Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Обо всём  (Прочитано 1619524 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Hamstell

• Постоялец
Re: Обо всём
« Reply #25845 : 24 Травня 2020, 21:53:07 »
чехи спросили, почему я украинка на русском говорю, когда ,, русаки,, с нами воюют??? Тут я охренела и задумалась, кто же мы такие....
Я, етнічний білорус, для себе знайшов відповідь на початку 2014- го

Glanna

• ★SuperStar★
  • Стать: Жіноча
  • Если проходите сквозь ад - не останавливайтесь
« Reply #25846 : 24 Травня 2020, 22:57:25 »
Девочки, есть из вас кто-то из Закарпатья или кто историю Украины знает из альтернативных источников? Недавно наткнулась в ФБ на осуждение темы, где люди из этой области писали,что они не украинцы, а русины. То,что там люди другие, это я уже заметила. Любят свое Закарпатье. Многие на заработки ездят 20 лет и домой,  туда-обратно. Они боролись за свою независимость. Только ж как и от кого,если там территория метр на два...короче, интересно мне,как оно реально все по истории было, гуглом пользоваться умею)))) Черновол перед смертью говорил, что Украины не будет со временем. Что нет у нас нации единой, за уши территории притянуты. Мне это уже все больше заметно. Особенно, когда чехи спросили, почему я украинка на русском говорю, когда ,, русаки,, с нами воюют??? Тут я охренела и задумалась, кто же мы такие....
Был такой французкий картограф и инженер Гийом Боплан.
В 1650 году он выпустил "Описание Украины", это первая подробная карта Украины и Крыма и небольшое описание быта и традиций. Труд весьма занимательный, хотя любителям казачинны не понравится. Очень он их нелециприятно описывает в мирной жизни.
Боплан прожил в Украине около 15 лет, построил в Кременчуге оборонительную крепость. В общем, неплохо разбирался.
Так вот, территория, которая находилась право по Днепру в картах именуется Руськие земли, слева - Московития. То есть справа - русины или руськие, слева - московиты. За Кременчугом начиналось Дикое поле.

Катеринушка

• ★SuperStar★
« Reply #25847 : 24 Травня 2020, 23:08:31 »
Был такой французкий картограф и инженер Гийом Боплан.
В 1650 году он выпустил "Описание Украины", это первая подробная карта Украины и Крыма и небольшое описание быта и традиций. Труд весьма занимательный, хотя любителям казачинны не понравится. Очень он их нелециприятно описывает в мирной жизни.
Боплан прожил в Украине около 15 лет, построил в Кременчуге оборонительную крепость. В общем, неплохо разбирался.
Так вот, территория, которая находилась право по Днепру в картах именуется Руськие земли, слева - Московития. То есть справа - русины или руськие, слева - московиты. За Кременчугом начиналось Дикое поле.
Ну запорожцы и в нашей-то истории не совсем лицеприятно описаны ( я сейчас не говорю о школьных учебниках).

Glanna

• ★SuperStar★
« Reply #25848 : 24 Травня 2020, 23:15:35 »
Ну запорожцы и в нашей-то истории не совсем лицеприятно описаны ( я сейчас не говорю о школьных учебниках).
;D ну у нас же обычно дальше учебников никто не читает

juli-juli

• Звезда форума
« Reply #25849 : 25 Травня 2020, 00:52:02 »
Девочки, есть из вас кто-то из Закарпатья или кто историю Украины знает из альтернативных источников? Недавно наткнулась в ФБ на осуждение темы, где люди из этой области писали,что они не украинцы, а русины. То,что там люди другие, это я уже заметила. Любят свое Закарпатье. Многие на заработки ездят 20 лет и домой,  туда-обратно. Они боролись за свою независимость. Только ж как и от кого,если там территория метр на два...короче, интересно мне,как оно реально все по истории было, гуглом пользоваться умею)))) Черновол перед смертью говорил, что Украины не будет со временем. Что нет у нас нации единой, за уши территории притянуты. Мне это уже все больше заметно. Особенно, когда чехи спросили, почему я украинка на русском говорю, когда ,, русаки,, с нами воюют??? Тут я охренела и задумалась, кто же мы такие....
Черновол перед смертью говорил, что Украины не будет со временем. Что нет у нас нации единой, за уши территории притянуты. Мне это уже все больше заметно.
В якій це праці В. Чорновола ви таке прочитали? Назву, будь ласка.
« Останнє редагування: 25 Травня 2020, 00:54:04 від juli-juli »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25850 : 25 Травня 2020, 01:30:12 »
ну у нас дійсно повно різного народу )) русини (це не росіяни), гуцули, лемки,  бойки, поліщуки, не говорячи вже про болгар, мадяр, румунів, росіян, греків тощо. До речіц на Закарпатті мадяр куди більше русинів

Ви десь бачили країну чисто з одного етносу? невже німці - це одна нація? баварці дуже з цим не погодяться. А каталонці в Іспанії вони іспанці чи ні? А чукчі з ненцями вони росіяни чи як?

