продолжение о яготинских продуктах
Молочний альянс
Шановні наші споживачі, партнери!
Як ми і обіцяли, інформуємо вас, що ПАТ “Яготинський маслозавод” отримав результати експертизи молочної продукції, яка 21 вересня 2016 року була відправлена на дослідження. Нагадаємо, що в ході першої екскурсії на завод, споживачі продукції ТМ “Яготинське” в цеху експедиції із вже запакованих до продажу упаковок, відібрали продукцію, проконтролювали її пломбування, а потім представники, відібрані жеребкуванням, разом з представником заводу відвезли на дослідження до двох лабораторій, сертифікованих до вимог європейського стандарту ISO 17025: Всеукраїнського державного науково-виробничого центру стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметртестстандарт) та до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. На експертизу були направлені Молоко 2,6% жиру, Сметана 21% жиру, Масло солодковершкове 73% жиру, Йогурт «Полуниця» 1,5% жиру, Кефір 2,5% жиру, Сир домашній 0,6% жиру та Закваска «Висівки-злаки». За вибором споживачів, які брали участь в першій екскурсії, відібрана продукція була перевірена за наступними показниками:
1. Всеукраїнським державним науково-виробничим центром стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметртестстандарт) вся продукція була перевірена на:
- антибіотики
- мікробіологію
- масову частку жиру
Додатково, сир, йогурт, закваска, кефір, сметана — на молочнокислі бактерії, а масло солодковершкове 73% — на наявність рослинних жирів
2. Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було перевірено:
- Молоко 2,6% — на антибіотики, жир, мікробіологію
- Закваска «Висівки–злаки» — на мікробіологію
- Кефір 2,5% — на молочнокислі бактерії, жир
- Сметану 21% — на молочнокислі бактерії, жир, мікробіологію
- Йогурт 1,5% «Полуниця» — на мікробіологію
- Сир домашній 0,6% — на мікробіологію та на молочнокислі бактерії.
- Масло солодковершкове 73% — на наявність рослинних жирів.
Результати експертиз, сканкопію яких ми додаємо до цього посту, довели, що антибіотики у продукції ТМ “Яготинське” відсутні! В маслі солодковершковому 73% жиру ТМ “Яготинське” рослинні жири експертиза не виявила. Наявність молочнокислих бактерій у продукції відповідає нормам, а за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками вся відібрана продукція ТМ “Яготинське” відповідає стандартам і нормам ДСТУ та ТУ.
Експертний висновок Випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи:
https://drive.google.com/…/0B_xqYF4y2opKaEFJbzByUzZTRmc/view
Протокол випробувань харчової продукції ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів"
(ДП "Укрметртестстандарт"):
https://drive.google.com/…/0B_xqYF4y2opKRU9FTXViZExEX1E/view
Показать перевод
Експертний висновок ДНДІЛДВСЕ 29.09.16.pdf
DRIVE.GOOGLE.COM