Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Львов. Поделитесь впечатлениями  (Прочитано 43621 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

фрукта

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
Re: Львов. Поделитесь впечатлениями
« Reply #225 : 07 Травня 2014, 00:47:12 »
И есть ли у кого телефончики хорошего жилья снять на дня 3-4

Тут уже хвалили женщину, что квартиры посуточно во Львове сдает, отзывы были хорошие. Полистайте тему ;)

Oksana999

• Звезда форума
« Reply #226 : 08 Травня 2014, 22:43:54 »
Тут уже хвалили женщину, что квартиры посуточно во Львове сдает, отзывы были хорошие. Полистайте тему ;)
У меня остался вот такой номер Анжелы 050 297 78 14 (той самой, которую хвалили). Она нам пошла на встречу - даже сдала жилье на один день, хорошая женщина ;)

Ируся

• Звезда форума
  • 099-723-58-12
« Reply #227 : 11 Травня 2014, 10:58:41 »
Девочки, интиресует вопрос, кто ездил в мае на своем авто во Львов? не часто ли на КПП останавливали? Как обстановка на дорогах?

Helen

• Звезда форума
  • 093 46 20 151 Марина
« Reply #228 : 17 Червня 2014, 10:36:57 »
Девочки, а на Львов с Че идет поезд??прицепные вагоны?
или уже только с Киева??

Tina

• Звезда форума
« Reply #229 : 17 Червня 2014, 11:09:56 »
или уже только с Киева??
Только из Киева
Товары для дома, отдыха и развлечений https://invite.viber.com/?g2=AQAHEcuRdQaee0rC2KBILhSKqzz5sWen9tmVlCHdrNdd%2B2PL87pzj1A4y5PlrFZ%2B

Кто хочет, тот ищет возможность, а кто не хочет, тот ищет причины.

nata_di

• Звезда форума
« Reply #230 : 17 Червня 2014, 23:00:10 »
или уже только с Киева??
уже давно их нету >:(

Helen

• Звезда форума
  • 093 46 20 151 Марина
« Reply #231 : 18 Червня 2014, 00:18:59 »
Tina, nata_di спасибнула :)

LanaS

• Звезда форума
« Reply #232 : 01 Липня 2014, 16:55:36 »
От і ми відвідали Львів.  :super:Учора приїхали в Черінігів, а я ще до цього часу їду. Після трьох днів екскурсій та маси вражень у Камянец-Подільську та Львові ніг не відчуіваю. Дорога також дуже виснажує. Так що усвідомлення побаченого прийде пізніше.

Irisha creative)))

• ★SuperStar★
  • Viber 0635077938
« Reply #233 : 01 Липня 2014, 17:02:10 »
От і ми відвідали Львів.  :super:Учора приїхали в Черінігів, а я ще до цього часу їду. Після трьох днів екскурсій та маси вражень у Камянец-Подільську та Львові ніг не відчуіваю. Дорога також дуже виснажує. Так що усвідомлення побаченого прийде пізніше.

клево! :super: вы сами ездили или экскурсией?
Мы хотели в Камянец поехать... но экскурсию отменили, мало было желающих :(
На форум захожу редко. Пишите в вайбер или звоните.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #234 : 02 Липня 2014, 11:08:06 »
клево! :super: вы сами ездили или экскурсией?
Мы хотели в Камянец поехать... но экскурсию отменили, мало было желающих :(
Добиралися своїм ходом у чотирьох. У Камянець поїхали можна сказати спонтанно. Давно мріяли побувати у Львові, але у весь час щось заважало. От і зараз планували на День Конституції України та День молоді поїхати, але не зовсім були впевнені, що вийде.
І коли вже вирішили, що  їдемо, то забронювати квартиру на 3 доби було просто не реально. До того ж ми хотіли в історичній частині міста. Я обдзвонили десь з два десятки квартир, але  скрізь була бронь, лише в одній на вул. Ярослава Мудрого було вільно з 28 до 30 числа. Але ж їхати лише на 2 дні не охота, при тому, що у нас  було 4 вихідних.
От і вирішили один день провести в Камянці. І лишилися задоволеними. Побачили каньйон, замок, міську ратушу, коли дійшли до собора Петра і Павла, то він вже був, на жаль, зачинений. Дуже красиве місто. Там навіть торгові бутіки із сувенірами зроблені під маленькі будиночки. На шляху до замку дуже багато кафешок і магазинчиків із сувенірами. Кидається у очі  велика кількість квітів на вулицях біля будинків. В осоновному троянди, лілії, клематиси. Люди один перед одним нче змагаються у кого кращею Також сподобався приватний мотель по вул. Г.Сковороди. Власники розповідали, що будували будинок для своєї родини, а коли збудувати, то діти створили свої сімї і живуть окремо.
Побут відрізняються від нашої місцевості. Будинки, сараї усе обштукатурено, або обкладено плиткою. Паркани не такі високі, як у наших краях. Скрізь чистота і порядок.
Коли проїзджали села, то там також багато адмін будівель колгостів розвалено, занедбано, але такої кількості занедбаних приватних будинків, як у наших селах, я не побачила. Звичайно, що є, але одиниці. Видно, що люди роботящі, самодостатні.

