Посол Росії в Раді Безпеки ООН Віталій Чуркін переплутав Шухевича та Шушкевича, коли лаявся на націоналістів (відео)
http://espreso.tv/new/2014/03/04/v_oon_rosiyany_poklaly_vynu_za_kryzu_v_ukrayini_na_poslidovnykiv_eks_lidera_bilorusiПерший голова Верховної ради незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич відреагував на цю заяву в коментарі «Радіо Свобода»:
"Ну, це прекрасно! Козел! Він не знав націоналістів українців?! Що ви кажете?", - вигукнув він
"Я думаю, що це демонструє так сказати "освіченість" і злість. Не можу цього коментувати. Що стосується цих російських імперіалістів, то вони всі однакові.
"Я дивуюся, чому такий недалекий Янукович. Він же міг оголосити дострокові парламентські вибори і залишився б президентом. Але очевидно, що на нього був потужний тиск, щоб ситуація стала такою, що довела б до російського втручання", - вважає Шушкевич.
"Можу тільки здогадуватися, що відбувається. Не міг він бути таким дурнем, коли бачив, що все обвалюється. Це російський сценарій, який з різними збоями реалізується. Дай Боже, щоб знайшлися сили, які б обмежили це хамське вторгнення", - сказав політик.
"Білорусь нічого доброго не чекає. У Білорусі диктатор, який так вже догоджає Росії Він зникне в той момент, коли Росія перестане його підтримувати", - додав він.