Дівчата, допоможіть вирішити суперечку з невісткою моєю
Недавно розмова зайшла про росіян-українців, прозвучала фраза "малий у вас "кацап", бо тато його (мій чоловік) такий же

Одразу скажу - чоловік мій народився і все життя в Україні живе, тато його з Росії, мама з України, та вони з братом себе вважають росіянами за національність - -Бог з ними, та при чому тут моя дитина?

Я народилась, все життя в Україні живу, тото мій і мама - також, далі в принципі намішано (бабусі-дідусі, і т.д. з Росії деякі). Поясніть мені, хто правий? Ми говоримо НЕ ПРО ГРОМАДЯНСТВО, а про національність.
На моє логічне (як на мене) питання
"А якщо у мене в 5му поколінні дідусь араб, і його нащадки - лише чолдовіки (адже за ними визначається національність), то я арабка???!!! " прозвучав лише сміх

Хочу в цьому розібратись, суто задля себе і свого сина. Для мене це принципове питання, так як "проросійські загони" зі сторони брата чоловіка та невістки - не рідкість

[/quote]
смотрела как-то передачу, про генетическое наследование, так вот, в вопросе "крови" наследственность идёт по матери. Короче если пробабушка,бабушка, мама украинки а папа кацап, то и дети украинцы,

в общем и такое есть мнение