Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Субсидии (условия,список документов)  (Прочитано 578020 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга_36

• Звезда форума
Re: Субсидии (условия,список документов)
« Reply #6780 : 15 Травня 2018, 16:27:34 »
И ФОПам доход увеличили:
Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, незалежно від отриманих (неотриманих) доходів до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід, обчислений в таких розмірах мінімальної заробітної плати, встановленої станом на кінець періоду, за який враховуються доходи:
однієї мінімальної заробітної плати - для платників єдиного податку першої групи;
двох мінімальних заробітних плат - для платників єдиного податку другої групи;
трьох мінімальних заробітних плат - для платників єдиного податку третьої групи.

мамулик

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
  • 0977519321 Алла
« Reply #6781 : 15 Травня 2018, 16:44:53 »
у меня брат безработный прописаны вместе. субсидию оформляла я   то теперь мне не дадут сцбсидию из за того что брат безработный?
об оплате и раздаче писать в личку

Лилия05

• Звезда форума
  • Трижды мама.096-80-98-477. 093-580-14-50.
« Reply #6782 : 15 Травня 2018, 16:45:31 »
Нигде ж вроде не указано, что акт уже силы не имеет. Когда записывались на прием, сказали принести только данные жены (которая прописана, но не проживает), а мужа данные не требовали. Значит его и учитывать не будут.
я звонила в отдел субсидий, сказали, что акт не имеет силы  :-[ и доходы мужа и жены будут плюсовать.
« Останнє редагування: 15 Травня 2018, 16:47:05 від Лилия05 »
Украшения для волос ручной работы.

♥ღ.Женечка.ღ♥

• Звезда форума
  • ツ 0689017978 ツ
« Reply #6783 : 15 Травня 2018, 17:22:14 »
Проясните момент:
В квартире проживают: квартиросъемщик 1, его сын, внучка, невестка (прописана в другом месте, в котором тоже получают субсидию за вычетом ее, как не проживающей). Квартиросъемщик 1 на свое имя оформил субсидию. По документам в квартире квартиросъемщика 1зарегистрированы: он сам, его сын, внучка и его дочь.
Его дочь замужем и фактически проживает с мужем и дочерью в квартире мужа, квартиросъемщик 2 которой оформил субсидию.

В данной ситуации: необходимо ли квартиросъемщику 1 переоформлять субсидию, если невестка не является членом его семьи (фактически она член семьи его сына)? Или нужно переоформлять и указывать что невестка проживает, а дочь не проживает по этому адресу?
Доход невестки при начислении субсидии у квартиросъемщика 1 не учитывали?
В другом месте, где брали акт о непроживании - какое место проживания указывали? Адрес квартиросъемщика 1?
Если все так - то вам очень повезло, что квартиросъемщика 1 до сих пор не лишили субсидии.

По новым правилам, боюсь конечно ошибиться, но квартиросъемщику 1 будут считать:
его доход
доход сына
доход невестки (жены сына), прописанной по другому адресу
Доход дочери
Доход мужа дочери (не важно, что он прописан в другом месте)
Доход внучки (или сколько ей лет?)

Lysichka

• ★SuperStar★
  • 0939775640
« Reply #6784 : 15 Травня 2018, 18:01:38 »
у меня брат безработный прописаны вместе. субсидию оформляла я   то теперь мне не дадут сцбсидию из за того что брат безработный?
получается, что не дадут

bogdan 2012

• Гість
« Reply #6785 : 15 Травня 2018, 19:31:55 »
пункт 12
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF?nreg=848-95-%EF&find=1&text=%B3%ED%E2%E0%EB%B3%E4&x=8&y=7#w11

отримувала хоча б один із таких видів доходу.......допомогу по догляду...........  дітям з інвалідністю ........  то у розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такою особою доходів.

Дякую, и под аватарку))

kirill

• Звезда форума
  • 0673786773 и 0638706995 - Оксана
« Reply #6786 : 15 Травня 2018, 20:15:04 »
так вроде у кого меньше минималки зарплата, считают минималку всё равно. или я ошибаюсь?
Будет браться 3 прожиточных минимума.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6787 : 15 Травня 2018, 20:16:27 »
Хочу еще для себя уточнить, я знаю, что теперь  по новым правилам мне субсидия не полагается, мне надо идти заполнять декларацию? Или мне ее снимут, если я не приду и все.
Заявление и декларацию не нужно заполнять, а вот написать заявление на имя начальника нужно, что права на субсидию с 1.05.2018 не имеем, субсидию оформлять не будем.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6788 : 15 Травня 2018, 20:18:35 »
ага, есть графа, чтоб указать человека, который прописан, но не проживает (как и раньше). а если не прописан и не проживает?  ??? я о нововведениях, когда муж и жена отдельно прописаны. И раз доходы берут за 3-4 квартал 2017 года, получается, счас оформляют субсидии на НЕотопительный сезон?
Субсидия сейчас оформляется на неотопительный сезон.  Исключить мужа или жену из состава семьи нельзя будет уже

