Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..  (Прочитано 250773 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Kurabiye

• Звезда форума
Re: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..
« Reply #8250 : 28 Лютого 2020, 17:44:26 »
Все правильно. Они украинцы, украинский язык их родной. Мы тоже хотим иметь возможность учить не только украинский язык, но ещё и свой родной - русский.
ну так у чому проблема?
зробіть як вони у Канаді чи США - відкрийте приватні, недільні чи ще які школи росіської мови, якщо бажаючих багато, то все можна вирішити

До речі, хто знає, є російські мовні курсах у мовних школах? чи нема попиту?

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8251 : 28 Лютого 2020, 17:49:09 »
ну так у чому проблема?
зробіть як вони у Канаді чи США - відкрийте приватні, недільні чи ще які школи росіської мови, якщо бажаючих багато, то все можна вирішити

Это нужно решать на таком уровне? Зеленский во время предвыборной кампании обещал пересмотреть языковой закон, но...обещанного,  как известно)... Думаю, что достаточно много людей надеялись на это, мне тоже хотелось в это верить.
Запомни правило трёх "Н" -
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8252 : 28 Лютого 2020, 18:03:50 »
Зачем курсы? Лучше пусть так будет https://rebenok.cn.ua/index.php?topic=27814.10620 зачем напрягаться?
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

LIDO

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
« Reply #8253 : 28 Лютого 2020, 18:06:01 »
не треба про всіх росіян, бо це означає ні про кого конкретно

а поняття "всєгда" та ще й великими літерами від людини з  історичною освітою тим паче чути дивно ))
Конечно, я и не говорила ни про кого конкретно. Просто люди, которые русские по национальности, жили и в наших местах и в других районах Украины как грицца спокон-віку! Бок о бок со всеми другими национальностями. Как минимум, последние тысячу лет так точно....

а от ви конкретно переїхали сюди жити

Ага! Полтава ведь не Украина! И Харьков - не Украина.
Потому что мои родственники по линии папы родом из Харькова, а по линии матери - из Полтавы, где и я сама родилась....
Потом, правда, семь лет своей жизни провела в Монголии с папой-военным. Потому и получилось, что вернувшись в Чернигов, я имела возможность не изучать украинский язык как дочь военнослужащего.

Та навіть те, що я ЗОВСІМ не вивчала української в школі, не заважає мені вільно писати, читати, слухати та спілкуватися українською. Деякий час навіть статті до газети редагувала.
Тому вважаю, що для того, щоб населення навчилося вільно володіти державною мовою, зовсім не обов'язково УСІ школи переводити на українську мову навчання насильно! Достатньо просто навчитися поважати усіх жителів своєї країни незалежно від мови, якою вони говорять, або віросповідання, яке вони підтримують....

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #8254 : 28 Лютого 2020, 19:33:57 »
Да, в интернете можно выбрать любой язык, я это и делаю всегда. Ещё проблема в том, что если человек говорит о русских, русском языке, то его часто считают сепаром, врагом народа... Возникнет желание говорить об этом вслух? Конечно нет. Я опять возвращаюсь к соцопросу). Посмотрите на % людей, которые высказались "за" обучение на русском языке.
дозволю собі пораду - не змінюйте мову, навпаки читайте українською, все стане набагато простіше і дуже швидко
навіть просто писати на форумі українською дуже допомагає мізкам перестати напружуватись

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8255 : 28 Лютого 2020, 19:55:58 »
дозволю собі пораду - не змінюйте мову, навпаки читайте українською, все стане набагато простіше і дуже швидко
навіть просто писати на форумі українською дуже допомагає мізкам перестати напружуватись
Я выучила украинский язык, так как живу в Украине и понимаю, что его необходимо знать. Общение на неродном для меня языке не доставляет мне особого удовольствия и у меня нет цели поменять свою национальность.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

LIDO

• ★SuperStar★
« Reply #8256 : 28 Лютого 2020, 20:03:33 »
Я выучила украинский язык, так как живу в Украине и понимаю, что его необходимо знать. Общение на неродном для меня языке не доставляет мне особого удовольствия и у меня нет цели поменять свою национальность.
Согласна с тобой, Инна! Я тоже язык знаю, могу читать, слушать, общаться.... НО, все равно для меня это тяжело и особого удовольствия не доставляет. Так, поиграться только...

