Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Українська мова.  (Прочитано 40228 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ассоль

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • 073 47 24 8 24 Viber
Re: Українська мова.
« Reply #420 : 24 Січня 2013, 11:03:02 »
<iframe src="http://vk.com/video_ext.php?oid=163323120&id=163202851&hash=a047414e821c9c06&hd=1" width="607" height="360" frameborder="0"></iframe>
Об оплате в личку, на форуме редко

m@ma

• Звезда форума
« Reply #421 : 24 Січня 2013, 11:04:31 »
Понятно. ну, я в этом деле не знаток, конечно... А логопед лечит заикание?
да, лечит логопед. но это довольно сложный, а иногда и долгий, процесс :(  . может быть много нюансов.  и, к сожалению, у мальчиков заикание лечится сложнее.                             

LanaS

• Звезда форума
« Reply #422 : 24 Січня 2013, 11:07:39 »
  :)) :)) :)) Шпендик_ДЕЦЛ :D  Роман ТРАХтенберг - Перепехненко  :super:
Ой, я не можу :))

White_Night

• Звезда форума
  • 093 910 45 47 Настя
« Reply #423 : 24 Січня 2013, 11:17:33 »
Дівчата досить гризні, може то сьогодні день такий... так і хочеться поскандалити- намагаюсь тримати себе в руках  :D
 А  тепер по темі ( Ви не помічали, що наша мова тільки росіянам поперек горла стала, жодна інша країна над нею не глузує)
є росіяни, а є москалі або кацапи. Росіяни - звичайні люди, які поважають інших, їх країну, мову і культуру. А в москалів менталітет такий -  вважають себе пупами землі. Грубий, егоїстичний, самовпевнений народ, котрий до того ж вважає, що України взагалі не може бути, тим більше української мови, називає її "малороським суржиком". от доки будуть у нас в Україні такі москалі, котрі вважають, що  " Украинский нужен только для учебы в Украине а так никому вин не потрибен", то і буде Україна пасти задніх, а згодом і стане автономією Кацапії.
P.S. В суперечку ні з ким вступати не збираюсь. Москалі, присутні у цій темі, доводьте свою точку зору, кидайте в мене капцями, хоч головою об стінку бийтесь. А як когось тут образила - вибачайте. На ображених воду возять  ;D
что можно сказать :-\ - свёкр у вас неадекватый человек. извините, если обидела.
я не ображаюсь, я теж так вважаю  ;D

Купава

• Звезда форума
  • Меня зовут Света. Обращаться ко мне на ТЫ!!!
« Reply #424 : 24 Січня 2013, 11:20:48 »
є росіяни, а є москалі або кацапи. Росіяни - звичайні люди, які поважають інших, їх країну, мову і культуру. А в москалів менталітет такий -  вважають себе пупами землі. Грубий, егоїстичний, самовпевнений народ, котрий до того ж вважає, що України взагалі не може бути, тим більше української мови, називає її "малороським суржиком". от доки будуть у нас в Україні такі москалі, котрі вважають, що  " Украинский нужен только для учебы в Украине а так никому вин не потрибен", то і буде Україна пасти задніх, а згодом і стане автономією Кацапії.
P.S. В суперечку ні з ким вступати не збираюсь. Москалі, присутні у цій темі, доводьте свою точку зору, кидайте в мене капцями, хоч головою об стінку бийтесь. А як когось тут образила - вибачайте. На ображених воду возять  ;D

підтримую на 100% :beer:
Счастье нельзя купить, счастье можно родить.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #425 : 24 Січня 2013, 11:21:28 »
На Різдво цієї зими їздили до брата у Львівську область, там цілий тиждень розмовляли українською, то був кайф, навіть чоловік потім всім хизувався  ;) Там класно, люди набагато добріші і гостинні. Чоловік сказав, що будем кожного року туди їздити  ;D
У Львові розмовляти українською, тож добре, а от в Одесі, так вже майже подвиг. Коли моя донька приїхал з Одеси і розповіла, що з бабусею говорили виключно українською, я аж розхвилювалась.

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #426 : 24 Січня 2013, 11:25:48 »
P.S. В суперечку ні з ким вступати не збираюсь. Москалі, присутні у цій темі, доводьте свою точку зору, кидайте в мене капцями, хоч головою об стінку бийтесь. А як когось тут образила - вибачайте. На ображених воду возять  ;Dя не ображаюсь, я теж так вважаю  ;D
погоджуюсь, то я узагальнила невдало. Дійсно є росіяни і є  кацапи :D
Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

RedHead

• ★SuperStar★
  • жить - хорошо!!!!! а хорошо жить - ещё лучше))
« Reply #427 : 24 Січня 2013, 11:42:01 »
погоджуюсь, то я узагальнила невдало. Дійсно є росіяни і є  кацапи :D

ну я бы так не говорила...зачем народности обижать?  ???  чтоб в ответ услышать, что есть украинцы и хохлы?  :-\  Мне кажется, есть украинцы и россияне, а БЫДЛО есть и там, и тут  ;)  и в Америке, и в Европе!