Мені так подобаються оці пропагандистські вкиди думок населенню, що Україна, то якесь таке штучне утворення, що нафіга воно здалося, і ваще миодинарот.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25851 : 25 Травня 2020, 01:34:59 »
Отож. История тоже переписывалась много раз. У каждого своя правда. Но наша область как-то без особых страданий в плане независимости. Никогда не слышала, чтоб мы под кем-то были и стремились вызволиться.
ну не сама гарна риса до речі, говорить, що нам по барабану під ким жити
а якщо з історичної точки зору, то ми після занепаду Чернігівського князівства були в литовському князівстві, а потім під Росією (був ще період Гетьманщини, але то таке, козаки все одно, то під одним прапором ходили, то під іншим)

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25852 : 25 Травня 2020, 01:41:10 »
а в цілому інколи задумуюся, як так сталося, що у нас нація не утворилася за стільки сторіч?
в той час, коли наші сусіди формували нації та лержави, у нас казна що творилося.
Росія із малого задрипаного Московського кнізівства у 13 сторіччі виросла до імперії. Поляки з того самого часу створили державу та монолітну націю із божевільним гонором. Навіть Молдова змогла створити державу тоді. Білоруси і ті Литовське князівство могутнє створили. (всі ж знають, що литовське князівство - то не Литва, а литвини=білоруси? :) ))
А мииииии, було населення, була територія, а ні нації, ні держави

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25853 : 25 Травня 2020, 01:58:44 »
Тут уж,,де ви це прочитали,, не надо спрашивать.
я не сказала, що ви робите ці вкиди, ви їх сприймаєте
нащо далеко ходити в інший регіон, ви навіть із сусідами різні, інколи ну дуууже

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25854 : 25 Травня 2020, 02:11:22 »
А мы страдали от того,что были под кем-то? Может, нам нормально было. Наверно, и язык нам не особо навязывали. И религию. Потому что нет у нас в фольклоре такого страдания. Повезло Чернигову.
ще раз скажу, що не сама гарна риса, нема чим пишатися
у нас і зараз ніхто не страждає особливо, аби холодильник був повний, а там хоч німці, хоч китайці, хоч марсіани

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25855 : 25 Травня 2020, 02:14:45 »
Он с Галычины. Так прям упрекает в своих видео уроках, что есть у него друг и говорит по-русски. Хотя украинец. Потому что жил в военном городке.
тю, я знаю купу львівян, які народилися, виросли у Львові і говорять російською
щодо різності, ну так навіть від села до села у нас народ різний, оно у нас є поговінка: хороша людина, але березенець )) і це ж не про етнос, а про жителів конкретного містечка
або їдеш трасою, 2 села поруч, одне торгує на трасі, аж гай гуде, а в іншому хоч би хто вийшов і щось виніс
і ще раз зверну увагу, що в любій країні різні регіони відрізняються один від іншого, ми у цьому зовсім не унікальні,
баварці спочактку себе вважають баварцями, а потім вже німцями )) там такий націоналізм шо мамо рятуйте
а каталонці, а італійці - сицілійці
« Останнє редагування: 25 Травня 2020, 02:19:52 від Kurabiye »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25856 : 25 Травня 2020, 02:31:39 »
Так вот я ж завидую им, что люди несут этот этнос в себе. А мы...другие.И язык. Реально мы говорим на чужом языке. Значит, не чувствуем гнёта, дискомфорта. Наверно, у нас тут был не такой украинский язык.  :-\
у нас він не встиг сформуватися. ми не встигли створити державу. Нація та мова на її основі формуються.
я ж кажу, після занепаду Чернігівського та Київського князівств ми не змогли сформувати державу. Всі сусіди змогли, а ми ні. Вони формували державу з 13  сторіччя, вже у 15 ст. вони були великими державами, те ж Московське князівство, Польща, Велике Литовське князівство, Молдова
а у нас ще якось Галицько-Волинське князівство трохи протрималося і теж накрилося мідним тазом.
Ми просто почали формувати націю набагато пізніше ніж наші сусіди. Те, що вони пройшли у 13-15 ст, ми почали лише у 16-17 ст. Тому особливо і не журилися таким станом, так що ми зараз проходимо все те, що мали пройти років 500 тому
« Останнє редагування: 25 Травня 2020, 02:54:31 від Kurabiye »

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25857 : 25 Травня 2020, 02:38:11 »
Мне вообще не нравится это отделение и распад государств. Та же Чехословакия 100 лет назад была, а распалась в 90-х. И те все Боснии,Герцеговины. Пиндюрки на карте мира. Ничего хорошего. Но все идет не к объединению, а распаду. В целом. Малейший конфликт и всё. Даже не верится, что у нас такое случилось на Востоке.
відверто кажучи, розпад та об'єднання - це нормальне історичне явище. Страшну річ напишу - навіть розпад - об'єднання для України теж нормальне явище, як би нам цього не хотілося. Хоча з точки зору історії навіть війни - нормальне та природнє явище, історія гуманність не дуже поважає, там свої закони.

Минулого року я так переживала, так психувала, до сліз, а потім заспокоїлася, сказала, ну значить ще рано нам державу мати, розпадемося - ну правнукам буде більше роботи.

Kurabiye

• Звезда форума
« Reply #25858 : 25 Травня 2020, 02:39:46 »
Вот случайно на ФБ наткнулась. Видимо, в воскресенье  кто-то майданил? От 23 мая пост и видео обращение агитационные .
"завтра о 14.00 буду на Майдані, бо мені не «какая разніца».
Щоб наша країна не стала #потерпілою, треба за неї боротися!

До зустрічі!"
А мы ничего не знаем))))) А люди веками готовы бороться. :wacko:
у недулю була акція на річницю вовиного правління Стоп капітуляція ) мітинг, пройшлися вулицями, трохи так народу зібралося

Glanna

• ★SuperStar★
« Reply #25859 : 25 Травня 2020, 08:24:00 »
Так вот я ж завидую им, что люди несут этот этнос в себе. А мы...другие.И язык. Реально мы говорим на чужом языке. Значит, не чувствуем гнёта, дискомфорта. Наверно, у нас тут был не такой украинский язык.  :-\
В нас столько всего намешано, что уже не поймешь, где свое, а где чужое.