чем-то говорит.
при выписке я к нему больше не подходила, ушли мы под расписку через 2 недели. И ни одной рекомендации сказано небыло (хотя обещал вначале, что даст рекомендации по лечению дальше) и даже до свидания не сказал.
Когда мы  выписались,я думала, что это мне так повезло, может остальные нормально лечились, но судя по отзывам...

Мадонна

• Звезда форума
« Reply #261 : 25 Червня 2014, 09:27:16 »
Вот именно, что подселяли детей только прибывших, а не тех, кто уже выздоравливал. И знаю, как тех, кто сразу платил деньги, ложили в двухместную палату с новыми деревянными кроватями и с нормальными условиями. И уже через пару дней им говорили, что ребенок идет на поправку, хотя до этого пугали запущенной пневмонией. Можно долго спорить и в этом случае у каждого есть свое мнение. Но каждая мама для себя выбирает, как ей поступать (либо писать расписку и под свой страх и риск идти домой, либо платить деньги). А для чего вести в свой кабинет? Почему нельзя при других рассказать нормально, что у ребенка и как его лечить.

Мадонна

• Звезда форума
« Reply #262 : 25 Червня 2014, 09:38:52 »
А это ответ, что бывает за нарушение режима:   ст.36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності..." 2. Застраховані особи,  які в період  отримання  допомоги  по
тимчасовій непрацездатності порушують режим,  встановлений для них
лікарем,  або не з'являються без  поважних  причин  у  призначений
строк на медичний огляд,  у тому числі на лікарсько-консультативну
комісію  (ЛКК)  чи  медико-соціальну  експертну  комісію   (МСЕК),
втрачають право на цю допомогу з дня допущення порушення на строк,
що встановлюється рішенням  органу,  який  призначає  допомогу  по
тимчасовій непрацездатності.

Kateryna

• ★SuperStar★
« Reply #263 : 25 Червня 2014, 12:12:44 »
злобный тролль  :super:

если не умеете - то ваши проблемы. ну вот да :super: :super: :super:

мы только пережили 2 операции, в Че и в Киеве - я нигде и никому и ничего не платила 8) честно, хотелось, но  только потому что все было ок, но суммы, которые принимают в благодарность для моей семьи оч огромны, поэтому я и не лезла со своими копейками...
да, я знаю всю инфу, которая мне необходима
мне никто руки не выкручивал и в открытую не говорил "дай" - никто
Вайбер 0937717795 Катя

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #264 : 25 Червня 2014, 19:40:39 »
А это ответ, что бывает за нарушение режима:   ст.36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності..." 2. Застраховані особи,  які в період  отримання  допомоги  по
тимчасовій непрацездатності порушують режим,  встановлений для них
лікарем,  або не з'являються без  поважних  причин  у  призначений
строк на медичний огляд,  у тому числі на лікарсько-консультативну
комісію  (ЛКК)  чи  медико-соціальну  експертну  комісію   (МСЕК),
втрачають право на цю допомогу з дня допущення порушення на строк,
що встановлюється рішенням  органу,  який  призначає  допомогу  по
тимчасовій непрацездатності.

За "порушення режиму" можуть ще й люлєй надавати - без всяких, пардон, нормативних актів))) Шутю. Але викладений вами текст малопридатний до використання в ситуації, яку ми тут обговорюємо. Лікарняний можуть не дати за вживання алкоголю, дебош, тривале залишення дитини самої в палаті - за умови, що цьому будуть докази. Все рещту - поправимо. Вмійте себе обстояти.

злобный тролль

• Звезда форума
« Reply #265 : 25 Червня 2014, 19:58:58 »
Вот именно, что подселяли детей только прибывших, а не тех, кто уже выздоравливал. И знаю, как тех, кто сразу платил деньги, ложили в двухместную палату с новыми деревянными кроватями и с нормальными условиями. И уже через пару дней им говорили, что ребенок идет на поправку, хотя до этого пугали запущенной пневмонией. Можно долго спорить и в этом случае у каждого есть свое мнение. Но каждая мама для себя выбирает, как ей поступать (либо писать расписку и под свой страх и риск идти домой, либо платить деньги). А для чего вести в свой кабинет? Почему нельзя при других рассказать нормально, что у ребенка и как его лечить.
1) Якщо є можливість заплатити за комфортніші умови для дитини, то чому б не погодитися на платну палату? 2) за кілька днів - за умови правильно призначеного лікування й хорошого маминого догляду - дитина з пневмонією реально може піти на поправку; не бачу нічого дивного; для цього не обов'язково лежати в окремій палаті; 3) кожен робить сам свій вибір  - з цим абсолютно погоджуюся; 4) бесіда лікаря з пацієнтом чи його родичами має бути конфіденційною; це загальноприйнята світова практика; як пацієнт - не хочу, щоб сусідки по палаті розвішували вуха, коли йде мова не про їх болячки, і, в свою чергу, не вважаю правильним мимохіть "підслуховувати" інфу про них; на жаль, не завжди цей принцип реалізовується на практиці, але він є правильним; 5) "в свой кабинет" має можливість запрошувати мам тільки завідуючий, бо в решти лікарів нема власних кабінетів, а є  спільна ординаторська кімната; P.S. От дався ж людям цей "кабінет"! Досить, бо тут уже впору згадати пісню  - "Поручика Голицина" :"...и девочек наших ведут в кабинет!"  :D

