Натуральний мед з квіток соняшнику (соняшника) зібраний на пасіці в екологічно сприятливому місці. Порівняно з іншими видами меду, соняшниковий мед відрізняється великою кількістю каротину та вітаміну А. Він характеризується дуже високим вмістом глюкози і рідкісних ферментів, які практично не зустрічаються в інших продуктах. А ось сахарози містить дуже мало, мало хто знає, але це самий "дієтичний" вид меду!
Серед поживних елементів також можна виділити вітаміни Е і РР.
Соняшниковий мед володіє багатьма корисними властивостями, але насамперед його застосовують при грипі та інших гострих респіраторних вірусних захворюваннях (ГРВІ). Також мед з квітів соняшника корисний при невралгіях, його добре вживати при атеросклерозі і остеохондрозі. Застосовують мед з соняшника і при захворюваннях печінки, адже він надає певний сечогінний ефект. Також цей сорт володіє бактерицидними властивостями. Відома його користь для очищення організму від накопичених шлаків, адже завдяки вітамінному складу, він володіє хорошими антиоксидантними властивостями. Також часто соняшниковий мед рекомендують використовувати для лікування шлунково-кишкових кольок.
Надає загальнозміцнюючу дію.
Смак меду з соняшнику солодкий, аромат приємний. За кольором соняшниковий мед зазвичай яскраво-жовтий. Цей вид меду швидко «сідає» (кристалізується), після чого його колір може змінитися – як до блідо-жовтого, майже білого кольору, так і навпаки, до бурштинового. Кристалізація – нормальний процес, після якого мед не втрачає своїх цілющих якостей! Більш того, якщо мед кристалізувався,це є непрямим підтвердженням його натуральності, відсутності термообробки і домішок!
Мед з соняшника свіжої викачки залишається рідким зазвичай протягом 1,5 - 2 місяців. Потім він кристалізується, зазвичай кристалізація дуже дрібна, і мед набуває щільну консистенцію. До речі, саме соняшниковий мед дуже цінують кулінари, з-за його пікантного смаку і незвичайної пасто-подібної консистенції.
Звертаємо увагу, що наш мед упакований безконтактним способом у відерце з якісного пластика, який призначений для холодних і гарячих харчових продуктів. Тара нова, цілісність упаковки підтверджується наявністю капронового "замку". Мед у пластиковій тарі більш зручно і безпечно транспортувати, кристалізований мед також дуже зручно діставати з такої тари.
Квітковий мед рекомендується вживати при серцево-судинних захворюваннях, зниженому імунітеті і високому тиску. Його цілющі властивості активно борються з проблемами шлунково-кишкового тракту, усуваючи запори. Доведено, що основна відмітна властивість бджолиного продукту з квіток полягає в протимікробному і антибактеріальному ефекті.
Особливо популярний мед з квіток при нервових розладах і важких стресах. Чашка чаю з однією чайною ложкою квіткового меду допоможе позбавитися від безсоння і просто розслабитися після важкого робочого дня. При регулярному вживанні цієї солодкості підвищуються захисні функції організму і покращуються усі процеси життєдіяльності людини.