LanaS

• Звезда форума
« Reply #428 : 24 Січня 2013, 11:49:43 »
P.S. В суперечку ні з ким вступати не збираюсь. Москалі, присутні у цій темі, доводьте свою точку зору, кидайте в мене капцями, хоч головою об стінку бийтесь. А як когось тут образила - вибачайте. На ображених воду возять  ;Dя не ображаюсь, я теж так вважаю  ;D

Коли в доньки в школі  другою іноземною запровадили російську мову я подумала, ну й добре.
Коли мовний закон приймали, то подумала, що воно ж якось не зовсім доречно, але що ж тут можна зробити. То робіть, що хочете.  Навіть і не вникала у суть. Вдома і слова не сказала з приводу нововведень. Хоча донька і її друзі (розмовляючи російською), за українську мову горою стоять. Я це пояснюю генетично закладеною інформацією.
Але коли, люди отак впевнено дозволяють собі запросто ляпать ....як то кажуть об дорогу, то цього я подарувать неможу.

Меланжик

• Звезда форума
  • Аліна
« Reply #429 : 24 Січня 2013, 11:53:51 »
а я нікого не ображала, і нічого проти росіян не маю
 ще раз цитую,  І ПОГОДЖУЮСЬ НА ВСІ 100%

Щоб побачити веселку, треба пережити дощ.

Роблю солодкі букети!

LanaS

• Звезда форума
« Reply #430 : 24 Січня 2013, 12:08:18 »
"малороським суржиком".
Стосовно суржика, то він є і в Росії, і в Штатах, він скрізь.
Слово суржик спочатку застосовувалось в аграрній сфері і означало мішанину не чистого зерна. Вже згодом слово було перенесено на мовний грун і означає не чисту мову.

А культуру мови актуальна для всіх. І чернігівська  російська однозначно, що відрізняється від московської. Це так до слова.

White_Night

• Звезда форума
  • 093 910 45 47 Настя
« Reply #431 : 24 Січня 2013, 12:38:10 »
Стосовно суржика, то він є і в Росії, і в Штатах, він скрізь.
Слово суржик спочатку застосовувалось в аграрній сфері і означало мішанину не чистого зерна. Вже згодом слово було перенесено на мовний грун і означає не чисту мову.

А культуру мови актуальна для всіх. І чернігівська  російська однозначно, що відрізняється від московської. Це так до слова.

ні-ні, це взагалі всю українську мову москалі вважають суржиком, що поняття " українська мова" не існує взагалі. ось стаття: http://cerkva.info/uk/publications/articles/1133-rodin.html
Рыбка, якщо по барабану, чого в темку залізли? просто своє "Фє" висказати? Тепер полегшало?

LanaS

• Звезда форума
« Reply #432 : 24 Січня 2013, 12:53:33 »
ні-ні, це взагалі всю українську мову москалі вважають суржиком, що поняття " українська мова" не існує взагалі. ось стаття: http://cerkva.info/uk/publications/articles/1133-rodin.html
[b

Ой, я читать точно не буду.
То нехай барабанщики насолоджуються, черпають агрументи самоствердження та примарні докази своєї позиції.

LanaS

• Звезда форума
« Reply #433 : 24 Січня 2013, 12:59:48 »
На продовження теми про суржик
« Ответ #7789 : Сегодня в 12:20:57 » http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=24570.0
Я люблю читать на украинском, но только украинских авторов, а если перевод с англ, немецкого и т.д., то лучше воспринимаю на русском.
А по поводу разговорной речи... Кто был в Мене или знает лично людей с Мены, те знают какой ужасный там диалект, но я в Мене родилась и выросла, и в повседневном разговоре местные жители даже не задумываются о том, как это звучит   Так вот, наша учительница украинского языка, которая в повседневной жизни разговаривает только на "щирій українській мові", нам говорила приблизительно так: "Діточки, ніколи не забувайте мови свого регіону, діалекти існували споконвіку і вони мають право на життя! Виїжджаєте з Мени, розмовляйте українською, російською, англійською, але коли повертаєтесь додому, спілкуйтеся на своєму менському діалекті"
Мне лично проще разговаривать на русском языке, хотя в моем дипломе значится "учитель української мови та літератури"   Но если ко мне обращаются на украинском языке, отвечаю на украинском...А в Мене конечно же говорю на своем родном диалекте

White_Night

• Звезда форума
  • 093 910 45 47 Настя
« Reply #434 : 24 Січня 2013, 13:03:00 »
Ой, я читать точно не буду.
То нехай барабанщики насолоджуються, черпають агрументи самоствердження та примарні докази своєї позиції.
і їдуть на родіну-Кацапію, їх там зрозуміють
 :)) тицьнула "дякую" під авою за підтримку і влучно сказане твердження

Kupi.cn.ua