Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..  (Прочитано 257381 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Kurabiye

• Звезда форума
Re: Выборы! Выборы! Кандидаты... и другое..
« Reply #4725 : 30 Червня 2019, 17:57:03 »

У меня сын практически призывного возраста.
У меня тоже
справа в тому, що зараз воюють контрактники, загострення війни з боку Росії чи ОРДЛО чи України навряд чи буде, відверто кажучи.

у мене ось племінник має повернутися, строкову службу проходив спокійно й тихо у Чопі, ніхто нікуди його не відправляв воювати.
Ніхто його не ховав від армії, брат навіть підтримав і підштовхнув до служби.

Інша справа, якщо почнуть відверто здавати державу, ЛЮБОЮ ЦІНОЮ (с) підписувати мир, то може початися справжня громадянська війна, бо добробатів нараховують як мінімум 70 тисяч людей. І тоді війна буде поруч, а не десь на у Донецьку.

juli-juli

• Звезда форума
  • Стать: Жіноча
« Reply #4726 : 30 Червня 2019, 19:34:26 »
А кто вам мешает? Разговаривайте на украинском !
Топит против Рашки..мир любой ценой..
Вибачте, але я не можу знайти слів, щоб це прокоментувати.. краще промовчу.. :(
« Останнє редагування: 30 Червня 2019, 19:36:05 від juli-juli »

Smetana

• Звезда форума
« Reply #4727 : 30 Червня 2019, 20:00:29 »
При чем тут разговаривайте. Закон на русском не мешает разговаривать.
Это мне напоминает моих родственников из Мариуполя (муж тетки бывший кгбист, Украину терпеть не может, свиняча мова говорит). Тётка говорила: боюсь к вам ехать в гости, меня ж побьют, т.к. не умею говорить на украинском. Ёлки, а мы (твои родственники) с тобой на каком говорим? А сын твой, живёт во Львове, на каком говорит?  :walldash: :walldash: :walldash:
Да притом.
Почему все зацепились за мовний закон? Что не так было, не пойму?
Язык образовательного процесса - украинский;  делопроизводство, документооборот - украинский, СМИ - украинский; культура, телевидение, литература - везде был и есть украинский!

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #4728 : 30 Червня 2019, 20:02:09 »
Да притом.
Почему все зацепились за мовний закон? Что не так было, не пойму?
Язык образовательного процесса - украинский;  делопроизводство, документооборот - украинский, СМИ - украинский; культура, телевидение, литература - везде был и есть украинский!
а зараз що не так?
якщо мовний закон не заважає. то хай буде ))

Smetana

• Звезда форума
« Reply #4729 : 30 Червня 2019, 20:06:08 »
Вибачте, але я не можу знайти слів, щоб це прокоментувати.. краще промовчу.. :(
Промовчіть

Smetana

• Звезда форума
« Reply #4730 : 30 Червня 2019, 20:13:53 »
а зараз що не так?
якщо мовний закон не заважає. то хай буде ))
Та не заважає він нікому.
Тільки виникає питання: чому ті люди, які так щиро шанують , люблять і поважають свою мову (це висновок зроблений судячи з їх спілкування) не використовують її в своєму побуті?

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #4731 : 30 Червня 2019, 20:19:12 »
Та не заважає він нікому.
Тільки виникає питання: чому ті люди, які так щиро шанують , люблять і поважають свою мову (це висновок зроблений судячи з їх спілкування) не використовують її в своєму побуті?
ну, можна назвати як мінімум п'ять, а за бажання, то й більше, але мені здається, що головна - батьки в них не розмовляють і не розмовляли українською, а вже звідси йде все інше - і сором, що лексичний запас небагатий, що складно говорити - язик ламається, заважає русскоязычная челюсть, що важко підбирати слова тощо
Проте, було б бажання )) воно не так складно, як здається

juli-juli

• Звезда форума
« Reply #4732 : 30 Червня 2019, 20:50:42 »
Дуже боляче читати думки на кшталт : "Хто вам заважає розмовляти українською мовою".. та схожі вислови.. Напхані ми тією ватою по вінця, на жаль.
 „Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід, почування”. П. Мирний..

Окси-окси

• Звезда форума
  • Жизнь прекрасна!
« Reply #4733 : 01 Липня 2019, 00:08:32 »
Дуже боляче читати думки на кшталт : "Хто вам заважає розмовляти українською мовою".. та схожі вислови.. Напхані ми тією ватою по вінця, на жаль.
 „Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід, почування”. П. Мирний..
Пардон, не удержусь, затрону ! Вы же сама русскоговорящий человек, русскоговорящая гражданка Украины, может быть даже русскоговорящая этническая украинка)) К чему вот тут мовный вопрос.
Кто хочет, переходит на украинский, кто не хочет - не переходит. Проблемы нет.
Начинайте с себя сначала! Чтобы цитаты эти ( на мой взгляд, высокопарные) были Вашим кредо по жизни.
Внесите " найдорожче добро - мову, оту скарбницю, схованку людского духу кожного народу" в свой обиход,  а не только тут на форуме для образа, для красы постов своих  O:-)
Р.S. лично против Вас ничего не имею  :daisy:

