Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: А что на ужин?  (Прочитано 1122397 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Tanichka

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
Re: А что на ужин?
« Reply #19020 : 08 Липня 2014, 20:55:55 »
Вибачте, що не по темі.  :)
Літературна мова значно відрізняється від розмовної.
РОЗМОВНА МОВА — особливий різновид літературної мови, яким послуговуються мовці в щоден. неофіц. спілкуванні. Р. м. властиві наддіалектні, загальнонац. ознаки, і водночас вона має регіональні особливості. Р. м. вважають також окр. стилем літ. мови (у польс. лінгвістиці з цим поняттям співвідносять поняття «культурний діалект»).
Тому можливе вживання таких слів як ПРОВІРЕНИЙ, НАТУШИЛА.
Як от, наприклад:
ПРОВІРЕНИЙ, а, е, розм. Дієпр. пас. мин. ч. до провірити. Струснув у пляшці розсип північної пшениці, На землях ленінградських провірений стократ (Микола Бажан, Вибр., 1940, 133);
//  провірено, безос. присудк. сл. — Будьте спокійні, — сказав вкінці незнайомий, — все провірено, листи дійдуть до адресата (Наталія Кобринська, Вибр., 1954, 210); Закон провірено літами, Вогнем, любов'ю і мечем — В новітніх планах — Ленін з нами, А ми в дерзанні — з Іллічем (Микола Нагнибіда, Вибр., 1957, 198).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 8, 1977. — Стор. 136.

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #19021 : 08 Липня 2014, 20:57:56 »
Вибачте, що не по темі.  :)
Літературна мова значно відрізняється від розмовної.
РОЗМОВНА МОВА — особливий різновид літературної мови, яким послуговуються мовці в щоден. неофіц. спілкуванні. Р. м. властиві наддіалектні, загальнонац. ознаки, і водночас вона має регіональні особливості. Р. м. вважають також окр. стилем літ. мови (у польс. лінгвістиці з цим поняттям співвідносять поняття «культурний діалект»).
Тому можливе вживання таких слів як ПРОВІРЕНИЙ, НАТУШИЛА.
Як от, наприклад:
ПРОВІРЕНИЙ, а, е, розм. Дієпр. пас. мин. ч. до провірити. Струснув у пляшці розсип північної пшениці, На землях ленінградських провірений стократ (Микола Бажан, Вибр., 1940, 133);
//  провірено, безос. присудк. сл. — Будьте спокійні, — сказав вкінці незнайомий, — все провірено, листи дійдуть до адресата (Наталія Кобринська, Вибр., 1954, 210); Закон провірено літами, Вогнем, любов'ю і мечем — В новітніх планах — Ленін з нами, А ми в дерзанні — з Іллічем (Микола Нагнибіда, Вибр., 1957, 198).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 8, 1977. — Стор. 136.
я не учитель и не языкознавец,я ЮРИСТ ( просто насмеялась от души и это в хорошем смысле этого слова )  :super: :-*

это без обид  ;)

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #19022 : 08 Липня 2014, 21:04:43 »
Я теж не мовознавець, а економіст.  ;)
« Останнє редагування: 08 Липня 2014, 21:13:58 від Tanichka »

Одуванчик

• Звезда форума
  • 093-750-29-33 Катя
« Reply #19023 : 08 Липня 2014, 21:29:55 »
Молодая картошка, курочка в рукаве, овощная нарезка, компот с печеньем.

Дивна

• Модератор
  • ★SuperStar★
  • (093)456 9443 viber, Оксана
« Reply #19024 : 08 Липня 2014, 22:17:44 »
у меня муж агроном и они проводят анализы ( смотрят как раз), так вот он сказал,что они нормальные.... Первые арбузы садят рано,потом срывают урожай и продают,а на место садят другие арбузы( они тоже нормальные), а вот третий урожай когда садят, то им не хватает какого то там ФАО (это он так говорит) и поэтому их обрабатывают,чтобы быстрее доспели. Так что отравиться можно арбузами в сентябре - октябре. Мы уже 2 неделю кушаем и не боимся и все живы и здоровы.( но мои проверенные в лабораторных условиях)
мы тоже арбуз уже попробовали. правда, в Херсонской области. и с собой привезли. спелый, сладкий :super:

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #19025 : 08 Липня 2014, 22:18:59 »
мы тоже арбуз уже попробовали. правда, в Херсонской области. и с собой привезли. спелый, сладкий :super:
ТАК МОЖНО КУШАТЬ И НЕ БОЯТЬСЯ , ЭТО ТОЧНО  :super:  :-*

Yuliasha

• Звезда форума
  • Любовь - это желание жить.
« Reply #19026 : 08 Липня 2014, 22:19:55 »
Салатик, кабачковые оладьи(наверное хит сезона :D), творожной мусс с ягодами.
Для того чтобы мысль преобразила мир, нужно, чтобы она сначала преобразила жизнь своего творца.

★Катя Май★

• Звезда форума
  • 0937648891
« Reply #19027 : 08 Липня 2014, 23:40:04 »
гречка, печень жареная,салат из овощей. Ребетенку картошка пюре, отварная печень. Десерт пряники и кофе с молоком.

