#пісний_майонез
Майонез
на розсолі з консервованого горошку
Розсіл 150 мл.
Лимоний сік 2-3 ст.лож.
Гірчиця пастоподібна 1 ч.л.
Сіль 1 ч.л
Цукор 2 ч.л.
Олія 300-350 мл.
Часник,зелень,спеції куркума за вашим вподобанням і смаком.
Майонез
На відварі домашньої квасолі
Олія 300-350 мл.
Відвар 150 мл
Цукор 2 ч.л.
Лимоний сік 2-3 ч.л.
Сіль 1 ч.л.
Гірчиця 1 ч.л.
Куркума на кінчику ножа
Майонез з авокадо
Авокадо 1 шт( м'яке ,стигле)
Олія 100 мл.
Лимоний сік 3 ст.лож.
Гірчиця 1 ч.л.
Тмин 0.5 ч.л.( по бажанню)
Сіль
Чорний мелений перець
Авокадо очистити від шкірки,нарізати шматочками.В чашу даємо авокадо,сіль, перець,лимоний сік, гірчиця ,збиваємо до однорідної маси.
Далі все робимо так саме, як з відваром квасолі
В чашу вилити розсіл , лимонний сік,сіль,цукор, гірчицю - збити блендером декілька секунд,до утворення пінки, побіління.
Включити блендер,не відриваючи від дна чаші,починаємо збивати, на середній швидкості і одночасно додавати маленькою цівкою олію, регулюємо густину на свій розсуд,менше олії то буде рідкий,а більше - густий.
Готовий майонез в суху і чисту банку, зберігається в холодильнику до 5 днів,стає ще густішим і смачніший.