Якщо врахувати історичні дані (яких все ж притримуються автори фільму), то султаншею новій наложниці не бути. Не знайшла я ніде згадок про існування в Сулеймана якоїсь сильної привязаності крім Роксолани. Навпаки, вичитала, що з плином часу Роксолана нарощувала свій вплив в гаремі й на сутана особисто. А потім нібито вмовила Сулеймана видати заміж всіх наложниць, видавши їм належне придане з державної казни... Що ж стосується саме персонажа нової улюблениці Сулеймана, то, як пишуть на різних сайтах, присвячених цьому серіалові, персонаж повністю видуманий; Для надання інтриги й пікантності серіалу. Я вже не кажу про "безневинно загублену Хюррем" нещасну Надю... Ну хотіли турки підкреслити жорстокість Роксолани, а особливих достовірних даних нема; от і придумали...Була б Роксолана туркенею - думаю, що не так би вони її характер змальовували...Хоча, заради справедливості, слід зауважити, що якщо ситуація з серйозною суперницею таки виникла в житті Хюррем, то вона б поступила приблизно, як фільм показує. Ага! Та й більшість з нас, якби трапилося бути на місці Роксолани, як би вчинили?.. Чекали б, доки нова фаворитка набереться сили й тихцем поштучно ліквідує дітей Хюррем та й її саму? Чи самій проявити жорстокість? Не забуваймо, поняття про гуманізм тоді було не в моді, та й виховання було відповідним... Я вже мовчу про дешеву вартість життя простолюдина.