Ну, а Львів, то вже окрема розповідь. Побували в соборі св. Юра, Домініканському соборі, соборі св. Марії Магдалени, Латинській катедрі, бачили оперний театр,  палац Потоцьких і у дворі цього палацу є виставка замків західної України, капличку Доїтів, піднімалися на Ратуш. Донька сходила в картинну галерею, побували на концерті органної музики "Токати і крельйони", правда син так притомився, що проспав усі 1,5 години. На площі Ринок саме проходила виставка ретроамвтомобілів, також було цікаво подивитися на справжні єгуари та ельдорадо, які випускалися в середині минулого століття.
Оскільки на кваритирі тільки снідали, то побували в Криївці і побачили їхню тематичну  виставу, в молочному барі, кавярні з музеєм копальнею та інших не таких тематичних  заклада, але не менш затишних.

Сподобалося.
 Але коли донька сказала, що хотіла б тут жити, то я зрозуміла, що це не моє. Я більше Чернігів люблю. Ну, і до того ж, при всьому тому Чернігів має певні переваги від Львова. Пригадую як Вакарчук в одному з інтервю розповідав, що коли переїхав зі Львовадо Києва , то не міг уявити як можна жити без бруківки :), то я особисто не уявляю як можна жити  з нею^-^. Мені у Чернігові вистачає на площі, а там увесь центр. Машини по ній несуться, такий шум стоїть. До того ж, добре що ми були у  зручному взутті, але як там ходити на підборах я не уявляю.
Зраз у Чернігові йде мова про створення велодоріжок, ну так у нас це ще можливо, а там в історичній частині це не раельно, дуже вузькі дороги і тротуари, а в деяких місцях взагалі тротуар тільки по одній стороні вулиці. Крім того, за 2 дні я не побачила жодного нормального магазина, люблю робити покупки в супермаркетах, а там ну майже усі магазинчики, такі наче ото шафу відкрив. Не скрізь є термінали, але я вже так звикла розраховуватися карткою. Тобто у мене такі не зовсім однозначні враження.
Але вцілому задоволені.
« Останнє редагування: 02 Липня 2014, 11:11:26 від LanaS »

Irisha creative)))

• ★SuperStar★
  • Viber 0635077938
« Reply #235 : 02 Липня 2014, 15:18:38 »
 :super: :super:
во Львове мы были, тоже сами ездили, понравилось очень. Сначала страшно было в чужой город не зная ничего вот так вдвоем ехать, а потом начиталась тут на форуме и поехали на годовщину свадьбы, незабываемо конечно :super: И легко все найти. Надо и в Камянец как-то поехать. Там тоже легко все найти? Экскурсовода например (во Львове в центре их очень много :D)

valka13

• ★SuperStar★
« Reply #236 : 02 Липня 2014, 15:25:54 »
Не попадалась темка на глаза , а то бы почитала на дорожку)

У меня как у  LanaS впечатления не однозначные)
Очень понравился Шевченковский гай) часа два ходили смотрели)

Такого прям рвения поехать туда еще раз как то нету, разве что за компанию с кем то чисто отдохнуть )
« Останнє редагування: 02 Липня 2014, 15:27:33 від valka13 »

Irisha creative)))

• ★SuperStar★
  • Viber 0635077938
« Reply #237 : 02 Липня 2014, 15:30:32 »
Валь, а где это? Мы только центр успели за два дня обойти... Хотим ещё, досмотреть другие интересности) Я наслаждалась там конечно, город романтический, но жить... ??? надо привыкнуть.

valka13

• ★SuperStar★
« Reply #238 : 02 Липня 2014, 15:37:13 »
Валь, а где это? Мы только центр успели за два дня обойти... Хотим ещё, досмотреть другие интересности) Я наслаждалась там конечно, город романтический, но жить... ??? надо привыкнуть.

Романтики я как то не заметила  :( На столько много народа, везде суета, сфотографировать толком ничего не возможно, кафешки почти всегда забиты, узкие улицы, )

мне центр на столько приелся ,жили неподалеку,  стопитсот раз по одним и тем же местам приходилось ходить :D
а гай от центра остановок может 5 на трамвае, там огромная площадь, http://lvivskansen.org/  , вот даже сайт есть)
Муж и с лука стрелял) и переодевались в их наряды)  ;D

А самое не приятное воспоминание - это когда поздним вечером в центре толпа молодежи полчаса кричала -путин уйло  ??? ла ла ла ла ла ла...
я конешно понимаю у каждого свое отношение,но орать об этом среди множества народа, показывать свое моральное развитие...как по мне некрасиво  :( :(

а в целом люди  приятные, всегда подскажут и помогут)
« Останнє редагування: 02 Липня 2014, 15:41:59 від valka13 »

LanaS

• Звезда форума
« Reply #239 : 02 Липня 2014, 16:23:18 »
Про путіна кричали скоріше за все гості міста.
У мене склалося таке вараження, що місцеві стримані люди і не так активно проявляють свої думки.
А гості напевно думають, що вишиванка - це  як пороль пропуск в Криївку.
Більше ніж упевнена, що у вишаванках, платтях розшитих бісером та тематичних футболках ходили приїзджі люди. Сама із сином були у вишиванках, бо подумала, ну от куди їх ще вдягати як не у Львів. Чоловік і донька були вдягнуті за погодою :)
Місцеві ж вдягаються, у так би мовити звичайний одяг. Хоч деякі і екстравагантні особистості зустрілися. Наприклад, екскурсовод на площі Ринок був вдягнутий у стилі 18 століття, і йому личив цей образ, ну а потім впали в око ще одна бабуся, як підліток та молода дівчина.
Хоча можливо я й помиляюся, бо і у Львові і проїзджали райцентр Чортків є вулиці і памятники С.Бандері, тому можу припустити, що людей ображає, коли їх називають бандерівцями і у відповідь справді можуть кричати пітін х-ла-ла-ла.

Kupi.cn.ua