Добрий вечір. А хтось вже розібрався в "допомога від ООН 2220 грн". Я скільки не читала не можу зрозуміти, хто може її отримати. Моя знайома зараз на західній Укр, то отримана довідку про внутрішнє переміщення та перейшла по qr коду з неї і їй через 2 дні прийшли гроші. (Ніяких пільг не має, має лише 1 дитину).
А ми в селі за містом, то телефонувала в рай соцзахист, там нічого про це не знають 
https://www.unhcr.org/ua/43231-unhcr-is-launching-a-cash-assistance-programme-for-idps-ua.htmlВід ООН є два види допомоги (не плутати з допомогою для ВПО від держави):
1. Отримуєш qr-код (у Вінниці давали в ЦНАПі при оформленні довідки ВПО), вдома скануєш, вводиш дані і протягом 10 днів отримуєш грошовий переказ. Це одноразова допомога, щось близько 2400 на кожного члена родини.
2. Оформлення безпосередньо у спеціаліста ООН, який ваші дані вносить в базу з оригіналів документів. Розмір 2220 грн. на кожного члена родини протягом 3х місяців.
Перший і другий вид допомоги не повинні "перетинатися". Тобто, якщо оформили одну, то другу вже не оформиш.
АЛЕ, ті хто перший отримував qr-коди, ті ще змогли оформити два види допомоги. І вже отримали їх.
Але, зараз, на скільки мені відомо, то qr-коди вже спробуй знайти (говорю конкретно за Вінницю).
І як тільки запрацював цей вид допомоги, то її оформлювали не в усіх областях, а тільки: Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька та Івано-Франківська області.