БІСКВІТ з какао В МІКРІ нашвидкоруч
Борошно - 60 г (0,5 стакана 200 мл)
Какао-порошок - 10 г
Кава чорна молота - 10 г + 100ил води = зварити еспресо і взяти 40-50мл/або 1 ч.л. розпусного і 40-50 мл молока
Яйце - 1 шт.
Олія соняшникова рафінована - 35 мл
Цукор - 25 г
Сода - 0,5 ч. л./ 1 ч.л. розпушувача
Сіль - 1 щіпка
Я змішала борошно, какао, каву розпусну, розпушувач.
Яйце, цукор, сіль - віником до розчинення. Додала олію (ложку залишила для змащування), молоко. Тоді сухі складові. Тісто рідкувате. Чашки змастила олією, наливала по 1/3 тіста і по одній в мікрохвильовку на 800 (це максимальна була) на 2 хвилини. Виростає високо, м'яке, пористе, можна просочити сиропом або солодким молоком, за бажанням. Для мене було трошки малувато цукру. Але дуже смачно. Каву, думаю, можно замінити на какао чи борошно. Бісквіт трошки осяде після випічки, це нормально.
Робила подвійну порцію, вийшло 4 чашки не малі. Всім сподобалося. Можна і в силіконовій формі робити, думаю.
Робочий рецепт нашвидкоруч. Пробуйте.