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8257 : 28 Лютого 2020, 20:33:17 »
Согласна с тобой, Инна! Я тоже язык знаю, могу читать, слушать, общаться.... НО, все равно для меня это тяжело и особого удовольствия не доставляет. Так, поиграться только...
Я говорю на украинском языке только в том случае, когда на русском нельзя. Ещё, когда ездили на западную Украину, там очень приятные люди встречались, просто самой этого захотелось, переходила добровольно на украинский, хотя...мое произношение выдавало меня с потрохами, но ничего они улыбались и никто не возмущался. Только одна женщина устроила большой скандал в автобусе, когда услышала, что я с мужем на русском языке говорю. Но, это исключение, которое везде может быть, там просто человек невоспитанный попался.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #8258 : 28 Лютого 2020, 20:50:59 »
ну життя воно таке, інколи доводиться їсти гірке замість солодкого )
не подобається, тяжко, важко, гидко-бридко - не розмовляйте, ви ж не претендуєте на роботу держчиновником чи офіціанткою у ресторані

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8259 : 28 Лютого 2020, 20:55:48 »
Конечно, я и не говорила ни про кого конкретно. Просто люди, которые русские по национальности, жили и в наших местах и в других районах Украины как грицца спокон-віку! Бок о бок со всеми другими национальностями. Как минимум, последние тысячу лет так точно....
Ага! Полтава ведь не Украина! И Харьков - не Украина.
Потому что мои родственники по линии папы родом из Харькова, а по линии матери - из Полтавы, где и я сама родилась....
Полтава досить зросійщена територія України. Пушкіну пам'ятник є, а ось Ользі Драгомановій (Олена Пчілка) навіщо? У всій Україні лише в Луцьку один-єдиний пам'ятник, а порахуйте скільки Пушкіну? Хто кого притісняє? ???

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8260 : 28 Лютого 2020, 21:07:08 »
Отдавала ребенка в школу - был русский язык, через год его отменили. Переведу в другую школу - нет гарантии, что и там не отменят. Что сказать, хороший закон. :-[
Межі російської мови обмежуються кордонами Росії, на цьому все, ви або приймаєте це або робите альтернативний вибір.

abvshka

• ★SuperStar★
« Reply #8261 : 28 Лютого 2020, 21:24:40 »
Межі російської мови обмежуються кордонами Росії, на цьому все, ви або приймаєте це або робите альтернативний вибір.
Я на русском языке разговариваю, а не на российском ;D и не нужно мне ставить условия.
НЕТ НИЧЕГО НЕВОЗМОЖНОГО!

Hamstell

• Постоялец
« Reply #8262 : 28 Лютого 2020, 21:37:25 »

Гарно сказано.
пс. Читаючи дописи деяких рузькоязичних, впевнююсь в необхідності екзамену на громадянство

Маруськин

• Звезда форума
« Reply #8263 : 28 Лютого 2020, 21:37:44 »
 У нас  сім'я російськомовна ( зараз пишу українською , бо в телефоні немає російської) :D , я державний службовець, пробачте , хто кого ущимляє, я спілкуюсь з людьми українською, але коли бачу, що потрібно російською- будь ласка... але коли відверто кажуть- ненав джу, не вмію- ось тут уже принципово ( найчастіше - це наші , з місцем народження - село... район ,,
 Громадяни росії -не наші , котрі туди виїхали - без проблем, іноземці , без проблем , чому в нашіх  такі понти незрозумілі ( не вчив , не знаю) є і молодь,яка ка мой родной русский , по факту не знає ні те ні се
Син вчив ртсійську як додаткову , українська йому важко... подолає
На роботі я думаю україгською, бо законодавство читаю виключно ...
Сьогодні відвідувачка з Криму була - пише заяву , питає а Крим як писать ,кому належить? Порвало- кажу здогадайтесь, вона мені - так у всих країн по- різному , а у вас як? Ні кажу , у всих країн одгаковл, тільки у вас по різному .

Tanichka

• Звезда форума
« Reply #8264 : 28 Лютого 2020, 21:42:19 »
Я на русском языке разговариваю, а не на российском ;D и не нужно мне ставить условия.

Саме російською, ви ж походите з Росії. Умови встановлює держава, а вона була є і буде формою тиску. Ви або приймаєте її закони або обираєте іншу. А то як кричати про права, то ви найперші, а про обов'язки, то вас не стосується?

Kupi.cn.ua