Poli

• Звезда форума
« Reply #19028 : 08 Липня 2014, 23:51:28 »
тушеная картошка молодая, запеченное филе лосося, салат из салата и огурцов, арбуз

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #19029 : 09 Липня 2014, 08:49:38 »
Я теж вибачаюсь, що не по темі. Мабуть сьогодні не з тієї ноги встала,та щось змусило мене огризнутися. Ніколи не дозволяю собі насміхатися над людьми, показувати свою зверхність чи зарозумілість, тим більше виправляти привселюдно помилки ( в даному випадку вони надумані, вдруге написала б теж саме).Пані Смайлик- посміятися -це ваше кредо ? Це звичайна переписка з харчування, а не витяг до справи, виїмка, контрольна робота...ітд- де допускається лише  літературне і ділове мовлення. Я сподіваюся, що більшість людей такі як Tanichka- розуміють різницю в літературній і розмовній мові. :-*Мають бути хоч якість мінімальні, морально- етичні норми в спілкуванні у кожного з нас :-[ Я з народження спілкуюся лише українською, і дорікати  мені фразою "раз такой уж патриотизм, то язык нужно знать хорошо"- не варто було.Без образ- в мене не вийшло. Можливо ви мене не знаєте, але це не патріотизм (хоч я 100% патріот) і не данина моді...... цікаве явище, скільки в нас з'явилося фахівців коректорів і мовознавців саме з української мови, краще б звернули увагу на рос. писанину. >:D Пишу розмовною спрощеною мовою, зрозумілою в данному регіоні.
 А по темі, то  на вечерю треба приготувати щось з "творожка"- пишу бо так зрозуміліше і простіше і букв меньше, а не як говорю- з сирчика домашнього від рідної свекруні. :D Колись написала просто" сир", в темці подумали, що твердий, ще й рецепт попросили. ^-^ Желе з порічок зроблю для себе. А от що ситне приготувати для чоловіків-ще думаю :-\
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #19030 : 09 Липня 2014, 12:49:46 »
Я теж вибачаюсь, що не по темі. Мабуть сьогодні не з тієї ноги встала,та щось змусило мене огризнутися. Ніколи не дозволяю собі насміхатися над людьми, показувати свою зверхність чи зарозумілість, тим більше виправляти привселюдно помилки ( в даному випадку вони надумані, вдруге написала б теж саме).Пані Смайлик- посміятися -це ваше кредо ? Це звичайна переписка з харчування, а не витяг до справи, виїмка, контрольна робота...ітд- де допускається лише  літературне і ділове мовлення. Я сподіваюся, що більшість людей такі як Tanichka- розуміють різницю в літературній і розмовній мові. :-*Мають бути хоч якість мінімальні, морально- етичні норми в спілкуванні у кожного з нас :-[ Я з народження спілкуюся лише українською, і дорікати  мені фразою "раз такой уж патриотизм, то язык нужно знать хорошо"- не варто було.Без образ- в мене не вийшло. Можливо ви мене не знаєте, але це не патріотизм (хоч я 100% патріот) і не данина моді...... цікаве явище, скільки в нас з'явилося фахівців коректорів і мовознавців саме з української мови, краще б звернули увагу на рос. писанину. >:D Пишу розмовною спрощеною мовою, зрозумілою в данному регіоні.
 А по темі, то  на вечерю треба приготувати щось з "творожка"- пишу бо так зрозуміліше і простіше і букв меньше, а не як говорю- з сирчика домашнього від рідної свекруні. :D Колись написала просто" сир", в темці подумали, що твердий, ще й рецепт попросили. ^-^ Желе з порічок зроблю для себе. А от що ситне приготувати для чоловіків-ще думаю :-\
простите, я с вами не ругалась и не собираюсь ругаться...... Но вы пишите бред сивой кобылы ( я писала, что посмеялась от души) если вы не с той ноги встали, то это уже ваши проблемы,а не мои и постарайтесь свои горести и неудачи ( типо не стой ноги.....) пережить самомтоятельно, меня об этом уведомлять не нужно  ;) :-*

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #19031 : 09 Липня 2014, 12:51:48 »
У нас отварная картошечка, жареный хек, копченая ставрида, овощной салатик. Вишневый компот и сделала домашний квас на заквасках Виво, остались еще вчерашние слойки с вишней и как обычно арбузик!

Йожык

• ★SuperStar★
  • Добродушная пиранья)
« Reply #19032 : 09 Липня 2014, 13:06:26 »
Меланжик- одна из немногих,кто общается исключительно на укр.языке задолго до всех этих событий.
Так что ,Смайлик,чуток переборщили. ;)

Смайлик

• Звезда форума
« Reply #19033 : 09 Липня 2014, 13:08:22 »
я буду умнее и промолчу, никого я не обидела и виновной себя не считаю.......больше в этой дискуссии не участвую  :-*
« Останнє редагування: 09 Липня 2014, 13:16:41 від Смайлик »

alica

• Звезда форума
« Reply #19034 : 09 Липня 2014, 13:11:19 »
не смогла удержаться  ::) если учите других , то сами уж как -то соответствуйте
я буду умнее и промолчу, никого я не обидела и виновной себя не считаю.......больше в этой дискуссии не учавствую  :-*
учаВствую 
МЕД 2021
 АКАЦИЯ / СОТЫ / ЗАБРУС