У Чернігові невідомі б’ють палицями по голові, є жертви. Так само побили й журналіста Ясенчука
У п'ятницю, 7 лютого, в Чернігові було здійснено напад на жінку в районі Подусівки , від завданих ударів постраждала померла . Наступного дня , о дев'ятій вечора , неподалік поліклініки на Шерстянці таким же чином було скоєно напад на іншу жертву. На щастя , цій жінці вдалося врятуватися. Про це пише чернігівське видання 4ernigiv.info
Також ПіК підтвердили ці факти в телефонній розмові в прес-службі чернігівської міліції.
Напади , ймовірно , проходили однаково: жертву пропускали , потім ззаду наносили удар металевим предметом , а потім били і грабували . У жертв зникли гроші та цінні речі.
За неофіційною інформацією , у міліції є зображення нападників з камер спостереження . На вигляд двоє з них звичайні підлітки.
Цікаво, що за цією ж схемою ввечері в неділю 9 лютого відбувся напад і на відомого в місті громадського діяча та журналіста Олександра Ясенчука.
Як повідомляв ПіК, напад на Ясенчука відбувся близько 21 години біля його будинку по вулиці Горького.
Троє невідомих молодого віку людей спочатку попросили закурити, а вже за хвилину почали наносити удари залізними палками по голові.Після нападу молодики забрали в Ясенчука мобільний телефон, 900 грн. та ключі.
У потерпілого було діагностовано закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку, йому накладено шви на розсічену ділянку шкіри голови. Від госпіталізації травмований журналіст відмовився. Як і писати заяву в міліцію.
Сам Олександр розцінює напад як переслідування за громадсько-політичну діяльність:
« Дана ситуація не зламала мене і я обіцяюсь не зійти з того шляху: журналіста, громадського діяча який я обрав. Сьогоднішня ситуація довела, що все серйозно. Нехай брати це буде для вас наука, будьте пильними, дотримуйтесь правил конспірації. Це революція. Я вірю в нашу справу, наші Ради, нашу самооборону, я вірю що з Божою волею ми досягнемо нашої мети», - написав він на своїй сторінці в фейсбук.
Додамо, що останнім часом Олександр Ясенчук, зокрема, координував передачу допомоги від чернігівців учасникам «Правого сектору» в Києві.
В Чернігівській міліції повідомили, що для встановлення обставин побиття Ясенчука за місцем мешкання потерпілого виїздила слідчо-оперативна група Чернігівського МВ УМВС у повному складі. Згідно з вимогами чинного законодавства, розпочала перевірку за фактом завдання громадянину тілесних ушкоджень.
Водночас в чернігівській міліції поки офіційно не заявили, що пов’язують всі три схожі за сценарієм випадки нападу на людей між собою.