а у меня ре мяско (кролик,телятина)с года ел ровно 6мес,а потом перестал,а за сосисками труситься,я стараюсь не давать но иногда когда не успела спрятать то грешу и даю,а куда деваться
Харчування дитини у віці від 12 місяців до 3-х років
3.4.1.Загальні положення
Важливо
в цей період сформувати у дитини принципи здорового харчування, які в
послідуючому будуть сприяти її здоровому розвитку та збереженню здоров’я.
Процес формування навичок здорового харчування буде більш успішним, якщо харчування
усієї сім’ї буде відповідати цим принципам.
Діти
віком старше року можуть вживати їжу, яку їдять дорослі із сімейного столу.
Рекомендоване число годувань для дитини складає не менше 5-ти разів на день –
три основних та два додаткових прийоми.
Основні принципи здорового харчування дитини віком 1-3 роки
1)
Продовжувати грудне
вигодовування і на другому році життя.
2)
Раціон харчування дитини
повинен бути різноманітний, щоденно повинен містити свіжі овочі та фрукти.
3)
Рекомендовано нежирні сорти
м’яса, риби, печінка, яйця.
4)
Страви повинні бути м’якими,
кашоподібної гомогенної консистенції у вигляді пюре, суфле, тефтельок, парових
котлет, а фрукти та овочі дрібно порізані. З появою корінних зубів у дітей, їжа
за консистенцією може бути такою, як у дорослих.
5)
Використовують в раціоні
кисломолочні продукти.
6)
Для профілактики йододефіцитних
станів, при приготуванні їжі, слід використовувати йодовану сіль.
7)
Їжа повинна піддаватися
ретельній кулінарній обробці і даватись дитині, не пізніше, ніж через 30 хвилин
після приготування.