Прочитала і я
цікаво, хто вів стенограму, він не знає половини учасників
Виступаючий? це прізвище таке? тоді вже виступаючий 1, виступаючий 2. Не говорячи, що нема такого слова виступаючий. Хоча там і російською писало з помилками. Понабирають неучів.
28 сторінок - Ляшко-Зеленський, хто кого переговорить. То телефони, то технічні працівники, то ви мене висміювали незаслужено, то помовчіть ...
Ляшко: До речі, щодо керуєте, пане Президенте, ви мені сказали, що не лідер, лідерство визначає Господь і характер, а не місце і крісла.
Зеленський В.О.:
- Просто слова.
Ляшко О.В.:
- За ці 5 років, тому що в мене у парламенті 20 депутатів.
Зеленський В.О.:
- А чому 20 у вас, а не 100?
Ляшко О.В.:
- Тому що Ви надомною незаслужено сміялися.
Стенограму опублікували, бо виникло питання, що депутати обдурили президента, на консультаціх, мовляв, домовилися про закриті списки, а на наступний день відмовилися від своїх слів.
Відверто про закриті списки на консультації говорила лише
Тимошенко: Ви сказали, що потрібен новий закон про вибори і Ви абсолютно праві. Але тільки не з відкритим списками, тому що пропорційна система з відкритими списками, вона напрацьована як, ну знаєте, така маніпулятивна ідіома у людей, а насправді це та ж сама мажоритарка тільки у профіль.
Сироїд: - проти мажоритарки
- прийняти виборчий кодекс
Ляшко: проведення виборів за старою виборчою системою це обман людей і чистої води авантюра.
Є й інший закон, який передбачає, умовно кажучи закриті списки, його можна трансформувати, його можна переглянути.
Хомутиннік Ми будемо підтримувати, якщо буде на це згода Закон про відкриті списки, який був прийнятий в першому читанні, якщо він буде доопрацьований із пониженням бар'єру до 3 %, то, я думаю, що ми зможемо найти консенсус.
Москаленко Я. депутатська група "Воля народу"ми вважаємо що потрібно приймати рішення про розпуск парламенту і все решта дискусій вже будуть іти з новообраним парламентом.
Богдан А.Й.:- Я постараюся дати відповідь. В даному Законі України потрібно внести два технічні питання, які ми хотіли би вам запропонувати.
Перше, в діючому Законі просто скасувати цю частину статте, які відповідають за частину мажоритарну. І другу частину це на розгляд ваш як парламенту зменшити прохідний бар'єр для того, щоб були все-таки голоси для прийняття цього рішення.
Все, оце й всі домовленності щодо змін до закону про вибори
за закриті списки Тимошенко лише, решта або проти, або нічого не говорила, або сказали, що хай новий президент вже з новим парламентом розбирається. Ну і Богдан не пропонував відкритих списків, від яких депутати на консультації відмовилися, а потім начебто передумали.
До речі тимошенко так стелилася, так стелилася, така вона була вся м'яка, хоч до рани прикладай