Девочки подскажите рецепт вкусной творожной запеканки, что бы не сухая была
робила 2 шт на Великдень - солодку і солону, ну дуже смачно, швидко і не сухі виходять. В нас на Західній їх називають плесканка, печуть у великих глиняних тарілках.
Рецепт пані Стефи:
Солона:
400 грам сиру – маснішого, не мокрого
2 яйця
50 грамів масла
1 зварена картоплина або ложка картопляного пюре або лочежка крохмалю.
сіль, кмин, перець
Сир треба перетерти через сито або зблендерувати, щоб не було крупок. Розтерти з розмякченим маслом, картоплею, додати яйця, посолити, додати частину кмину, і все добре вимішати.
Форми добре змазати маслом, викласти сирну суміш, зверху притрусити кмином і пластівцями перцю чилі (це я так люблю).
Пекти при 170* десь 30-40 хвилин, поки верх гарно не схопиться. Під час печіння плесканка спочатку ростиме, а потім опаде – це нічого. До столу плесканка подається холодною.
А якщо хочете солодку, то все майже так само, але трошка більш “пансько” – 2 жовтки розтерти з цукром (100 гр) до побіління, додати дрібку ванільного цукру або есенції, вмішати туди масло, перемелений сир, ложку картопляного пюре або крохмалю, все добре вимішати, вмішати збиті до піків білки. Можна додати родзинок.
Я робила з крохмалем, потім розділила на 2 частинки і в солону додала сіль і кмин, а в солодку 50г цукру+1жовток+ванілін+сушена журавлина