Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Рецепты постных блюд  (Прочитано 36782 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Антошина мама

  • Модератор
  • ★SuperStar★
  • *****
  • Повідомлень: 21239
  • Спасибо: 969
  • Стать: Жіноча
  • просьба к оргам-пишите мне про оплату в личку пож
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #630 : 10 Квітня 2019, 13:32:15 »
А вы попробуйте. Он прекрасно выбивается.  Безе с него похожи на безе с белка


Тоcя :)

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5233
  • Спасибо: 632
  • ноль502три64764 вайбер
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #631 : 10 Квітня 2019, 13:37:18 »
А вы попробуйте. Он прекрасно выбивается.  Безе с него похожи на безе с белка
И запекать можно?  :o

Iulia

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 728
  • Спасибо: 147
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #632 : 11 Квітня 2019, 12:52:15 »
Интересный рецепт.А почему сироп от горошка?  :-\ Беру себе.И ,с Вашего разрешения,кину ссылку в тему выпечка,пригодится девочкам мастер-класс по изготовлению формочек для трубочек.
я отваривала нут, жидкость сливала и взбивала - тоже отлично получилось. Можно также слить и с обычного отваренного гороха.

Iulia

  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 728
  • Спасибо: 147
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #633 : 11 Квітня 2019, 12:53:58 »
И запекать можно?  :o
запекать не пробывала, но мне рассказывали, что можно

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #634 : 21 Березня 2021, 10:36:20 »
Вінегрет з маринованими грибами.
Капуста, тушкована з томатом і чорносливом.
Рулети в лаваші зі смаженими грибами.
Салат з капустою, огірком і горошком.
Салат з квасолі, смаженої цибулі й мелений грецьких горіхів.
Деруни з грибною підливою.
Вареники з капустою й картоплею.
Голубці з тертою картоплею й рисом.
Картопля тушкована з грибами.
Млинці з маком.
Кисіль.
Насипний пиріг з яблуками.

Пісна випічка  _ кекс шоколадний з вишнею,горіхами та цукатами
260 грам муки
40 грам какао
100 грам цукру
2 столові ложки меду
250 мілілітрів води(або 50% вод, 50% вишневий сік)
125 мілілітрів олії
1 чайна ложка соди
50 грам горіхів
200 грам вишні(у мене кручені,у власному соку)
50 грам цукатів(це за бажанням)
Приготування:
Цукор+мед+тепла вода з соком вишневим,розмішати щоб цукор розтанув мед та цукор,(перемішати вінчиком),додати олію,і соду,перемішати,додати муку з какао,розмішати,додати вишні,горіхи та цукати.Форма силіконова,змастити олією,випікати при 180 градусів +- 50-60 хвилин..перевіряти зубочисткою.
Шоколадна глазур:
2 столові ложки какао
3 столові ложки цукру
2 столові ложки води
1 столова ложка олії
Змішати ,довести до кипіння,провадити на маленькому вогні одну хвилину,наносити відразу .

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #635 : 21 Березня 2021, 10:38:41 »
Піст _ млинці

Для тіста потрібно:
750 мл холодної води
300 г борошна + - борошно буває різне
1 чайна ложка солі (безверха)
0,5 чайної ложки соди
2 столові ложки соняшникової олії

Для начинки:
Картопляне пюре, сіль, спеції. Для зажарки 1 цибулина і невеличка морквина. Зробити зажарку і заправити пюре (можно додати зелену цибулю і укроп) начинка готова.

Тісто:
Всі інгредієнти з'єднати добре вінчиком розмішати, щоб не було комків. Тісто повинно вийти як рідка сметана. При необхідності додати воду, або борошно.
Спекти тонкі млинці. Виходить приблизно 18 штук. На кожен млинець виложити по одній столовій ложці начинки . Розрівняти по всьому млинцеві, згорнути млинець. Смакує з кетчупом .

