я пока с этим на "Вы",но есть огромное желание учиться.пока закрывала тока сок яблочный и сироп шиповника
скоро пойдут ягоды. я буду снова морозить.но еще хотелось бы перетереть с сахаром.
скажите,перетирают ли чернику с сахаром и как это сделать?
Привіт! Чудово, що у вас є бажання вчитися і розширювати свої кулінарні навички! Перетирати ягоди з цукром – це відмінний спосіб зберегти їх на зиму. Що стосується черники, то її дійсно можна перетирати з цукром, і це досить просто зробити. Ось кілька кроків:
Підготовка ягід: Ретельно промийте чернику і видаліть всі пошкоджені ягоди. Дайте ягодам трохи обсохнути.
Пропорції: Зазвичай використовують пропорцію 1:1, тобто на 1 кілограм черники беруть 1 кілограм цукру. Ви можете варіювати кількість цукру за смаком.
Перетираємо: Помістіть чернику в велику миску або каструлю та додайте цукор. Перетирайте ягоди з цукром за допомогою товкача для картоплі або дерев'яної ложки, поки цукор не розчиниться, а ягоди не стануть однорідною масою. Можна також використовувати блендер для отримання більш гладкої консистенції.
Зберігання: Розкладіть перетерту чернику з цукром у стерилізовані банки. Закрийте банки кришками і зберігайте їх у холодильнику або холодному місці. Якщо хочете зберігати при кімнатній температурі, можна додатково простерилізувати банки з черницею.
Це простий і ефективний спосіб зберегти ягоди на зиму. Успіхів вам у ваших кулінарних експериментах!