Свого часу мені такий відгук був би корисним. Тому сподіваюся, що мій опис комусь стане в нагоді.
Маю деякі симптоми які змусили мене звернутися до проктолога. Вирішила до приватного. Так дорожче, але комфортніше. Начитавшись відгуків пішла в клініку Тесла до Сащенко Наталії Леонідівни.
Щодо підготовки. Під час запису розповідають, що за 1.5-2 години до прийому необхідно зробити мікроклізму, щоб очистити пряму кишку. Якщо маєте гострі симптоми болі, кров то клізму можна не робити, достатньо звичайного випорожнення і помитися.
Я використовувала мікроклізму Енема-Селла. То був ще той квест
Спочатку хотіла зробити то у ванній. Але як виявилося чи ванна замала, чи я завелика

для неї. Було дуже незручно. Я б радила якщо є можливість то робити це на дивані підстеливши щось, бо рідина може витікати. А загалом все як у інструкції. Єдине з чим виникли проблеми то це з відкриванням клізми. Тому якщо хтось також буде використовувати таку клізму то розповідаю, що тагнути вверх треба не всю пластмасову кришку,а саме тонку частину (трубочку). Там де вона знизу припаєна до кришки відбудеться розрив. Обережно, бо пляшка з м'якого матеріалу і при відкритті можуть бути бризки.
Тепер щодо самого прийому. Я прийшла за 5 хвилин до назначено часу і зайшла точно по графіку. Це якраз одна з причин чого я обрала приватну клініку, щоб не очікувати під кабінетом. Нервові клітини також треба берегти

.
Спочатку опитування щодо симптомів, наявність хронічних захворювань, які ліки приймаєте на постійній основі, чи є алергічна реакція на ліки тощо.
Потім власне огляд на кріслі по типу гінекологічного. Але воно м'яке і зручне, а не тверде, холодне як державній поліклініці. І свіжа простинка на ньому. Дають бахіли. Прощупування живота. Пальцевий огляд з використанням гелю знеболюючого. Кілька хвилин.
Читала на сайті, що є ще інші види дослідження - аноскопія і ректоскопія. Але мені вони не знадобилися.
Потім власне діагноз, рекомендації щодо лікування, роблять роздруківку.
Дівчата, бережіть здоров'я 🌷
Не відкладайте похід до лікаря.