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #636 : 21 Березня 2021, 10:44:31 »
коржі_на_розсолі
хліб_швидко

120мл розсолу (з будь-яких консервованих овочів)
3ст. ложки олії
1ст.ложка цукру
1ч.ложка соди
250г борошна
Спеції, трави за смаком ( сіль не потрібна)

Змішати жидкі інградієнти, тоді соду, цукор, та поступово додати борошно. Замісити м‘яке тісто, дати йому «відпочити» хвилин 10-15. Смажити на маленькому вогні під кришкою по 10 хвилин з обох сторін. Можно запекати в духовці, змаз яйц
Можно використовувати  різне борошно,  робити із житнім, і цільнозерновим, і з сумішшю. Додавати висівки, насіння, кмин, чебрець, в‘ялені помідори, різані оливки, кожен раз новий смак

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #637 : 21 Березня 2021, 11:04:18 »

печиво_пісне_"Крихта"


Вода-150 мл,
олія-150 гр,
мука-330-340 гр,
крохмаль кукурудзяний-150 гр,
розпушувач- 1 ч.л,
цукор -140 гр,щіпка солі і ваніліну.

Яблучне повидло.
Вода кімнатноі темп.додати сіль і цукор розмішати щоб розчинився.
Окремо змішуємо муку з  розпушувачем додаємо  ванілін,крохмаль і олію перемішуємо додаємо воду з цукром і замішуємо тісто 2-3 хв.
Розтачати в пласт 5 мл і вирізаємо формочками печиво.
Випікати в розігрітій духовці до 180° коло 15 хв.
Головне не перепекти має бути світле.
Тоді взяти  пару печеньок і подробити в крихти.
Печиво змазуємо повидлом і обмачати в крихти.

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #638 : 21 Березня 2021, 11:10:45 »
#пісний_майонез

Майонез
на розсолі з консервованого горошку
Розсіл 150 мл.
Лимоний сік 2-3 ст.лож.
Гірчиця пастоподібна 1 ч.л.
Сіль 1 ч.л
Цукор 2 ч.л.
Олія 300-350 мл.
Часник,зелень,спеції  куркума за вашим вподобанням і смаком.

Майонез
На відварі домашньої квасолі
Олія 300-350 мл.
Відвар 150 мл
Цукор 2 ч.л.
Лимоний сік 2-3 ч.л.
Сіль 1 ч.л.
Гірчиця 1 ч.л.
Куркума на кінчику ножа

Майонез з авокадо
Авокадо 1 шт( м'яке ,стигле)
Олія 100 мл.
Лимоний сік 3 ст.лож.
Гірчиця 1 ч.л.
Тмин 0.5 ч.л.( по бажанню)
Сіль
Чорний мелений перець
Авокадо очистити від шкірки,нарізати шматочками.В чашу даємо авокадо,сіль, перець,лимоний сік, гірчиця ,збиваємо до однорідної маси.
Далі все робимо так саме, як з відваром квасолі

В чашу вилити розсіл , лимонний сік,сіль,цукор, гірчицю -  збити блендером декілька секунд,до утворення пінки, побіління.

Включити блендер,не відриваючи від дна чаші,починаємо збивати, на середній швидкості і одночасно додавати маленькою цівкою олію, регулюємо густину на свій розсуд,менше олії то буде рідкий,а більше - густий.
Готовий майонез  в суху і чисту банку, зберігається в холодильнику до 5 днів,стає ще густішим і смачніший.

Тося

  • ★SuperStar★
  • *******
  • Повідомлень: 5659
  • Спасибо: 784
  • Стать: Жіноча
Re: Рецепты постных блюд
« Reply #639 : 21 Березня 2021, 11:13:41 »
піст _ рогалики на мін воді


Мінеральна  газована вода 200 мл.
Олія 200 мл.
Борошно 3 стак.( Стакан  200 мл.)
Повидло густе
Макова начинка
Горіхова начинка

В мисці змішати вода,олія, борошно.
Можливо буде потрібно трішки більше або менше борошна,тісто повинно бути не жирне,не липке,еластичне.
Тісто загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 30 хв.
Формуємо рогалики.
Розкачувати потрібно тоненько, якщо з повидлом,то краї трикутника загорнути,щоб не витікало повидло.
Випікати при температурі 190 * 30 хв.до рум'яна, орієнтуватися на свою духовку.
Охолоджені рогалики притрусити цукровою пудрою.

Kupi.cn.ua