natulechka

• Местный житель
  • 06три4790447 Наташа
« Reply #266 : 26 Червня 2014, 18:46:25 »
1) Якщо є можливість заплатити за комфортніші умови для дитини, то чому б не погодитися на платну палату? 2) за кілька днів - за умови правильно призначеного лікування й хорошого маминого догляду - дитина з пневмонією реально може піти на поправку; не бачу нічого дивного; для цього не обов'язково лежати в окремій палаті; 3) кожен робить сам свій вибір  - з цим абсолютно погоджуюся; 4) бесіда лікаря з пацієнтом чи його родичами має бути конфіденційною; це загальноприйнята світова практика; як пацієнт - не хочу, щоб сусідки по палаті розвішували вуха, коли йде мова не про їх болячки, і, в свою чергу, не вважаю правильним мимохіть "підслуховувати" інфу про них; на жаль, не завжди цей принцип реалізовується на практиці, але він є правильним; 5) "в свой кабинет" має можливість запрошувати мам тільки завідуючий, бо в решти лікарів нема власних кабінетів, а є  спільна ординаторська кімната; P.S. От дався ж людям цей "кабінет"! Досить, бо тут уже впору згадати пісню  - "Поручика Голицина" :"...и девочек наших ведут в кабинет!"  :D
Браво! Ви дуже добре тут все розписали - про права та таке інше. це надзвичайно цікаво, але так як і більшість законів в нашій країні ці правові норми діють лише на папері. Коли ви на руках з немовлям, яке ледь дихає потрапляєте в лікарню, де лишаєтесь один на один з персоналом, де діють лише закони та правила, які встановили вони. Без конверта до вас дуже довго ніхто не підійде, вашу дитину не оглянуть, що призначили ніхто не розкаже. І при цьому жодних прав ваших не порушать - просто лікар дуже зайнятий, зайде пізніше та ін відмовки.  А на рахунок виписки - це взагалі там окрема історія. Та ще й психологічний стан матері треба врахувати, коли дитині погано, то тут уже не до прав - просто платиш, щоб лікували і все, а потім, щоб виписали звідти швидше. І це реальність. Не думаю, що хтось почне там качати якісь права, згадувати закон, коли на руках хвора дитина, якій погано. 
СП Книги от издательств "Елвик", "Глория" http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=96304.0

❅ Zmeyshka ❅

• Звезда форума
  • Трудно быть доброй, когда вокруг все хитрые...
« Reply #267 : 26 Червня 2014, 19:03:01 »
Браво! Ви дуже добре тут все розписали - про права та таке інше. це надзвичайно цікаво, але так як і більшість законів в нашій країні ці правові норми діють лише на папері. Коли ви на руках з немовлям, яке ледь дихає потрапляєте в лікарню, де лишаєтесь один на один з персоналом, де діють лише закони та правила, які встановили вони. Без конверта до вас дуже довго ніхто не підійде, вашу дитину не оглянуть, що призначили ніхто не розкаже. І при цьому жодних прав ваших не порушать - просто лікар дуже зайнятий, зайде пізніше та ін відмовки.  А на рахунок виписки - це взагалі там окрема історія. Та ще й психологічний стан матері треба врахувати, коли дитині погано, то тут уже не до прав - просто платиш, щоб лікували і все, а потім, щоб виписали звідти швидше. І це реальність. Не думаю, що хтось почне там качати якісь права, згадувати закон, коли на руках хвора дитина, якій погано.
:super:
вы озвучили то, что я ленилась писать.

●♥●Vitaminka●♥●

• Звезда форума
« Reply #268 : 26 Червня 2014, 19:03:49 »
вы озвучили то, что я ленилась писать.
+ 1  :)

Мадонна

• Звезда форума
« Reply #269 : 26 Червня 2014, 20:39:09 »

Kupi.cn.ua