Нема такої дитини в ОДЛ! Взагалі дитини такого віку , з таким іменем, з гнійним плевритом і потребою в переливанні плазми нема ні в реанімації, ні в хірургії, ні в гематології, про неї не знають ні гематологи, ні пульмонологи ОДЛ. Волонтер Оксана Рубан розповіла, що вони з гостинцями дитині приїхали в лікарню, по телефону (тому що в проханні вказаний) жіночий голос сказав, що от вона-мама- вже виходить в коридор до гостей... І все. Більше вона трубки не брала і до людей не вийшла... Я сьогодні говорила з жінкою "на тому кінці дроту", сказала , що хочу здати кров її доньці. - вона підтвердила, що вона Олена, мати Софії, що дитина лежить в ОДЛ " на Пирогова, з вікон видно станцію переливання крові", але на запитання в якому відділенні лежить дитина - почала казати, що "донор вже є", відділення не назвала, а потім заявила: "Не крутите мне голову!". І "відбилася". Оксана волонтер теж не змогла сьогодні до неї додзвонитися - жінка ця не бере трубку. От така історія. Ми довірливі і добрі, і намагаємося робити добро - хто б там що не казав. Але коли ось така фігня виходить - стає по-людськи образливо. Тим, хто здав для "тієї дитини" кров. Волонтерам, які не знаю чи й сплять і чи взагалі їдять тепер, - вони кинули все й кинулися до неї в лікарню - допомогти. Ну ладно. Нас обманути можна. Але Бог все бачить.
І кров, яку ви здали, дістанеться комусь з тих, хто її дуже потребує. Лише тільки не знаю як там на СПК прийнято поступати з "адресною кров'ю", яка саме для того пацієнта залишилася незапотребованою. В будь-якому випадку кров не пропаде, а піде тому, хто має в ній дійсну потребу. Тому не шкодуйте хто здав кров - ви зробили добро, вам добром і повернеться. Господь все бачить!
Дивно, що жінка ця, зателефонувавши вчора до волонтерів, плакала і просила донорів (Оксана Рубан тоді й написала на ФБ свій пост з криком про допомогу...), а сьогодні ця мати "морозиться"... Явні аферисти виманюють гроші і т.п. мат. цінності. А тут - донори. Поки що інформація ось така. Буде щось нове - повідомлю або пост відкоригую.