Pina Colada

• Звезда форума
  • 0933337385
« Reply #6789 : 15 Травня 2018, 20:20:33 »
Заявление и декларацию не нужно заполнять, а вот написать заявление на имя начальника нужно, что права на субсидию с 1.05.2018 не имеем, субсидию оформлять не будем.
ну почему, субсидию же сразу не снимают, а снимают при перерасчёте на следующий период?
у меня похожая ситуация, была покупка больше 50 тыс, но насколько я вычитала, то она будет учтена в следующем расчёте

kirill

• Звезда форума
« Reply #6790 : 15 Травня 2018, 20:21:14 »
Проясните момент:
В квартире проживают: квартиросъемщик 1, его сын, внучка, невестка (прописана в другом месте, в котором тоже получают субсидию за вычетом ее, как не проживающей). Квартиросъемщик 1 на свое имя оформил субсидию. По документам в квартире квартиросъемщика 1зарегистрированы: он сам, его сын, внучка и его дочь.
Его дочь замужем и фактически проживает с мужем и дочерью в квартире мужа, квартиросъемщик 2 которой оформил субсидию.

В данной ситуации: необходимо ли квартиросъемщику 1 переоформлять субсидию, если невестка не является членом его семьи (фактически она член семьи его сына)? Или нужно переоформлять и указывать что невестка проживает, а дочь не проживает по этому адресу?
Если субсидия ранее была назначена без учета одного или нескольких членов семьи, которые зарегистрированы, но не проживают, нужно обязательно переоформлять субсидию с мая 2018 года.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6791 : 15 Травня 2018, 20:24:26 »
ну почему, субсидию же сразу не снимают, а снимают при перерасчёте на следующий период?
у меня похожая ситуация, была покупка больше 50 тыс, но насколько я вычитала, то она будет учтена в следующем расчёте
Потому что 12 месяцев перед обращением, а сейчас идет назначение на новый период с мая 2018 года.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6792 : 15 Травня 2018, 20:27:38 »
дык так уже и было отдельно на отопительный и неотопительный. Мне вот интересно, почему каждый месяц суммы разные, но никто не отвечает ???
Так как коммунальные платежы у нас не стоят на одном месте, а почти в каждом месяце идет подорожание и субсидия поэтому пересчитывается с учетом повышения тарифов и соответственно меняется размер субсидии, но размер вашей оплаты в пределах социальной нормы не меняется.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6793 : 15 Травня 2018, 20:31:11 »
Пожалуйста, объясните, почему три прожиточных минимума берется, если я работаю за полминималки?
Читайте внимательно Постанову №329 п.12
12. Якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді їх доходи були такими, що зазначені в абзацах другому - четвертому підпункту 3 пункту 6 цього Положення, у разі призначення житлової субсидії таким домогосподарствам (у тому числі за рішенням комісії) в розрахунок сукупного доходу домогосподарства включається середньомісячний дохід таких осіб у розмірі:

1) половини одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - у разі, коли такі особи протягом цього періоду перебували на строковій військовій службі;

2) одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - у разі, коли такі особи протягом цього періоду навчалися за денною формою навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічних навчальних закладах, закладах вищої освіти або зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості;

3) одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - в окремих випадках за рішенням комісії у разі, коли такі особи перебувають у складних життєвих обставинах;

4) фактично отриманих такими особами доходів - у разі, коли такі особи протягом цього періоду отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу по огляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомогу по безробіттю;

5) фактично отриманих такими особами доходів - у разі, коли такі доходи протягом цього періоду отримувала особа, яка станом на кінець такого періоду не досягла 18-річного віку;

6) фактично отриманих такими особами доходів - в окремих випадках за рішенням комісії у разі, коли такі особи належать до визначених комісією інших категорій громадян, зокрема таких, що надають соціальні послуги;

7) двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - у разі призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і оплату житлово-комунальних послуг;

8) трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, - в усіх інших випадках.

kirill

• Звезда форума
« Reply #6794 : 15 Травня 2018, 20:34:03 »
К сожалению да... Я тоже работаю на пол ставки. Звонила сейчас в отдел субсидий, там сказали, что субсидия мне не положена. Если только я оплачу налог в государство в размере 819 грн.за два, то ли 3 месяца,(не расслышала)  :'(
. Что же это делается!!!! Просто уму не постижимо!  :cray2:
П.6 Положения 3) у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі - особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді:

за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Суммарно за 3 месяца нету ЕСВ