Антошина мама

• ★SuperStar★
  • просьба к оргам-пишите мне про оплату в личку пож
« Reply #4734 : 01 Липня 2019, 00:41:33 »
Цитувати
А мне другое интересно. Все, кто здесь топит против Рашки и тд - ваши семьи были каким- то образом задействованы в АТО? Муж или брат или сын воевал там?   
Так точно. Очень даже 

juli-juli

• Звезда форума
« Reply #4735 : 01 Липня 2019, 07:05:01 »
Пардон, не удержусь, затрону ! Вы же сама русскоговорящий человек, русскоговорящая гражданка Украины, может быть даже русскоговорящая этническая украинка)) К чему вот тут мовный вопрос.
Кто хочет, переходит на украинский, кто не хочет - не переходит. Проблемы нет.
Начинайте с себя сначала! Чтобы цитаты эти ( на мой взгляд, высокопарные) были Вашим кредо по жизни.
Внесите " найдорожче добро - мову, оту скарбницю, схованку людского духу кожного народу" в свой обиход,  а не только тут на форуме для образа, для красы постов своих  O:-)
Р.S. лично против Вас ничего не имею  :daisy:
А хіба ми з вами особисто знайомі, що ви так впевнено говорите про те, що я "русскоговорящая"? :) В побуті я білінгвіст..Це залежить від оточення та ситуації.  В Чернігові багато людей,які спілкуються російською, тому з ними я говорю, відповідно, мовою, якою до мене звертаються..Але останнім часом маю змогу дуже часто бути у Києві, і ось там, як кажуть, "душа співає"..:)
 І варто пам'ятати, ми живемо а Україні. Тому я б вашу цитату трошки змінила:"Кто хочет, переходит на украинский, кто не
хочет - не переходит. Проблемы нет."
На відповідно:"Кто хочет, переходит на русский, кто не хочет - не переходит. Проблемы нет."  :daisy:
Вибачте, що питаю, а ви етнічна українка?
« Останнє редагування: 01 Липня 2019, 07:18:40 від juli-juli »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #4736 : 01 Липня 2019, 07:49:50 »
Всі, хто не міг намазати на хліб мову, віру, армію мають від сьогодні чудову нагоду мазати на хліб серіал "Свати". Липень, в країні зміни...

Окси-окси

• Звезда форума
  • Жизнь прекрасна!
« Reply #4737 : 01 Липня 2019, 08:45:23 »
А хіба ми з вами особисто знайомі, що ви так впевнено говорите про те, що я "русскоговорящая"? :) В побуті я білінгвіст..Це залежить від оточення та ситуації.  В Чернігові багато людей,які спілкуються російською, тому з ними я говорю, відповідно, мовою, якою до мене звертаються..Але останнім часом маю змогу дуже часто бути у Києві, і ось там, як кажуть, "душа співає"..:)
 І варто пам'ятати, ми живемо а Україні. Тому я б вашу цитату трошки змінила:"Кто хочет, переходит на украинский, кто не
хочет - не переходит. Проблемы нет."
На відповідно:"Кто хочет, переходит на русский, кто не хочет - не переходит. Проблемы нет."  :daisy:
Вибачте, що питаю, а ви етнічна українка?
Этничная, да.
На нашем форуме очень мало форумчанок, которые україномовні в постах своих всегда и задолго до обсуждения этой темы, и мовного закона....И Вы точно не из их числа. По верхам просмотреть язык Ваших сообщений не составило труда  ;D Человек пишет на том языке, на котором думает и говорит, если, конечно, нет задачи сознательно писать на каком-то другом)

Gulchitay

• ★SuperStar★
« Reply #4738 : 01 Липня 2019, 09:04:03 »
Этничная, да.
На нашем форуме очень мало форумчанок, которые україномовні в постах своих всегда и задолго до обсуждения этой темы, и мовного закона....И Вы точно не из их числа. По верхам просмотреть язык Ваших сообщений не составило труда  ;D Человек пишет на том языке, на котором думает и говорит, если, конечно, нет задачи сознательно писать на каком-то другом)
те, що етнічний українець думає і говорить російською - це наслідок роботи "селекціонерів" СРСР, а не власне бажання людини,
і якщо хтось перейшов на рідну мову - то це ж добре, так повинно бути

полегшу вам задачку: на форумі пишу українською відучора, можете не ритися в моїх повідомленнях   ;)

доречі , на форумі не можна обрати українську, це мінус, намагаюсь скрізь (вайбер, телеграм...) поставити українську, щоб російськомовна привита щелепа скоріше виправлялася...
« Останнє редагування: 01 Липня 2019, 09:11:05 від Gulchitay »

parashutist

• ★SuperStar★
  • Стать: Чоловіча
  • 0938442684
« Reply #4739 : 01 Липня 2019, 09:35:19 »
по-друге, навіть, якщо підлеглий винний, не можна вичитувати його на людях, так як і дітей не можна сварити, все дома, виклич, обматюкай, якщо душа просить, і вирішуйте проблему.
А на людях маєш бути однією командою, хіба що можеш сказати, хочу внести уточнення 1) 2) 3)

Какой еще командой, если тот министр не часть его команды? Почему он должен его покрывать на людях?)