Чернігівський форум про дітей

Автор Тема: Харчування в період вагітності і лактації: підходьте до свого здоров’я комплексно  (Прочитано 3772 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Alexandr

  • Администратор
  • Звезда форума
  • *****
  • Повідомлень: 1449
  • Спасибо: 139
  • Стать: Чоловіча

Основне правило, якого варто дотримуватися під час вагітності і лактації, це збалансованість та різноманіття раціону. Смакові переваги в період першого триместру і кормління можуть бути абсолютно протилежними, адже чимало залежить від рівня гормонів і кількості тих чи інших вітамінів в організмі.



Що варто і що не варто їсти?


Починаючи з 13 тижня вагітності та під час лактаційного періоду матусі треба особливо насичувати свій організм корисними мікроелементами. Тому рекомендується звернути увагу на препарат Фемібіон Наталкер 2, який містить в собі 10 вітамінів, йод, Омега 3 та фолієву кислоту, що зустрічається в звичайних продуктах досить рідко. Завдяки такому комплексу малюк отримує все необхідне для повноцінного розвитку, а матері не доводиться ламати голову над тим, як отримати корисні мікроелементи для підтримання організму. Окрім препарату, слід урізноманітнити свій раціон:



  • натуральними солодкими продуктами (але не перебільшувати, аби не втратити фігуру), оскільки відбувається збільшення прогестерону і виникає потреба в продуктах з указаним смаковим акцентом;

  • фруктами, причому рекомендується їсти їх у якості десерту після кожної повноцінної трапези;

  • продуктами із цільними злаками та харчовими волокнами, адже вони допоможуть уникнути закрепу та проблем із гемороєм;

  • кисломолочними продуктами, причому йогурти, сметана та кефіри можуть стати чудовим доповненням. Особливу увагу варто звернути саме на продукти з низьким вмістом жирів, а не на знежирені.


У тому випадку, якщо жінка має легкий ступінь токсикозу, зменшити його прояв допоможе збалансоване харчування. Мова йде про часті прийоми їжі (через кожні 2-3 години) але в маленьких дозах, причому блюда повинні бути подрібнені та підігріті до кімнатної температури. Рекомендується виключити з раціону продукти і солодощі, що містять тартразин, тобто солодку воду, консерви, міцні чаї та інші смаколики. М’ясні продукти (сосиски і ковбаси) також варто їсти без фанатизму. Ні у якому разі не варто пити сирі яйця, а вживати їх лише після повноцінної термічної обробки. Бобові і капуста досить корисні овочі, але через високий вміст клітковини вони можуть посприяти здуттю і стати причиною чималого дискомфорту. Одним із основних факторів, які позитивно впливають на стан вагітної, це вітамін D, тому важливо не тільки правильно харчуватися, але я якомога частіше гуляти на свіжому повітрі і отримувані сонячні ванни.


Kupi.cn.ua