Нет, ну есть конечно определенная группа людей, которые отстаивают "национальные" интересы: "Хто не скаче - той москаль", вот и те пускай идут окопы рыть. А гнать людей неизвестно в какие условия, держать их в подвешенном состоянии или 10 дней или 45, или сколько надо будет, вот этого не понимаю.
зато коли все "устаканиться" то такі "приспособленці" себе дуже гарно будуть відчувати і жити без "зазрєнія" совісті

У Велику вітчизняну також нічого не було, але воювали і відстояли. Я розумію що на вулиці 3 тисячоліття і рівень війни інший, але сидіти склавши руки і думати що у нас нічого немає - це уже поразка!!!! Ви здались навіть нічого не зробивши для СВОЄЇ перемоги.
Я виросла у селі де гуляла із сестрою у войнушки у справжніх військових окопах і ямах від бомб, які залишились ще після війни. А усі чоловіки за 50років були ветеранами війни!!!! І я плакала на кожне 9 травня просто від гордості за них.
А коли підросла то дізналась що один дідусь, який найбільше розказував про війну і гордився тим що він ветеран війни виявляється й не воював майже взагалі, забрали у останні дні коли ворог був під селом і його ранили у перший день, а решту війни він з госпіталя в госпіталь кочував і по тилу ошивася.
Але добре що таких приклад один був, бо інші заслуговують на пижиттєву повагу. Які про війну розповідали мало, але дуже любили жарти і анегдоти.
Було у нас 2 дідусі які у 16 пішли добровольця в 41, пройшли всю війну, дійшли до Берліну. І один вернувся інвалідом, а в іншого жодного поранення. І пам"ятаю, як він говорив товаришу: "Аби не пройшов з тобою всю війну плече до плеча ніколи б не повірив, що ти воював",